Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цената на горивата по бензиностанциите в БГ

Започната от Серхио Агуеро, Август 26, 2015, 07:14:01 AM

« назад - напред »

Вас

Цитат на: Гадьо;580233Ти се радвай, че тук потъва само един лев в нечий джоб, щот в Германия цената е точно с един лев над нашата, значи там потъват 2 лева в нечий джоб! ;;basi
С "малкото" уточнение, че в Германия сте с максимален акциз на горивата, а в България сме с минималния за ЕС.
Ха сега извадете си една касова бележка и вижте колко ви е акцизът, след това го умножете по 3 и половина и ще получите по-висока крайна цена и от Германия!
Само за справка на файтонджиите, които "сипват за 20" и не виждат разлика!:)
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Гадьо

Цитат на: Вас;580248С "малкото" уточнение, че в Германия сте с максимален акциз на горивата, а в България сме с минималния за ЕС.
Ха сега извадете си една касова бележка и вижте колко ви е акцизът, след това го умножете по 3 и половина и ще получите по-висока крайна цена и от Германия!
Само за справка на файтонджиите, които "сипват за 20" и не виждат разлика!:)

Отвори някой речник и прочети какво означава сарказъм!

Вас

"Сарказмът (на гръцки: σαρκασμός от на гръцки: σαρκάζω, буквално ,,разкъсване на плътта") е вид сатирично инкриминиране, язвителна насмешка, най-високата степен на ирония.
Сарказмът е подигравка, която може да се открие в положителна  оценка, но като цяло винаги има негативна конотация и се отнася към  недостатъка на човек, предмет или явление. Както и сатирата, сарказмът  включва в себе си борба с враждебни явления от действителността чрез  осмиването им. Негови отличителни черти са безпощадността и остротата на  изобличаване. За разлика от иронията, в сарказма се изразява най-висока  степен на недоволство, ненавист.  Сарказмът никога не е типичен прийом на комедиант, разкриващ смешна  действителност, и който винаги я показва с определена степен на  съчувствие и симпатия."

Прощавай, ама не виждам нищо саркастично в коментара ти?;)

П.С. Това за "файтонджиите" не беше конкретно към теб.......Преди време даваха  една булка по телевизията и тя обясняваше, че "нея не я интересували цените, защото сипвала за 20 и ѝ било все тая".:)

Гадьо

Цитат на: Вас;580250"Сарказмът (на гръцки: σαρκασμός от на гръцки: σαρκάζω, буквално ,,разкъсване на плътта") е вид сатирично инкриминиране, язвителна насмешка, най-високата степен на ирония.
Сарказмът е подигравка, която може да се открие в положителна  оценка, но като цяло винаги има негативна конотация и се отнася към  недостатъка на човек, предмет или явление. Както и сатирата, сарказмът  включва в себе си борба с враждебни явления от действителността чрез  осмиването им. Негови отличителни черти са безпощадността и остротата на  изобличаване. За разлика от иронията, в сарказма се изразява най-висока  степен на недоволство, ненавист.  Сарказмът никога не е типичен прийом на комедиант, разкриващ смешна  действителност, и който винаги я показва с определена степен на  съчувствие и симпатия."

Прощавай, ама не виждам нищо саркастично в коментара ти?;)

П.С. Това за "файтонджиите" не беше конкретно към теб.......Преди време даваха  една булка по телевизията и тя обясняваше, че "нея не я интересували цените, защото сипвала за 20 и ѝ било все тая".:)

Ми ти сам си го написал, от какво се получава разликата в цената на горивата в България и Германия. Същото се отнася и за разликата в цената между България и Турция, освен ако данъци, акцизи, биокомпонента, субсидии и всичко останало са еднакви. В този случай ще ме извините за моето невежество!
Иначе сам си открий кое е положителната оценка с негативна конотация в поста ми! И кое осмивам!

jijo99

Цитат на: bu12tras;580241В събота ходих до Чорлу и заредих А95 на 2.52 , къде го видя този лев. Тук с отстъпката 0,25 и допълнителни 4ст идва почти същото. В Турцията инфлацията е страшна. Цените вече не са чак толкова ниски, дори и при този курс на лирата.
Днес в Чорлу на Шел цената е --V-Power--22.14TL, обикновен А95--22,07TL
Курса на лирата е малко под 0,10лв---значи бензина ми е 2,21лв

относно Германия получават 2500-3000 евро заплата и плащат на 1,82 евро.
Аз съм съгласен да взимам и тук 2500-3000 и да плащам 1,82--нямам нищо напротив.

Глаголица

Цитат на: Гадьо;580249Отвори някой речник и прочети какво означава сарказъм!
Да де, ама преди да даваш ,,умни" съвети се замисли, че в написания от тебе текст по никакъв начин не може да се долови сарказма.

dodo_pv

Цитат на: jijo99;580281Днес в Чорлу на Шел цената е --V-Power--22.14TL, обикновен А95--22,07TL
Курса на лирата е малко под 0,10лв---значи бензина ми е 2,21лв

относно Германия получават 2500-3000 евро заплата и плащат на 1,82 евро.
Аз съм съгласен да взимам и тук 2500-3000 и да плащам 1,82--нямам нищо напротив.

А съгласен ли си да работиш като тях и да плащаш техните данъци? Стигаш ли нивото на тяхната компетентност и грамотност? Да не се окаже, че като теглиш чертата накрая, си станал по-беден? Във въпросите ми няма и грам сарказъм, само подчертавам глупостта да се сравнява грах с диня. Или домат с шипка.

Глаголица

Цитат на: dodo_pv;580298А съгласен ли си да работиш като тях и да плащаш техните данъци? Стигаш ли нивото на тяхната компетентност и грамотност?
Немските ми колеги имат по 30 дена на година платена отпуска и определено не се задържат по-дълго в офиса от нас, а това второто ми напомня любимата мантра на българските работодатели, че заплатите у нас са ниски, защото уж била ниска произодителността на труда, ама никой не казва защо въпросната производителност рязко скача човек като мине през летище ,,София" в западна посока.

Отделно там синдикатите им са извоювали умопомрачителни компенсации при съкращения и им плащат по три годишни заплати, курсове за преквалификация и какво ли още не.

katopatisia

Цитат на: dodo_pv;580298А съгласен ли си да работиш като тях и да плащаш техните данъци? Стигаш ли нивото на тяхната компетентност и грамотност? Да не се окаже, че като теглиш чертата накрая, си станал по-беден? Във въпросите ми няма и грам сарказъм, само подчертавам глупостта да се сравнява грах с диня. Или домат с шипка.

Питай частника във ФРГ-то в Петък до колко часа многото "работи"....иди в Неделя да си напазаруваш от Едека или който и да е друг супермаркет...Работа до скъсване...И това е върха на айсберга....ако задълбаем в църковни, ергенски данъци, детски помощи, "Харц фиъ" и ще видиш колко малко (явно) знаеш за света там...:)

111111

Я ми кажете една сфера в която,
швабин може да се реализира извън страната си,
без да да гледаме финансовата част?

В доста сфери на бизнеса масово се командирова персонал да работи, понеже местните са с прекалено високо КПД.

То като при едни дет излезнаха от евро съюза.

И извън тоз анализ.
Малко застудя и Лукоилската нафта взе да прави яд при студен двигател.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

katopatisia

Цитат на: 111111;580308...
В доста сфери на бизнеса масово се командирова персонал да работи, понеже местните са с прекалено високо КПД.
....

Те именно затова имат официална 36-часова работна седмица, защото КПД-то им ще превърти играта ако е повече. :)

п.с. Рано е още за проблеми с нафтата при тези есенни температури.

Вас

Цитат на: 111111;580308Я ми кажете една сфера в която,
...............................................................................

Ами сещам се за Клаус Шваб.......най-големият жив мръсник в момента, по-голям от Сорос, Бил Гейтс и цялата останала "Зелена пасмина", която ни спретна Ковида и Войната в Украйна......и това не е всичко, тепърва започват с "Голямото зануляване".
Що се отнася до нафтата, радвай се, че все още я има, защото запасите на дизелово гориво в ЕС и САЩ са на привършване.
Много весело ще стане след 9 декември, когато влиза петролното ембарго над Руската федерация, а другите две държави които изнасят нефт, от който може да се произвеждат "тежки" горива, отдавна са под санкции.:)

oldgraf

Беше ти много весело, че няма да се къпем ма на - чист съм си.
Аре стига глупости отново...След девети какви ли нови опорки ще ви драснат...

dolby

Цитат на: 111111;580308Я ми кажете една сфера в която,

То като при едни дет излезнаха от евро съюза.

И извън тоз анализ.

Предполагам познаваш всички шваби и можеш да направиш генералното заключение? Евалата
;;602

katopatisia

Цитат на: dolby;580347Предполагам познаваш всички шваби и можеш да направиш генералното заключение? Евалата
;;602

Явно ги познава. Опознай ги и ти. :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания