Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с Weather plugin

Започната от Pipp0, Юли 04, 2015, 02:36:33 PM

« назад - напред »

viktor

Цитат на: yavor1;543223Много си интересен!
Дай шотове,като не може да се оправиш!
Трудно ли е стандартния плъгин да ползваш,да не живееш на Марс:)
Ползвам и двата, но фореката по ми допада...,освен това имам и три термометъра ,които следя -два електронни с датчици за външна и вътрешна температура и един стандартен-спиртен -руски, на когото имам най-много доверие!ИЗОБЩО КАТО МЕТЕОРОЛОГИЧНО СТАНЦИЯ СЪМ..:)Сега ми идва идеята,че бъдещите приемници могат да бъдат оборудвани с такива електронни датчици за външна и вътрешна температура и данните да се показват на екрана...... ФАНТАСТИКА!;;573
КАКТО И ДА Е ПРОБЛЕМЪТ С ФОРЕКА ВЕЧЕ ГО РЕШИХ,макар и не с използване на дистанционното,но както се казва защо да е лесно,като може да е сложно.... .И така отидох в etc/enigma2/foreca и там редактирах 3 файла:startservice.cfg и fav1.cfg,fav2.cfg всичко си дойде на мястото,например в startservice.cfg,който отговаря на син бутон или твоя си град се пише bulgaria/sofia и сответно за fav1.cfg,fav2.cfg-зелен и жълт бутон,отговарящи за предпочитан1 и предпочитан2 желаните български градове на латиница;;650 И ВСИЧКО ТОВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИТЕ КОЛЕГИ,КОИТО НЕ ВЕДНЪЖ СА МИ ДАВАЛИ СЪВЕТИ И СА МЕ СПАСЯВАЛИ В ЗАПЛЕТЕНИ СИТУАЦИИИ!;;513

ВСЕ ПАК БЛАГОДАРЯ И НА МОИТЕ КОЛЕГИ ОТ ТОЗИ ФОРУМ,КОИТО СЕ ОПИТАХА ДА МИ ПОМОГНАТ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ И ЖЕЛАНИЕ!;;513
В гората посоките на света се познават по мъха на дърветата ,а в града - по сателитните антени!

vasilstf

Цитат на: viktor;543283Сега ми идва идеята,че бъдещите приемници могат да бъдат оборудвани с такива електронни датчици за външна и вътрешна температура и данните да се показват на екрана...... ФАНТАСТИКА!;;573
Може и със сегашните да се направи. Просто някой трябва да намери датчици на usb и да напише някакви app-ове които четат инфо през юсб на съответните датчици. По-лесно ще ти е да вземеш едно raspberry и да го превърнеш в weather station. За тях поне има всякакви щуротии - кеф ти сензори за температура, скорост и посока на вятъра, слънчева активност... Всичко може, стига да можеш да пишеш.

viktor

Цитат на: vasilstf;543284Може и със сегашните да се направи. Просто някой трябва да намери датчици на usb и да напише някакви app-ове които четат инфо през юсб на съответните датчици. По-лесно ще ти е да вземеш едно raspberry и да го превърнеш в weather station. За тях поне има всякакви щуротии - кеф ти сензори за температура, скорост и посока на вятъра, слънчева активност... Всичко може, стига да можеш да пишеш.
имах пред вид дистанционни сензори
В гората посоките на света се познават по мъха на дърветата ,а в града - по сателитните антени!

vasilstf

Цитат на: viktor;543285имах пред вид дистанционни сензори
Значи ще трябва да са на wifi. Или с някакъв контролер който да комуникира с тях.

oldgraf

Аз навън, в парника, в гаража и в някои стаи съм сложил датчици закачени на ESP8266. Тях пък съм ги логнал в едно вифи. Рутера ми е компче и имам една базичка за логване от  датчиците. Едно пхп посреща данните от сензорите и ги драска в базата. Самите платки са настроени да пращат данните от сензорите на 5 минутен интервал към ИП на рутера и порта на това пхп. След това една елементарна страничка с чартове и така

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания