Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Спират TV7 !

Започната от кокович, Април 29, 2015, 10:36:12 AM

« назад - напред »

ВалчоП

Не мога да кажа какви са битовите сметки в Германия, защото цените са различни в различните провинции, а и за всяко нещо има по десет доставчика...
На мен токът ми струва около 750 евра годишно за около 3500 киловатчаса.
150 кубика вода са ми около 450 евра барабар с канализацията.
1000 кубика газ са ми около 750 евра.
Смет - 280 евра. Данък за къщата 450 евра.
Карта за градския транспорт 520 евра за година.
Такса ТВ, към 220 евра на година.
Плащам заем. Наем за жилище не мога да кажа със сигурност колко е но за къщичка от 200 квадрата с толкова градинка е от 1600 до 2000 евра месечно в тихите квартали.

За да си го позволи човек това, са му нужни поне 4000 евра месечно.
Заплатите на гимназиалните учители и на начинаещи инженерчета са в този порядък.
За Мюнхен говоря. Безработицата тук е 3%.
Има и апартаментчета в панелка за 600 евра месечно и бачкатор с 1500 евра заплата може да си ги позволи.
Общо взето, ако човек е образован, с езици, нахакан, няма начин да не успее...;)
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

турбо

Mного полезна информация, питам не случайно, предлагали са ми неколкократно работа в Munich и е добре да се знае от първа ръка, относно мястото напълно си прав в различни региони е различно.

ВалчоП

За по-малко от 4500 не си струва.
И се зареди с търпение, докато си намериш пасващо жилище.
Търсенето е огромно. В момента сме в поредния бум...
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,

турбо

Същото е и тук имат голям бум в икономиката фирмата в която работя удвоиха хората за около една година и се молят доведете хора бонуса е 2000 на позиция, били лесни пари :-) Относно жилищата има само за 40% от търсещите в Дъблин и цените започват от 150 000. За Мюнхен 70 - 90 бяха позициите, не знам немски обаче, макар фирмите да не го изискват имам син и няма да може преди да го науча. Както и да е сега съм фокусиран към англоговорящите страни, но профилите на фирмите в Германия ми допадат така че кой знае.

Neo64

х турбо ,
НЯМА КАК ДА ПРИЕМА ДОРИ И ДА ПОВТОРИ извинението
да обобщя САМО един път , не знам дали си IT в Ирландия , или ако ще ш и на вуня Дона у ... да си IT, но определено си природен бастун , гласувано без"особено" мнение, и ще хванеш батю ти за IT отделителната ситема , тоест IT издатъка ,все едно как ще го направиш -виртуално , или на живо
Сигурно в твоя високо технологичен речник IT , означава -"идва Тъпака"
Галисия , там стандарта е с 3 стъпала по надолу от Столицата , не се изказвай неподготвен, а най висок е в Барцелоната , както казва адаша ти Ристю Стойков
Много си далече и от реално IT специалист , не влизам в спор , констатирам твоя стандарт, но като се обърна , защо ли не те виждам назад до хоризонта
Аде бегай да търкаляш, големите ролки с оптични кабели IT специалисте:worry:
п.с. Големите иистински IT са в Германия , Франция , Англия ,НО не в твоята провинция и по Америка тоест северна-USA и Canada
/да не ти кажа един много мой близък истински IT, докъде стигна започвайки като IT в Бомбардир/
Да ти кажа , че каквото почукало таквоз се обадило , прекрачи берлинската стена на "интелигентен" IT , че ще ти пратя едно CV,да се просветлиш как се работи в националния ТВ канал/TVE /и в двата най-големи оператора на НЕТ, ТВ и телефонни линии/ Vodfone One и Orange Jazztel/, ще ти отговоря с кирката и лопатата от двора ти на село

Виж Валчо , и учи житейски истини , който може и знае и в Мозамбик се чувствува добре.
С теб до тука , че обещах нещо на Модераторите
Можеш да си водиш монолог , колкото душа ти сака

ВалчоП

Абе то темата май беше за тв7...
:)
VU+ Ultimo 4K,

Neo64

"Тъпотиите" , по добре се уреждат на лични , че това уморява;;650

турбо

Цитат на: Neo64;368677х турбо ,
НЯМА КАК ДА ПРИЕМА ДОРИ И ДА ПОВТОРИ извинението
да обобщя САМО един път , не знам дали си IT в Ирландия , или ако ще ш и на вуня Дона у ... да си IT, но определено си природен бастун , гласувано без"особено" мнение, и ще хванеш батю ти за IT отделителната ситема , тоест IT издатъка ,все едно как ще го направиш -виртуално , или на живо
Сигурно в твоя високо технологичен речник IT , означава -"идва Тъпака"
Галисия , там стандарта е с 3 стъпала по надолу от Столицата , не се изказвай неподготвен, а най висок е в Барцелоната , както казва адаша ти Ристю Стойков
Много си далече и от реално IT специалист , не влизам в спор , констатирам твоя стандарт, но като се обърна , защо ли не те виждам назад до хоризонта
Аде бегай да търкаляш, големите ролки с оптични кабели IT специалисте:worry:
п.с. Големите иистински IT са в Германия , Франция , Англия ,НО не в твоята провинция и по Америка тоест северна-USA и Canada
/да не ти кажа един много мой близък истински IT, докъде стигна започвайки като IT в Бомбардир/
Да ти кажа , че каквото почукало таквоз се обадило , прекрачи берлинската стена на "интелигентен" IT , че ще ти пратя едно CV,да се просветлиш как се работи в националния ТВ канал/TVE /и в двата най-големи оператора на НЕТ, ТВ и телефонни линии/ Vodfone One и Orange Jazztel/, ще ти отговоря с кирката и лопатата от двора ти на село

Виж Валчо , и учи житейски истини , който може и знае и в Мозамбик се чувствува добре.
С теб до тука , че обещах нещо на Модераторите
Можеш да си водиш монолог , колкото душа ти сака
Много злоба пич много злоба. Аз ти писах толкова си можеш толкова и правиш, остатъка се компенсира с откровенна простотия. Ако искаш може да си поговорим за компютърни технологии, за да те направя смешен ако се пънеш че разбираш. Джазтел мазтел, големи ит фирми пич впечатли ме, аз се ограничавам до по малките като Ericsson, Google, Microsoft, Amazon, IBM ... които имат развойна центрове тук и работя за една от списъка. Ох размя ме и за Америката провери къде е на глобуса силиконовата долина, за да не се изложиш пак следващият път.
Виж за бетон помпи и другото, което си научил по време на службата в трудови войски няма да споря там ти си царя. Относно спирането добра идея, докато напълно не си станал за смях.

турбо

Цитат на: Neo64а бе то много комплексарщина , на другия бряг , там ако ползваш прилична реч , веднага те налазват бг субекти IT специалисти, езиковеди , политолози и се почва, писна ми на дедовия, то няма необразована личност у нашта мила татковина , защо ли сме 28 дупка на кавала при тоя висок интелектуален или по добре " анален " потенциал , питам и отговор не искам
Давай Гоце64 напъни се, знам че можеш повече, чудно ми е ти къде се намираш според определенията си. Явно си напред в нещата след като питаш и не търсиш отговор (възвишен монолог). Там при ванката и коко те са твоят контингент, научи ги на казарманите си тайни подобаващо на всяко старо куче медалист. :) :;810

Neo64

"рязмяния" , ти монолог ли си водиш , нали знаеш от къде ми е като копи пейсваш, явна си преписвал на матурата
За която и от гореизброените да " работиш ", то тука зад никовете и братовчеди на Бил Гейтс има също не знаеш ли, няма как да надсочиш , традиционно колоритния образ на Бай ти Ганя, който е душевно незадоволен и обикаля континентите с ямурлука и цървулите
А за Силиконовата долина съм чувал , много преди да знаеш от къде се стартира персоналния компютър, там също имам един бивш колега ,спечели момчето зелена карта и понеже , не от " размяните" , а от сериозните специалисти, който за разлика от теб е намерил там място под слънцето, що ли
И тука се говори за ТВ 7 ,не видя ли , не за това , колко препотентен IT специалист си , "умен", " интелигентен" и "размян "
Оди подишай чист въдух , и си лягай:worry:, имам други хобита освен да ти чета тъпните и трябва да измия чиниите :)
 Пиши ,за ТВ 7 и ще ги "хакнат "ли или няма и за красотите на глобалния капитализъм , аз скромно ще си ходя "размян" и смешен
  Не подлежиш , на повече коментарии
  Това е предсмъртното ми откровение с теб
  Закривай !

gentu

Цитат на: ВалчоП;368695Абе то темата май беше за тв7...
:)
-ами "беше" , ама тя по дифолт си е общо-политическа , значи....
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Neo64

Прав си стария , ама нейсе , нали знаеш като някой го сърби гъза на политическа основа , все ще се намери кой да го почеше
Момчето е много хасгън , личи си ,че юнак ще да е:;810
Спирам , че ТВ 7 , няма да хване ред, сега ще има "осиране" на тавана
И тия мойте Атлетико Мадрид , много тъжни ,направо ме разплакват-0:0
Почва дербито Севиля - Отбора но гейлосания, резултата е малко "казармана" тайна
  Лека пичове , след това има Голф и бокса на века, доста бдение

турбо

Бат Гоце "голем си" давай все така, много бивши колеги баце много и навсейде. Като умиеш чиниите да не забрайш да си умиеш и краката, че ще умиришеш кревата на младата булка. Вземи я научиш да мие чинийте тя, че не прилича на старо куче като теб да лъска масите в столовата. Няма и аз какво да пиша повече то освен човек да си прави "ташак" с теб др няма, поне да пращеше от акъл човек да може и да води спор на ниво с теб.

Относно TV7 там нещата са ясни като всичко др следвай потока на парите.
Гледах и аз репортажа по господарите хубаво им го казаха. Според мен ще бият катинара на тази телевизия скоро и ще се изкарат политически мъченици, да може баречката да си направи малко активи след това.

Neo64

Ташака, Некролога ли ти редактира постовете, той като ТВ 7 тръпне в очакване , в предстартова треска е кога , ще го навести някой мним ЧСИ
Лягай , само ми идва съобщение , че пак опикаваш стените
И не говори за ТВ 7 , остави това на доайените разбиращи от медийно пространство да го правят, аз от ТВ не разбирам , щот съм много смешен и не разгласявам  "казарманата размяна" тайна
 Шшшшт , тихо, чуваш ли щуреца до ухото
  Лека нощ деца ,свърши отдавна , полегни в креватчето
  Ей богу , няма да ти пиша повече , ще се обезсърчиш и ще скочиш от скалите в морето

турбо

Баце голем си ама много.
Приличаш ми на някой от героите на тутурутка същите лафове със сигурност и на фасон го докарваш.
Като две капки боза - Гоце64 чака спорта и поучава "новобранците" по форумите.

Ейго нашият с младата булка.

Баце ще дойда и аз на таз сбирка да ми дадеш един автограф.

Ще моля колегите от екипа да преместят постовете, понеже тези бисери не са за триене.

Цитат
  • стягай ремаркето ,сядай вдясно и давай газ през Ламанша, ама бързо
  • IT , означава -"идва Тъпака"
  • като се обърна , защо ли не те виждам назад до хоризонта
  • който може и знае и в Мозамбик се чувствува добре.
  • ще хванеш батю ти за IT отделителната ситема , тоест IT издатъка ,все едно как ще го направиш -виртуално , или на живо

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания