Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

няколко въпроса за мтел сат тв

Започната от dvdrw, Март 23, 2015, 03:24:59 AM

« назад - напред »

аспух

Чакай да видиш какви ще ти ги сътвори с обясненията.. Аман!

Мартинския

Нищо няма да творя.
Служителката първо каза че било нещо си интерактивна телевизия. Казах, че такова нещо нямам и ако съм имал съм го спрял. После гледа пак и каза, че това е за дните през януари и сега ми е набита такса за целия февруари. Ок, казах и че пак нещо не излиза - 4 лв за 10 дена пък за цял месец 7 лв.
Платих ги в крайна сметка. Няма повече да се оплаквам тук и се извинявам за безпокойството ;)
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

чернок

Цитат на: Pipp0;501675С операторският приемник съм на А1/новия/ на 39е и с моноблок за 39 и 42е,но в операторският приемник има зададени само 39е,19е и 16е.....да питам как мога да задам в приемника 42е ,за да сканирам и каналите от този спътник:s101
Не може да се добави 42е, може да въведеш параметрите на каналите в  някой от наличните сателити ръчно и да сканираш, но и от това няма смисъл, защото на следващия ден добавените канали изчезват. От техниците дето въртят антените и сменят приемниците научих, че след полунощ минават ъпдейти и приемниците се връщат във фабричното си състояние. Но ми казаха, че след окончателното преместване на 39е ще се пуснат и каналите от 42е.  Дотогава ще се чака, аз съм си добавил към телевизора още един (личен) приемник за гледане на свободните канали от 42°Е и др. спътници.

чернок

Преди малко мина ъпдейт на софтуера, добавен е тюрксат 42е. По-късно ще сканирам да видя какво излиза.;)

братушка

Цитат на: чернок;503027Не може да се добави 42е, може да въведеш параметрите на каналите в  някой от наличните сателити ръчно и да сканираш, но и от това няма смисъл, защото на следващия ден добавените канали изчезват. От техниците дето въртят антените и сменят приемниците научих, че след полунощ минават ъпдейти и приемниците се връщат във фабричното си състояние. Но ми казаха, че след окончателното преместване на 39е ще се пуснат и каналите от 42е.  Дотогава ще се чака, аз съм си добавил към телевизора още един (личен) приемник за гледане на свободните канали от 42°Е и др. спътници.
Аз правих подобно: насочвах към несъществуващ в наличния списък сателит (например се казва 19Е, а реално показва 31,5Е) и такъв проблем нямаше. Освен сега да са променили нещо при миграция и актуализиране на фирмвера....
Пробвал ли си на практика?

чернок

Цитат на: братушка;503466Аз правих подобно: насочвах към несъществуващ в наличния списък сателит (например се казва 19Е, а реално показва 31,5Е) и такъв проблем нямаше. Освен сега да са променили нещо при миграция и актуализиране на фирмвера....
Пробвал ли си на практика?
Да пробвах, с новите приемници не става. Освен проблема, който го имаше и при старите приемници, че не се изкарват канали на пранспондери с FEC 2/3, сега и на някои пранспондери с FEC 3/4 и 5/6 не ми изкарва канали. При това на тези пранспондери са най-гледаните хд канали. А проблеми със сигнала няма, антената е настроена перфектно. С мой приемник "стронг" съм пробвал и сигнала е на макс. На операторския приемник, след като беше добавен тюрксат 42е съм сканирал, като ако сканирам автоматично хелас  39е ми излизат и около 97 канала от тюрксат. Само 5-6 стават за гледане обаче. Гдедаемите свободни хд канали не излизат. Ако сканирам автоматично на тюрксат,  въпреки че при сканирането се изписват доста транспондери и долу лентите за индикация на сигнал се оцветяват в зелено, приемникът не открива канали. :s101

метхос

Цитат на: чернок;503746Само 5-6 стават за гледане обаче. Гдедаемите свободни хд канали не излизат.

Кои имаш предвид да пробвам? :19:

чернок

Цитат на: метхос;503775Кои имаш предвид да пробвам? :19:

Например на 12356 / H / SR: 7100 / FEC : 2/3 tv8 hd
На 12329 / H / SR: 6666 / FEC 2/3 FOX HD
Нa  12209 / H / SR: 10000 /  FEC: 3/4   SHOW TV HD
На 12219 / H / SR: 6500 / FEC: 3/4    SHOW TV SD
На 12103 / H / SR: 8333 / FEC: 2/3     7 HD
Tези с FEC 2/3 не можеше да се сканират и със старите приемници, но сега ма има и транспондер с FEC 3/4, който не се сканира.
Между другото днес си сканирах някои канали ръчно и ще видя утре дали ще са все още там или пак ще се истрият през нощта.

чернок

Ръчно сканираните канали вече се запазват. Сканираните от мен вчера канали тази сутрин все още са там.;)

Хакера

Някой имали представа защо няма картина Никелодеоните. Има сигнал, но без картина

чернок

Цитат на: Хакера;503818Някой имали представа защо няма картина Никелодеоните. Има сигнал, но без картина

При мен в момента си вървят нормално с картина и звук

wanted_017

Цитат на: чернок;503779Например на 12356 / H / SR: 7100 / FEC : 2/3 tv8 hd
На 12329 / H / SR: 6666 / FEC 2/3 FOX HD
Нa  12209 / H / SR: 10000 /  FEC: 3/4   SHOW TV HD
На 12219 / H / SR: 6500 / FEC: 3/4    SHOW TV SD
На 12103 / H / SR: 8333 / FEC: 2/3     7 HD
Tези с FEC 2/3 не можеше да се сканират и със старите приемници, но сега ма има и транспондер с FEC 3/4, който не се сканира.
Между другото днес си сканирах някои канали ръчно и ще видя утре дали ще са все още там или пак ще се истрият през нощта.

Тези транспордери  успяли да ги сканираш

чернок

Цитат на: wanted_017;504330Тези транспордери  успяли да ги сканираш
Не, не се получава при мен. Доста се мъчих, но не става:s101

Мартинския

Тези тотално ме отказват след като за същите пари ми предлагат 39+42 вместо 16+13 при подписването! :e085:

Договора изтича след 2 месеца ;;675
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Хакера

Някой знае ли защо няма звук на бнт3 и никелодеон? :s101

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания