Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Записващо DVD + запис и на USB

Започната от илкодонев, Март 17, 2015, 07:22:09 AM

« назад - напред »

Агуа де вида

Намерих решение като си купих един JVC плеър комбиниран vhs+dvd специално за прехвърляне на касети на диск и обратно. Проблема е че го купих на старо и нямаше дистанционно и в началото си мислех че спокойно ще мина без него, обаче уви. Оказа се че като презапиша касетката на диск, за да мога да гледам диска на друго устройство трябва да го финализирам, а това става само от дистанционното тъй като трябва да се влезе в set up менюто, а от самия плеър няма такъв бутон и няма как. Иначе качеството на записа е точно като на vhs касетката (в моя случай много добро!) и съм много доволна, но..... Случайно някой да има на идея*от къде мога да си намеря дистанционно? Модела е JVC DR-MV5SE... Иначе първата ми работа беше да потърся в ebay, но са доста скъпи, ще ми излезе около 40лв някъде, което не си заслужава особено. Пробвах да потърся някъде да програмират дистанционни и намерих две места в моя град, но и на двете места не им излезе моя модел, а пък мисля да отида и до*София, но там нямам представа къде да търся. Звънях и на човека от който купих плеъра, той се опита да потърси оригинално дистанционно от колеги, но май отпадна този вариант и сега обеща да пита за програмиране дали могат да ми програмират дистанционно, ама..ще видим с какъв резултат. Та ако някой може да помогне по някакъв начин ще съм страшно благодарна...
"Everything happens for a reason. Sometimes I\'d like to know the reason." ~ Unknown

амиго

Предполагам , че това ще ти свърши работа.http://www.shop.pacostar.com/product/45/4-v-1-programiruemo-distantsionno-upravlenie-prc6242.html Може да инсталираш програмата и да провериш дали става .

Хоризонт

Колежке, ако имаше дистанционно вероятно нямаше да се продава този комбайн. Боклука от контейнерите за еллектроника на запада ни домъкнаха за да го продават.
Конкретно по темата, няма какво да експерементираш с дистанционни заместители, защото още ще се набуташ. Ако имаш компютър или лаптоп с двд записвачка си сваляш програмката Ashampoo Burning Studio 2016 може и по старите версии. Абсолютно същата работа е както неро и по-добра е според мен.
Та след като запишеш двд диск на жвцто слагаш диска в компютъра и с тази програма извъшваш финализирането на диска и после диска може да се чете от всякъкъв плеер.
;;650
ПС ако не можеш да се оправиш по гореспоменатия начин купуваш си DVD+RW disk и на него записваш при него няма нужда от финализиране и после го презаписваш и след това го търкаш и наново използваш многократно.
;;513

тин

Пиши на conel-m@botevgrad.com в бившия завод за полупроводници в Ботевград правят дистанционни-заместители на оригиналните.В сайта им има едно за JVCDR-MV1 (DVD1 mode)9950DVD13.50

По принцип струват 13,50 плюс доставката.Досега колкото пъти съм писал, нито един път не съм бил подвеждан.В случай, че не може да се намери дистанционно, може да се изпрати уредът при тях и те да направят дистанция специално за него, на същата цена.

gentu

Цитат на: Агуа де вида;456497Случайно някой да има на идея*от къде мога да си намеря дистанционно? Модела е JVC DR-MV5SE... Иначе първата ми работа беше да потърся в ebay, но са доста скъпи, ще ми излезе около 40лв някъде, което не си заслужава особено.
- ето ти за 20лв.- Дистанционно управление за JVC RMSDR045E
-а и почти всяко читаво универсално би свършило работа!

п.п. - а тук може да намериш оригинала:Original Remote Control for JVC DVD Recorder DR-MV5SE
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Агуа де вида

Цитат на: Хоризонт;456505Колежке, ако имаше дистанционно вероятно нямаше да се продава този комбайн. Боклука от контейнерите за еллектроника на запада ни домъкнаха за да го продават.
Конкретно по темата, няма какво да експерементираш с дистанционни заместители, защото още ще се набуташ. Ако имаш компютър или лаптоп с двд записвачка си сваляш програмката Ashampoo Burning Studio 2016 може и по старите версии. Абсолютно същата работа е както неро и по-добра е според мен.
Та след като запишеш двд диск на жвцто слагаш диска в компютъра и с тази програма извъшваш финализирането на диска и после диска може да се чете от всякъкъв плеер.
;;650
ПС ако не можеш да се оправиш по гореспоменатия начин купуваш си DVD+RW disk и на него записваш при него няма нужда от финализиране и после го презаписваш и след това го търкаш и наново използваш многократно.

Не знаех че диска може да се финализира и на компютър. В момента дърпам ahampoo-то и ще се пробвам! Благодаря  много за инфото!!! :;814;;596;;650
"Everything happens for a reason. Sometimes I\'d like to know the reason." ~ Unknown

Хоризонт

Цитат на: Агуа де вида;456556Не знаех че диска може да се финализира и на компютър. В момента дърпам ahampoo-то и ще се пробвам! Благодаря  много за инфото!!! :;814;;596;;650
За благодарностите админите са сложили бутонче долу в дясно на всеки пост.:k035:
;;513

Агуа де вида

Цитат на: Хоризонт;456505Колежке, ако имаше дистанционно вероятно нямаше да се продава този комбайн. Боклука от контейнерите за еллектроника на запада ни домъкнаха за да го продават.
;;650

Аз имах два записани диска с JVC-то, още когато не бях разбрала че проблема ми е във финализацията и пробвах с тях ама нещо не става. Компютъра ми ги чете като празни дискове, а с ashampoo-то като му дам примерно "отвори нов проект" (защото не знам там как да отворя диска че да го финализирам) пак нищо не става. Може би аз нещо не правя като хората, а може би просто трябва наистина да пробвам с DVD RW диск направо и да не се мъча с финализация.

kristov

Според мен няма как да стане диск записан на едно устройство а да се затвори затвори на друго. Освен ако няма нещо ново. Преди време и аз се борих с тоя проблем и докато не си намерих дистанционно за рекордера не стана.

Хоризонт

Цитат на: Агуа де вида;456563Аз имах два записани диска с JVC-то, още когато не бях разбрала че проблема ми е във финализацията и пробвах с тях ама нещо не става. Компютъра ми ги чете като празни дискове, а с ashampoo-то като му дам примерно "отвори нов проект" (защото не знам там как да отворя диска че да го финализирам) пак нищо не става. Може би аз нещо не правя като хората, а може би просто трябва наистина да пробвам с DVD RW диск направо и да не се мъча с финализация.

:D Така е като не знаеш и не си даваш сметка какво правиш и защо го правиш. "Евтенията е майка на мизерията!"
Значи инсталираш си ashampo burnning studio 15 след стартиране на програмата махаш рекламите и искането на актуализация за по-нова версия. След това от менюто в ляво слизаш на допълнителни функции има нарисуван един гаечен ключ и със стрелката от четирите приложения които изкачат слизаш най надолу и цъкаш върху "приключи диск"
Програмата при инсталация работи и на български и затова обяснението ми е на български!
Ако това ти се вижда сложна работа пак повтарям от горния пост - купи си презаписваем диск и след това го копирай на обикновен. Презаписваемия диск трае поне на стотина презаписа и струваше около два три лева.

:clickme
;;513

Агуа де вида

Цитат на: Хоризонт;456576:D Така е като не знаеш и не си даваш сметка какво правиш и защо го правиш. "Евтенията е майка на мизерията!"
Значи инсталираш си ashampo burnning studio 15 след стартиране на програмата махаш рекламите и искането на актуализация за по-нова версия. След това от менюто в ляво слизаш на допълнителни функции има нарисуван един гаечен ключ и със стрелката от четирите приложения които изкачат слизаш най надолу и цъкаш върху "приключи диск"
Програмата при инсталация работи и на български и затова обяснението ми е на български!
Ако това ти се вижда сложна работа пак повтарям от горния пост - купи си презаписваем диск и след това го копирай на обикновен. Презаписваемия диск трае поне на стотина презаписа и струваше около два три лева.

:clickme

Айде стига с тия определения от рода на "защо си се хванала с това като не можеш" и от сорта... Сума ти хора ми повтарят едно и също и вече ми писва. Хванала съм се с това защото така съм решила и съм сметнала за правилно и никой не може и няма право да ми се бърка. Човек се учи докато е жив. Да, в момента се мъча и не се справям особено, но все пак накрая резултата ще е двоен. Хем ще съм си оправила нещата, хем ще съм се научила. Колкото до допълнителните функции, още като я инсталирах вчера първо там погледнах. Само че като цъкна на "гаечения ключ" (моята инсталация е на английски, защото така предпочитам) ми изкарва само три опции "Create a modified copy of an existing disk" и "Create a data disk using advanced settings". Няма опция (Finalize или Finish) disk и да изтрия диск. Но ще пробвам с различна версия, защото тази е 2016.

Хоризонт

във версията 2016 са орязани тия екстри на 15 ги има.  И защо не не пробваш на RW там финализиране няма!!!!:worry:
;;513

Агуа де вида

Цитат на: Хоризонт;456637във версията 2016 са орязани тия екстри на 15 ги има.  И защо не не пробваш на RW там финализиране няма!!!!:worry:

Да, още снощи махнах 2016 и инсталирах 15-ката и дори се пробвах да финализирам ама нещо накрая ми даде грешка, защото аз преди това нали на 16-ката ръчках двата диска дето бях записала и може нещо да съм ги прецакала. Сега записвам нов диск и ще се пробвам да финализирам когато е готов. Пък да видим какво ще стане. И ако нищо не стане тогава ще пробвам с RW. ;)

Эхьты

А самите файлове от диска не са ли видими на компютйъра ?
Ако можеш да извадиш ВОБ файла, ще си го гледаш на компютъра.

Не съм си играл скоро с подобни антики де ...

kristov

Цитат на: Эхьты;456660А самите файлове от диска не са ли видими на компютйъра ?
Ако можеш да извадиш ВОБ файла, ще си го гледаш на компютъра.

Не съм си играл скоро с подобни антики де ...
Ако не е затворен диска не се вижда нищо.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания