Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с сайта или браузъра

Започната от кокито, Март 16, 2015, 07:55:48 PM

« назад - напред »

demmlik

Аз лично ще имам два идентични сървъра - като желязо, на всеки ще има 3 оригинални файла за виртуалките (по един за всяка) + 3 резервни копия - ще си организирам някак крастосване на данните от функциониращия към резервния и най-важното ще направя опити - кога и за колко време мога да:
При проблем на една виртуалка - да стартирам по-старо копие. При невъзможност на същия хост - стартиране от резервния.
При отпадане на основния хост - пълна функционалност от резервата ... и всичко друго което може да се обърка.:s103
[SIGPIC][/SIGPIC]Japan
Gilan/Deylem
ZaZA Bazar uK

digimp

Аз кликах доста пъти горе на ПОДНОВИ ДОМЕЙНА - исках анонимно да платя и системите автоматично да го пуснат - но не позволяваше никакви следващи стъпки.

Вероятно собственика сам си е оправил нещата.

;;650
:s101     :c040: ;;650

111111

Цитат на: demmlik;596462Аз лично ще имам два идентични сървъра - като желязо, на всеки ще има 3 оригинални файла за виртуалките (по един за всяка) + 3 резервни копия - ще си организирам някак крастосване на данните от функциониращия към резервния и най-важното ще направя опити - кога и за колко време мога да:
При проблем на една виртуалка - да стартирам по-старо копие. При невъзможност на същия хост - стартиране от резервния.
При отпадане на основния хост - пълна функционалност от резервата ... и всичко друго което може да се обърка.:s103

Това е някаква нова идеология за сайт ;)

Не бъркай съхранението на данните с домеин пренасочването.
Двете са на различни места в топологията на интернет.

PS C:\WINDOWS\system32> .\nslookup.exe www.dtv-bg.com 8.8.8.8
Server:  dns.google
Address:  8.8.8.8

Non-authoritative answer:
Name:    www.dtv-bg.com
Address:  185.72.56.21

PS C:\WINDOWS\system32> .\nslookup.exe dtv-bg.com 1.1.1.1
Server:  one.one.one.one
Address:  1.1.1.1

Non-authoritative answer:
Name:    dtv-bg.com
Address:  185.72.56.21
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

vasilstf

Цитат на: demmlik;596462Аз лично ще имам два идентични сървъра - като желязо, на всеки ще има 3 оригинални файла за виртуалките (по един за всяка) + 3 резервни копия - ще си организирам някак крастосване на данните от функциониращия към резервния и най-важното ще направя опити - кога и за колко време мога да:
И като не подновиш домейна, оставаш само със желязото.

Цитат на: 111111;596465Това е някаква нова идеология за сайт ;)

Не бъркай съхранението на данните с домеин пренасочването.
Двете са на различни места в топологията на интернет.

Не е нищо ново, много сайтове работят на подобен принцип, като съхраняват данните на различни места, load balancer-и и тн. В случая се прави не толкова с цел да не ти отпадне сайта, а да не товариш една машина, която да клекне при повече заявки. В случай, че искаш сам да си хостваш сайта.

Но и това вече е в миналото, при наличието на всякакви все по-евтини и достъпни варианти за хостинг, cloud vps, dedicated, колокации и тн, това начинание малко губи смисъл. Защото срещу скромна месечна такса получаваш работеща машина, гарантирано 99,9% ъптайм, 24/7 поддръжка, включително и бекъп. А по описания начин от колегата - инвестиция в машини, ток, интернет, наем на сървърно помещение, човек, който да следи какво се случва. Съответно ако сам си движиш нещата, какво правим ако отпадне в 3 сутринта?

dolby

Цитат на: vasilstf;596466..... Съответно ако сам си движиш нещата, какво правим ако отпадне в 3 сутринта?

openstack би трябвало да свърши работа

111111

Цитат на: dolby;596478openstack би трябвало да свърши работа
това не е за онова ;)

Nginx си има всичките глезотийки кеф да рестартира SQL кеф и цялата машина ако се налага
за да не гледаме 503
Подпис от долоподписания

dolby

Да де ама ако искаш да имаш всички глезотийки като примерно няколко инстанции плюс датабейс плюс load balancer  както при AWS, Oracle и.т. н. и то без месечни такси това е добър вариант.

111111

Цитат на: dolby;596484Да де ама ако искаш да имаш всички глезотийки като примерно няколко инстанции плюс датабейс плюс load balancer  както при AWS, Oracle и.т. н. и то без месечни такси това е добър вариант.

Решение е ако си хостинг проваидер.
За единична услуга не става.
Ще работи но ще е безцелно,
като да правиш нещо с PostgreSQL ама с една инстанция.

CDN  решението е провайдерско решение не решение на ниво сайт.
Подпис от долоподписания

dolby

Aws за хостинг провайдери ли е? Да не задълбаваме излишно. Който го интересува ще прочете

oldman

Много бавно се отваря. И при вас ли е така!
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

spaice

Така е, за страница по минута-две. Недей да си рестартираш рутера :)

oldgraf

Всяка заявка към базата е около и над 10 секунди, отделно този тъп cnt.tyxo.bg. Аз съм го пратил на нулите и малко помага. Проблемът явно си е с машината

Момчил Минков

____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Калито

Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

uniqad

Тъй като ползвам отдавна вкъщи днс различен от този на интернет доставчика ми, в случая ползвам днс-а на Cloudflare 1.1.1.1 от около месец насам почнах да забелязвам, че с този DNS форума почти винаги не се отваря, а буферира до безкрайност. Браузъра не връща изобщо грешка дори и след 2 минути буфериране. Ако влезна през телефона от мобилният нет, няма проблеми. Няма проблеми с днс-а и ако разглеждам форума като гост. Като се логна и проблема почва. Явно е заради криптираната връзка между мен и хост сървъра.
Разчетох се из нета и разбрах, че точно преди около месец Cloudflare са внедрили нова защита ECH (Encrypted Client Hello), която не позволява трети страни да проследяват трафика между клиент и сървър. Сега всеки, който не е настроил сайта си спрямо това нововъведение, ще изпитва трудности за в бъдеще. Има вече измислена схема лесно да се изключва проверката по днс, ако рутера е openwrt.
Обаче не всеки е с такъв рутер. И се чувствам малко преебан като потребител.
Имам си причина да ползвам Cloudflare и не ми предлагайте да превключа към днс-а на интернет доставчика ми.
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания