Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с H-H мотор Amiko DM3800.

Започната от Kosme, Март 07, 2015, 07:06:58 AM

« назад - напред »

Вас

Цитат на: Kosme;470624Към нов ли мотор отивам>? имам един стар приемник.. Optibox Anakonda чудя се дали да не пробвам с него? Някакви съвети от Вас>?

Ако въпроса е към мен, то по нагоре в темата написах доста, което не стана ясно дали си направил.
Логично щом сигнала е на макс и гледаш тв, пробвай така както е с бутоните на мотора да го раздвижиш. Пробвай и с другия приемник.
Зануляването на мотора от бутоните го направи след като откачиш кабела от приемника към мотора, натискаш едновременно двата бутона и държиш 10-15сек. След това включи приемника, като предварително си изпълнил това което ти писах в горния пост, и му подай командата "Иди на 0". Направи го два-три пъти, но само по Usals.
Ако пак не стане направи си бекъп файл на софта, зареди нов софтуер, занули пак от бутоните, включи Usals и му дай пак "Иди на О".
След като  мотора проработи, качи от бекъп файла само "Потребителски настройки" и си готов.
Ако досега не си ползвал Üsals, влез в настройките му и си задай географските координати. Всичко друго става автоматично.
Успех!;;650

P.S. На времето, когато и аз сложих мотор, го въртях по Дайсек и от време на време мотора спираше, "чудеше се" дали да върви и не спираше точно, след като "занулих" всичко смених софта и минах на Usals, не е имало никакъв проблем повече.....вече 2години;;650
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Kosme

Цитат на: Вас;470433Предполагам, че въртиш мотора с Golden Interstar XPEED LX1(от подписа), а не с някой от телевизорите.
Ако е така, влез в менюто на приемника на сателитна настройка и премахни командите за DiSEqC ключа към различните чинии(ако вече не си го сторил).
Ако на всеки спътник поотделно трябва да се запамети командата DiSEqC 1.2 (за управление на мотора) я изключи. Направи го за всички спътници, които гледаш, излишните ги изтрий! След като си изключил всички спътници от менюто на приемника, влез на Хелас 39Е, където ти се намира антената и включи Usals. След това пусни "Иди на 0", О.К. антената ще се върне пак на 39Е. След това вървиш по "дъгата" отключвайки всеки един от спътниците, които ще гледаш по Usals.
Забрави го DiSEqC 1.2. Н-Н мотора не го долюбва много.
Ако всичко това не помогне, повторно инсталиране на читав софтуер и навсякъде Usals;;650
Направих всичко както ме посъветва по-горе колега - никакъв резултат! Мотора не мърда чува се само почукване/цъкане!
Направих и друго.. закачих един му един Optibox Anakonda с цел да елиминирам проблема с тунера на XPEED-a LX1. Безрезултатно и по усалс и по дисек 1,2 мотора не мърда сигнал от 39е на Анакондата на макс.
Единственото което не съм пробвал, но за сега няма как (понеже трябва да се свали цялата антена от стойката понеже нямам достъп до конвертора) е смяна на кабела от конвертор --> мотор.
Някакви препоръки за здрав мотор да ми дадете ? В предвид, че терасата ми е ъглова югоизток и е много ветровито...сегашния ми мотор е слаган 2012 г. има и луфт на хобота, който си е от 3 години, но неми пречеше.
Offset-120 см., LNB Hirschmann 0.3db, Amiko DM3800, Golden Interstar XPEED LX1, TV Samsung 55H6410, LG 42LM620s

dodo_pv

При скапан конвертор, моторът наистина не върти! Можеш да свържеш към мотора някакъв изправен конвертор, за какъвто тип е настроен тунера и да подадеш команда "goto 0". Ако завърти, значи си е наред мотора.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Kosme

Хм...имам в мазата една булсатска антена, която до последно работеше. Ще и сваля конвертора и ще го свържа към мотора без антена..и ще изпълня go to 0. Това ще е май последното което ще опитам!
;;650
Offset-120 см., LNB Hirschmann 0.3db, Amiko DM3800, Golden Interstar XPEED LX1, TV Samsung 55H6410, LG 42LM620s

yavor1

Цитат на: Kosme;471012Единственото което не съм пробвал, но за сега няма как (понеже трябва да се свали цялата антена от стойката понеже нямам достъп до конвертора) е смяна на кабела от конвертор --> мотор.
Направо от мотора разскачи кабела към конвертора и така пробвай дали върти, провери и съпротивлението на кабела към конвертора, замери и напрежението на изхода от НН-мотора към конвертора ;;650

dodo_pv

Няма да завърти без конвертор!

Чък Норис

dodo_pv

Не знам защо, но като махнеш конвертора, сработват само бутоните

Kosme

Колеги, мотора не се върти по никакъв начин и от бутоните, не съм обеснил правилно може би.

oldman

Ако решиш да го сменяш, прати ми го, за да се опитам да го ремонтирам. Подробностите ще уточним на лични.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

yavor1

Цитат на: Kosme;471022Колеги, мотора не се върти по никакъв начин и от бутоните, не съм обеснил правилно може би.
Провери ли както бях ти описал, особено проверката за напрежение на изхода на НН мотора?

jack82

Здравейте да не вдигам друга тема да попитам във тази. Имам подобен мотор но пише Оптимус ако не се лъжа. Всичко работи нормално вече няколко години. Но сега вечерта като погледнах от долу мотора видях че мигат два диода във синхрон. Нормално ли е така да мигат. Иначе си върти нормално и си спира коректно на сателитите по дъгата.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

dzumba

Най вероятно,да го виждат самолетите!

hector21

Ето тук човекът обяснява как се оправят непослушни мотори :)

https://m.youtube.com/watch?v=fa5E6tkA2EE
Skystar S2, 1,1m офсет, Amiko 2400

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания