Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Метод за успешен избор на телевизор

Започната от Люкс, Януари 09, 2015, 11:56:45 AM

« назад - напред »

ВалчоП

Цитат на: teolink;352719При 100-херцовите телевизори всичко перфектно ли върви?
Както казах, при мен хонг-конгският клип се лее гладко, мазно и хръзгаво. Дали това е перфектно, не знам:
 ,,Не се страхувай от перфектността, няма да я достигнеш никога" - Салвадор Дали ;)
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Люкс

Цитат на: teolink;352719И все пак не разбрах точно за този клип - насичане на картината ли има при калпави телевизори, или други смущения?
На моя 50 херцов LG 32LA130 3D класическо насичане няма, но има видимо трептене, най вече при хоризонтално местене на камерата, като на моменти е доста дразнещо, особено при близки кадри на блока с входните врати.
При 100-херцовите телевизори всичко перфектно ли върви?

Еми не върви всичко перфектно при 100 херцовите, като се сменя ориентацията на камерата с нещо ново и прескочи или насече в началото на новите кадри, явно няма време да ги сметне веднага, или му се пада изненада на алгоритъма и процесора се обърква нещо. Абе все едно си отворил видео редактор и си изтрил няколко кадъра, те така се получава.

При 50 херцовите движещият се предмет е като с провлачен образ с едно гадно трептене. Не знам какви точно думи да използвам на български, щото чета на 4 езика и ми е малко каша в главата, на кой език как трябва да го кажа. Пък и не живеая в България, та тука няма от кого да чуя точните думи които се използват в родината, за описание на проблемите при 50 херцовите. При мен ми говорят на френски, това е положението. Съжалявам.

А на моето LG като гледам НД програмите на ББС от Астра 28Е, когато го снимат някой в студио до раменете само, ако почне да си мърда резко главата и става като замъглено. Много е неприятно, особено ако следиш внимателно изражението на лицето, за да отгатнеш истискито състояние на духа на човека, да го усетиш дали е искрен или менти нещо, или пък му е неудобно да си признае нещо. Движенията на главата са част от езикът на тялото и са много важни за възприемането на цялостното послание.

Neo64

А бе ти тоя телевизор за какво смяташ да го ползваш , за рекламно пано на някой фризьорски салон ли , който сменя 10 кадъра в секунда , прескачал какво прескача , имам Н7000 на Самсунг и не спира да работи вече 6 месеца по 14-16 ч на ден
Картината му е фърст и както у Люксембург ако наистина си там , и тука у Спанско марки бол и херцове бол, и модела който имам е 40 инча и е 600 херца Clear Motion Rate , реални ли са не знам, ама сите дърве дето гледах в тоя ценови диапазон направо имаха лек комунистически отенък и трябваше да до найстройвам от цветовата гама
така , че не е нужно да даваш пари като за кола освен ако говориш за трета употреба ,защото на деня на Медия Марк без ДДС го купих за 789 евра сега е 749 с ДДС
 И за Панасоник не искам да ми говориш, преди Самсунга купих от тая новата гама дето лансираш , добре ,че намерих един балчо да му го дам без разходите за изпращане иначе трябваше да си сложа сини очила толкова  червенее , че чак е лилав

Underworld

Живо ме интересува, дали някой е тествал японката на CES 2015 в Лас Вегас и какви са отзивите? Люкс?

Люкс

Цитат на: Neo64;352790А бе ти тоя телевизор за какво смяташ да го ползваш , за рекламно пано на някой фризьорски салон ли , който сменя 10 кадъра в секунда , прескачал какво прескача , ...

Еми тука из люксембургските земи прескача, може да е от магнитното поле на земята нещо, пък при вас като се печете редовно на 40 градуса жега, та може да няма мъгнитни бури и да не ви прескачат самсунгите, казва ли ти некой, то си е божа работа това, мани мани ...

Значи пусни на самсунга клипа от Хонг Конг и гледай от 2 минути и 53 секунди до 58 секунди, като вдигат камерата нагоре към върха на небостъргача. Хоризонталните линии на твоя самсунг ще станат раздвоени, пък на панасоника си излизат нормално.
А сега де ?

Цветовете на моя панасоник не са верни, ама още не знам как да го настроя, не съм се занимавал и не съм търсил информация. Детето все у него зляпа, ходих та купих втори приемник за френските телевизии и ще прокарвам кабели към друга стая та да ги гледа там на LG-то, та да ми дойде ред да го попреслушам панасоника.

Neo64

Купи си очила , за да изправиш линиите,щото като вдигне камерата нагоре по небостъргача линиите се събират към върха и не се раздвояват , ще пробвам с половин бутилка текила и ще ти кажа, надявам се да ги утроя.Пък за Панасоника ти казах, хич не ми я споменавай тая марка -сбирщайн сглоб.....и прочие.
Пич , тука се пека вече 17 лета , та се сети колко марки и колко лини съм раздвоил в подножието на върха, за да не изпаднем в нова обърквация , не знам за какво служат мистрията,метлата и парцала- чета упътвания за тяхното ползване.
Виж ВалчоП има 8 серия Самсунг и клипа лющил
Както казваше тате-лека му пръст , по добре нещо корейско /Самсунг или LG/ отколто нещо от индустриалната зона без определена националност:)

fakirastanly

Станала итересна темата всеки си хвали неговото ;) никой неказва колко се е прецакал както каза един колега в предходните постове  за плазмичката се оказа децка игра :) но sharpa ме разочарова уж истински 100Hz LG то се справи в пъти по добре.Към края на седмицата ще ходя към братовчеда той с един philps 7 серия ще ви пиша за резултата.

Класацията за сега за възпроизвеждането на въпросното клипче е следната:
1.Ефтина стара Плазма TX-P42X50E 600Hz
2.LG 47LM640S 400Hz  
3.Sharp LC-39LE350V WH 100Hz
DM500S,MAX800HD,Triax 88,Panasonic Neo Plasma...

Люкс

Добре Neo64, ще си купя слънчеви очила, та като ходя да ми слугувате по хотелите в España, да не ви разпознавам националностите, за да не се чувствам неудобно заради вас.
Много ти е слаба активността, за пет години още 35 поста не си надраскал.

Аз имам едни познати и съседи даже, които всичките си имат "перфектни" телевизори и екрани на компютрите им, нито един няма да го чуеш да се оплаче нещо. Та понеже ги знам колко са им мътни буквите по екраните на компютрите, та не смея да им кажа нищо относно телевизорите им. Иначе ще ме намразят. И всичките си плащат за кабелна телевизия или по АДСЛ, много са доволни, че си плащат.

Мисля че твоето призвание е да отидеш на фото-форума и да им съобщиш благата вест, че със супер-zoom сапунерка правиш "перфектни" снимки в España. Щото те там са едни балами и си купуват едни големи буркани да си ги завинтват на тежките им тухли, пък ти със сгъваема сапунерчица правиш по-готини снимки, гледани след споделена бутилка текила.

А и да те открехна относно IPS екраните, ония профитата фотографи на такиви си обработват снимките. Та аз от тях гледам и заради това така съм се "прекарал" с телевизор с IPS екран. Искам като го настроя добре, цветът на тревата да е естествен, а не да синее като от сапунерка Канон. Ето ти един пример с моя снимка, пусни я на твоя перфектен самсунг и кажи как е ( по отношение на цветовете разбира се).

JAV0

Ако нямате време да обикаляте, или още не сте се сдобили с преносима памет (като мен), може да направите добрия избор и с един бърз поглед:

http://www.rtings.com/info/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

Neo64

Люксамурски ,
Ще трябва да викнеш баба ти или тая от снимката да ти слугува в Испания и като чета какъв телевизор си купуваш на цената на автомобил , сиреч твоя струва толкова следвайки мисълта ти , няма да докараш до слугуване ,дори и да успееш да дойдеш до тук от Три Могили както беше споменал един колега от форума малко по нагоре.За постовете ми не се притеснявай , хората тук ме знаят и как " слугувам " също в Националната Телевизия на Испания на около 40 градуса по бански - сриптизьор сиреч/хахахахахаха/,като тая ня снимката ти ама без стриите разбира се
А това за наше и ваше е само в твоя репертоар, четейки  сите псалмо писания твои
Пак да ти река , че това което си купил в сравнение с 7 ма и 8 ма серия на Самсунг и новите модели на LG си е прът та чак дървен.
Апарата ми за снимки е по скъп от него, да не говорим за арсенала от щеки и мачове за английски риболов.И се засили от Три Могили ли или от селото дето си с ливадата в Люксембург , защото на входа на Мадрид тез Ганювците със слугите ги карат да си изуват цървулите.
Много ти е тънка преждата колега , не знаеш с кой си мериш оная работа , просто и в Германия или в Париж да отидеш не си ми в категорията , не с Панасоника , с тъпотиите които ръсиш във форума, за другите ти интелектуални качества аудиторията ще прецени сама.
Съвет от слугата безплатно - гледай Дървото и поеми дълбоко въздух , вече навлезе в демаркационната зона а там е пълно с мини:lol15:

kolev

На Samsung 6-та серия японката върви без проблеми.

Алекссан

Цитат на: kolev;352838На Samsung 6-та серия японката върви без проблеми.
Потвърждавам за 48H6400
Много чета, ама нищо не разбирам.

Neo64

Колеги грешите бе,
само на Панасоника на Двете могили върви японката и линиите на небостъргача.
Люксембургски , да те светне бато , на жената и на детето са два еднакви UE32D6630 и там твойта японка подскача и небостъргача се шири праволинейно в небесата и едно извинение към аудиторията за модела на който ръчкам японката и небостъргача е този:
http://pcsales.eu/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-Samsung-UE40F700
 Вече 8 месеца по 14-15 ч на ден, ставам нощем да гледам NHL - Nova Sport
Няма мазане , няма кривене, цветовата гама е такава , че виждам наболата брадица на кьосето Меси и дали Кристиано си е тръкнал Жилета:) преди мача за купата

Люкс

Цитат на: kolev;352838На Samsung 6-та серия японката върви без проблеми.

Цитат на: Алекссан;352840Потвърждавам за 48H6400

Ха ха ха, и двамата се изложихте, не съм пускал японка тук на тази тема, объркали сте се нещо, ама много яко !!!

Люкс

Цитат на: Neo64;352830Люксамурски ,

Пак да ти река , че това което си купил в сравнение с 7 ма и 8 ма серия на Самсунг и новите модели на LG си е прът та чак дървен.
Апарата ми за снимки е по скъп от него, ...lol15:

Я дай доказателствен снимков материал че го имаш този прехвален самсунг и страхотен фотоапарат. Нещо такова пусни, да видим:

тази снимка я правих за да образовам едни други сънародници на един друг форум, да видят и LG и Панасоник.
Ако познаеш цената на аудио-мониторите горе вляво, ще те призная за поиспанчен нашенец.

п.п.
за колегите които не са на ти с антените, това дето е на вертикалната летва е BiQuad антена, лови яко без усилватели ефирна телевизия.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания