Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

LED крушки с високо CRI

Започната от Jo, Декември 08, 2014, 09:56:52 PM

« назад - напред »

Jo

Някой знае ли къде има такива с над 90 да речем.

Само тези намирам:

http://www.yujiintl.com/high-cri-led-lighting

Никога не бях ги чувал, но изглеждат добри. На Филипс, Осрам и другите модели дето изрових или нямат по сайтовете, някъде направо пише че са спрени. Няма ли такива крушки?

На Филипс L-Prize модела не се ли произвежда?

Rafaello

Аз лично си взех няколко такива панела:

http://www.everbuying.com/product552596.html
Светлината е много качествена.

А от лед луничките ми харесват много как светят тези: http://www.dx.com/p/l20121211-5-gu10-5w-3500k-450lm-5-led-warm-white-spotlight-85-265v-181487

Само държа да кажа, че съм закупил доста лед продукти от китайските сайтове и само тези двете са ми харесали как светят...
4,8W, 0,8W, 4E, 9Е, 13Е, 16Е, 19,2Е, 23,5Е, 28E, 39Е, 42Е, 45Е

sh000ck

Аз лично си правя микс от лентите (топло белите и студено белите) докато ми хареса. А и крушкуте също ги смесвам защото едните са ми много бели а другите нещо ми отиват в зелената гама. :s101 Не знам за какво Ви е по-високо CRI от 90 ако ще ги слагате вкъщи. SORAA имат доста добри продукти.
Triax 88, Golden Media 990 Reloaded, Powersat DG380S, Inverto Sinle Black Ultra, Inverto Single Black Pro Circular

dodo_pv

Цитат на: Jo;347947Някой знае ли къде има такива с над 90 да речем.

Само тези намирам:

http://www.yujiintl.com/high-cri-led-lighting

Никога не бях ги чувал, но изглеждат добри. На Филипс, Осрам и другите модели дето изрових или нямат по сайтовете, някъде направо пише че са спрени. Няма ли такива крушки?

На Филипс L-Prize модела не се ли произвежда?

Попърси си това: PHILIPS MASTER LED bulb 230V D 20W = 100W E27 827
;;650

Jo

Гледах ги тези, но по спецификация са 80.

http://download.p4c.philips.com/l4b/9/929000242802_eu/929000242802_eu_pss_aenaa.pdf

Не знам обаче защо по разни сайтове ги водят с високо CRI. Подозирам, че преди са правили серията с високо CRI и затова все още някъде ги водят такива. Но аз не намирам магазин дето да казва че са с 92(мисля тлкова беше)  И да ги продава.

По принцип не ми трябва 90, но така и така ще светят 20 години и като знам, че сега като ги сложа едва ли ще ги барна повече предпочитам сега дам малко повече пари, но да е хубава светлинта и цветовете в целият им спектър. Китайския сайт дето дадох по-рано пише че в червения и синия спектър повечето крушки не се справят, има там едни графики. Не знам дали се самосугестирах, ама в къщи до сега съм взел 5 модела да видя колко ще ми харесат и на всичките към червеното имам леки забележки(това след като четох статията де:))))))))). Сега мисля да поръчам и една крушка от тях, да видим как са те.

dodo_pv

Дал си описанието на стария модел. Новите са по-мощни и по-добри. Истинските са с алуминиево тяло (радиатор), фалшивите са целите от пластмаса. Остави глупостите, писани по спецификациите на различните производители и търговци. Тези LED крушки са най-добрите на пазара и светлината им е почти идентична с халогенните. Дадоха ми оферта за 10 броя минимум от алиекспрес, но с мито и ДДС ми идват непродаваеми тук, имайки пред вид капацитета и манталитета на потребителите. А на мен ми трябват само 4 бройки, за съжаление. Виж ТУК. ;;650

"About your inquiry,for MASTER LEDbulb 18-100W E27 827 A67 Dimmable
replaced MASTER LEDbulb D 20-100W 827 A67 dimmable in china,
The price fromHONGKONG is USD19.70/pc <=100pcs
USD19.30/pc >100pcs (do not include freight charge)"

аспух

Аз мога да взема една, ако се комбинираме тук с колегата по-горе, може и да съберем десетина бройки?

Николай1

Все още лед крушките не са икономически изгодни спрямо енерго-  спестяващите.Цената им е твърде висока и не може да се отчете ефекта от тях.Еднакви крушки с еднакви ватове  например 20вата дават почти еднакъв светлинен поток,само дето леда е няколко пъти по скъп.Разликата в парите ще се избиват с години.(в къщи на коридора на окачения таван сам си сложил лед луни,мога да кажа че са много добри и хвърлят достатъчно светлина,отговарят на 30 ватова дихройка  а са 3,5вата.)

dodo_pv

Най-неизгодните крушки са "енергоспестяващите". Ефективността им е почти никаква, защото трудно издържат няколко хиляди пъти палене и гасене. Заминават си в рамките на година - година и половина. В сервизни помещения изкарват дори по-малко. Тези от тях, издържащи по 5к пъти палене, струват наполовина споменатия горе Филипс. Качеството на обикновените и халогенни лампи рязко го свалиха, добавяйки към азота и по малко кислород. В този ред на мисли, подмяната на лампите в сервизните помещения с хубави диодни, не е съвсем безсмислено.

Rafaello

Цитат на: dodo_pv;348087Най-неизгодните крушки са "енергоспестяващите". Ефективността им е почти никаква, защото трудно издържат няколко хиляди пъти палене и гасене. Заминават си в рамките на година - година и половина. В сервизни помещения изкарват дори по-малко. Тези от тях, издържащи по 5к пъти палене, струват наполовина споменатия горе Филипс. Качеството на обикновените и халогенни лампи рязко го свалиха, добавяйки към азота и по малко кислород. В този ред на мисли, подмяната на лампите в сервизните помещения с хубави диодни, не е съвсем безсмислено.

Колега, първите 3 енергоспестяващи крушки си взех 2007-ма. Филипс, купих ги от Билла. Още работят перфектно. В хола ми са.
От тогава малко по малко смених всички крушки вкъщи с енергоспестяващи. Единствените 2, които са ми изгоряли бяха в коридора някаква за по 2 лв взимани от Пени. Смених и тях с оригинални Осрам, по 12 лв бройката.
Та моите наблюдения са - качествена ли е крушката не гори.

алт

Цитат на: Rafaello;348159Колега, първите 3 енергоспестяващи крушки си взех 2007-ма. Филипс, купих ги от Билла. Още работят перфектно. В хола ми са.
От тогава малко по малко смених всички крушки вкъщи с енергоспестяващи. Единствените 2, които са ми изгоряли бяха в коридора някаква за по 2 лв взимани от Пени. Смених и тях с оригинални Осрам, по 12 лв бройката.
Та моите наблюдения са - качествена ли е крушката не гори.

Имах 7 енергосп. филипс, изгоряха всички точно за година и половина.

Rafaello

Цитат на: алт;348162Имах 7 енергосп. филипс, изгоряха всички точно за година и половина.

Много интересно. Очевидно или аз съм късметлия, или има значение от напрежението. Вкъщи когато и да съм го замерил е 230-232 волта.

dodo_pv

... И яркостта им намалява с времето. Смених два осрама, от скъпите, с панасоници, по тази причина. Не изгоряха, защото рядко се палят и гасят.

gogyto

И при мен един филипс сдаде богу дух оня ден, на 2-3 месеца беше.
Минавам на лед навсякъде, скоро ще опра и до експерименти с лед- лентите въпрос на почивни дни по празниците :)
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

Rafaello

Цитат на: dodo_pv;348164... И яркостта им намалява с времето. Смених два осрама, от скъпите, с панасоници, по тази причина. Не изгоряха, защото рядко се палят и гасят.

За яркостта все съм си мислил, че си внушавам! Значи не е проблема в моя телевизор :D :D

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания