Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Дефектирал Azbox Me

Започната от ko2000, Октомври 30, 2014, 12:59:47 PM

« назад - напред »

ko2000

Здравейте!
 От няколко дни приемника (Azbox Me) не работи, след поредните светкавици, макар че не съм сигурен дали има връзка, беше в стендбай през нощта. Пуснах го на другия ден, приемника не стартира и не след дълго започна да мирише на стопена пластмаса. Отворих го, всичко си изглежда непроменено, освен една фиксирана с лепило USB флашка (доколкото знам е защита срещу копиране), беше започнала да се деформира леко. Тази флашка при пускане на приемника започва значително да грее. В приемника се влиза през Web интерфейс, префлашнах, но само започва да бутва. През FTP се влиза в приемника, виждат се папките от инсталацията. Опитах се да префлашна с USB стик, предватително форматиран във FAT 32, но приемника изобщо не реагира на поставянето на стика (2 броя). А след това Window`а на PC`то не иска да стартира флашките.
  Някой има ли идея какво трябва да се направи?
IPbox 900 HD Vu+ Ultimo 4K Triax TD 110 Samsung LCD 40 F86

tibuzdrev

Най вероятно проблем с 5-те волта на усбитата сигурно се е увеличило и ти гори флашките.

ko2000

Мерих напрежението на входа на приемника - 12 волта е.

tibuzdrev

ko2000

Цитат на: tibuzdrev;343207Премери на usb-то

Премерих на USB то - почти 12 волта е. Освен това някакъв малък интеграл на дънната платка се е овъглил, сега го видях с лупа.  Дали може да се ремонтира, или към коша? Флашките, на които е подавано напрежение 12 волта за изхвърляне ли са?

tibuzdrev

Цитат на: ko2000;343218Премерих на USB то - почти 12 волта е. Освен това някакъв малък интеграл на дънната платка се е овъглил, сега го видях с лупа. Дали може да се ремонтира, или към коша? Флашките, на които е подавано напрежение 12 волта за изхвърляне ли са?

флашките са за коша, приемника може и да има шанс.

fen

Ако не се справиш с ремонта,купувам го за части.

ko2000

Цитат на: fen;343253Ако не се справиш с ремонта,купувам го за части.

Ще го дам за ремонт първо, но едва ли отнякъде може да се намери схема на дънната платка, а означенията върху интеграла вече не се четат. Доколкото знам ти имаш такъв приемник. Може ли да те помоля да видиш какви са означенията на елемента, отбелязан на дънната платка с U40, с 8 крачета двустранно е, намира се зад e-sata входа, за да знам какво да питам техниците. А ако някой знае къде имат опит с ремонт на такива приемници, моля да даде координати.

ko2000

Цитат на: tibuzdrev;343250флашките са за коша, приемника може и да има шанс.

Светодиода на флашката, която е залепена за дъното свети при пускане на приемника. Има ли вероятност да е здрава?

tibuzdrev

Цитат на: ko2000;343277Светодиода на флашката, която е залепена за дъното свети при пускане на приемника. Има ли вероятност да е здрава?

Едва ли.
 Фена ако има възможност да направи една снимка да видим чипа,до него трябва да има и дроселче.

Brian

Флашките обикновено са с 3.3/1.8 волтови памети и имат вграден 5 to 3.3 волта даунконвертор, така, че има някаква вероятност и да е здрава. Но никаква гаранция.
;;612

ko2000

Извинявам се, допуснал съм грешка, означението е U44. Това е:
http://imgur.com/weC2NN0

модедит Дрим ;;650

fen

Да това е ,намерих ,но не мога да го видя,нямам лупа.След 3 ще бъда на старото си място и няма да има проблем,там имам всичко.
Ако продължаваш с експериментите извади USB флашката (която е защита срещу копиране/пази я ,че без нея---лошо!дано да е още читава/  и си провери напреженията на захранването(платката горе в дясно)
Имах ги ,но не мога да ги намеря на компа,даже май имах и принципна схема на същата.След 3-ти ще ги потърся,дано ги намеря!

tibuzdrev

По добре не го включвай ,първо разкачи захранването тогава мери.
 В захранването има изгорял друг чип на 5-те волта.относно видимо изгорелия само да се махне и почисти мястото,изглежда е за есатата.

fen

Мери и действай!

това е куплунга
,а на самата платка са 5 броя NCP3170A,като 4 броя са за захранване на процесора ,провери как са 5-те волта!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания