Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Към бивши клиенти на ITV Partner и SatelitBG

Започната от Бойко1953, Октомври 25, 2014, 03:42:59 AM

« назад - напред »

турбо

Цитат на: Бойко1953;342334;;650

И аз се присъединявам към бирата (абе пия си винце, ама нейсе).

Левскар съм и за сега падаме, но това не се отразява на усвояването на напитката.

Вижте, не ме е засегнало това ЦИГАНСКА РАБОТА.

Да си призаня честно и аз я използвам за щяло и не щяло. Някак си е добила гражданственост в БГ.

За сега менеието ми, че фоурума е още в началото и не получавам  информация базирана на практически опит.

В интерес на истината бях изкл. доволен от форума на SatellitBG.

Имаше доста печени момчета, които стъпка по стъпка бяха обяснили как стоят нещата и успях за нула време да се справя с OSCAM/CCCAM конфигурация на  другия ми приемник DM800

Имах време да изчета всичко, което е пуснато за МТел проможията.

Дразнещо е повече дребните заяждания и игра на думи, от колкото някаква практична информация.

Както и да е. Все пак някъде намерих снимки на оборудването, което ще раздава МТел.

И от там пак си задавам въпроса?
За какъв модул става въпрос във форума при положение, че в приемника, който МТел показват има слот само за смарт карта и не виждам CI дупка за да се вкара някакъв модул.

По евтиния ми приемник има и слот за COANAX карта и CI слот, който позлвах с модул, когато ITV ползваха карти Criptoworks.

До колкото успях да хвана, като инфо е че МТел ще позлват Coanax карта.

Ще изчакам още 2 седмици да се натрупа практически опит във форума и тогава ще видя дали да взема цялото оборудване на МТел(без конвертор и чиния) или да взема само карта от тях.

Все още падаме.

наздраве за ЦСКР-те
Странно изглежда си разбрал нещата по различен начин.
Ще ти обясня, за да разбереш.
Понятието карта conax беше валидно за сат. бг, но не за мтел.
Тук има два варианта, приемник от мтел или модул от тях ако искаш да не използваш техният приемник. Въпросният модул е само за CI+ съвместими устройства, други не могат да се използват.
Ти имаш някакъв приемник, но не знаеш дали е CI+, вариантите са: проверяваш дали е такъв, ако е съвместим закупуваш модула
ако не е закупуваш такъв който е CI+ съвместим или купуваш приемник от мтел.

Това е реалното положение и в близко време няма да се промени.

Според мен най-удачният избор е да закупиш приемника от м-тел, защото ще се препрограмира сам при обновяване на каналите и ще можеш да използваш по-пълноценно телефонната им поддръжка.
С твой приемник, сканирането на честотите трябва да си го правиш ти.

Бойко1953

Цитат на: турбо;342337Странно изглежда си разбрал нещата по различен начин.
Ще ти обясня, за да разбереш.
Понятието карта conax беше валидно за сат. бг, но не за мтел.
Тук има два варианта, приемник от мтел или модул от тях ако искаш да не използваш техният приемник. Въпросният модул е само за CI+ съвместими устройства, други не могат да се използват.
Ти имаш някакъв приемник, но не знаеш дали е CI+, вариантите са проверяваш дали е такъв, ако не е купуваш приемник от мтел или купуваш, такъв който е CI+.

Това е реалното положение и в близко време няма да се промени.

Благодаря

Прав си.

Така ще направя.

Организирам племенниците да се справят с закупуването и изпращането.

Левски пада с 3:0

Ще отворя от мъка още една бтл вино.

Ама и да биехме, пак щях да си отворя нова бутилка.

Приятен виикенд

Утре ще спим час в повече.

турбо

Обнових си поста, в общи линии ако имаш възможност поискай да ти изпратят, само приемника без антената.
Той е с малки габарити и няма да има проблем с доставката.
Според мен модула ще бъде по-лошият избор за теб.

Бойко1953

Цитат на: турбо;342348Обнових си поста, в общи линии ако имаш възможност поискай да ти изпратят, само приемника без антената.
Той е с малки габарити и няма да има проблем с доставката.
Според мен модула ще бъде по-лошият избор за теб.

Съгласен.

Вече говорих с племенниците в БГ.

В Понеделник ще се задвижат нещата.

Имам много добри конвейтори и чинии, тъй че няма да ги поръчвам.

Много неугледен вид има техния приемник.

Ама ... дето се казва в един виц - няма да се снимам с него я.

Много време ми отдели.

Благодаря

Лека вечер

ogibo

@Бойко1953
@турбо
Изкефихте ме максимално братлета. Де да беше общуването по форумите по-често по този начин. ;;623

Бойко1953

Цитат на: ogibo;342374@Бойко1953
@турбо
Изкефихте ме максимално братлета. Де да беше общуването по форумите по-често по този начин. ;;623

;;650;;650;;650;;650;;650;;650

Форумите трябва да са полезни, а не за чешене на езиците и мерене, кой е по велик.
Повече от учавстващите във форума на МТел са малко комлексари
Ама ... така сме се научили - да се оплакваме, а не да се поогледаме от страни

От 25 г. демокрация ... все някой друг ни е виновен.

А ако се опитаме да се самоанализираме ... мак сме си ебани в главата

турбо

Цитат на: ogibo;342374@Бойко1953
@турбо

Не е да го няма, но то не зависи от форумите, а от потребителите, какво да се прави страната ни е в упадък от всякъде.
Между другого dzumba написа още във вторият пост това което и аз.

Бойко проблема е че за повечето света приключва до табелата на града/селото им, ако излязат малко и поживеят малко и то в среда с хора с не пост комунистическо мислене, възможно е и тяхното да се коригира.

Както и да е, дано му се наредят нещата на Бойко с въпросният приемник.

;;650

Бойко1953

Цитат на: турбо;342394Не е да го няма, но то не зависи от форумите, а от потребителите, какво да се прави страната ни е в упадък от всякъде.
Между другого dzumba написа още във вторият пост това което и аз.

Бойко проблема е че за повечето света приключва до табелата на града/селото им, ако излязат малко и поживеят малко и то в среда с хора с не пост комунистическо мислене, възможно е и тяхното да се коригира.

Както и да е, дано му се наредят нещата на Бойко с въпросният приемник.

;;650

Бойко не оставя каруцата си като Андрешко в средата на гьола(тинята)

Ще се оправи

Говоря от името на Бойко

Считам, че доста си почесахме езиците

lека
И приятен weekend

Orbital

Аз лично в обсъждания по-горе случай, бих посъветвал колегата да си вземе куфара, а не модула. Приемника би трябвало да е около сто лева, а модула около седемдесет. Ако се окаже, че приемниците му не бачкат коректно с модула, ще трябва да купува приемник с CI, което със сигурност ще е повече от 30 лева. А за да е по-добър приемника от този на МТел, ще трябва да се бръкне с доста повече от 45 евро.

Относно телевизорите, всички по-нови телевизори със сателитен приемник работят добре с модула на МТел, дори и ако не са CI+. От дримбоксовете, осемхиледарката също няма проблем. На Оптикума на САТ БГ бачка също. Но няма гаранция, че работи по този начин на всичко с CI и е хубаво, ако тепърва ще се купува телевизор да си е с CI+, което не би трябвало да е проблем, защото последните година - две повечето са с такъв,

Успех!

kokobul

Цитат на: Бойко1953;342278...трудно мога да науча майка ми да работи с него - на 83 г.
С операторски приемник и на майка Ви ще е много по-лесно да се справя. Нищо, че е грозничък външно. Простичък е за употреба и ще Ви върши много по-добра работа от модула. Дистанционното може да се "обучи" от това на телевизора, така ще избегнете ползването на две дистанционни. Поздрави!

Васкобг

Горе доло и аз съм в същото положение като Бойко ,в чужбина , бивш абонат на сатбг . Имам приемник със слот конакс и място за кам. Скоро ще идвам в Бг и се 4удя кой вариант да избера . По принцип мисля чe досегашния ми приемник ще върши работа(edision  *****  mini ) тай като е с вграден конакс . Ако им кажа че е за чужбина дали ще правят проблеми от мтел?

sarivano

Цитат на: Васкобг;353991Ако им кажа че е за чужбина дали ще правят проблеми от мтел?

Като им кажеш, че е за Чужбина точно ще ти покажат от на Мойсей петте, кой е най-дългият:))) Да си чувал за авторски права на определена територия? или само си лепил фаянса не обръщайки внимание на околният свят и правилата в него.

1. Купуваш си модул с карта М-тел
 2. Регистрираш си го на адрес в България
 3. Никому не си длъжен да обясняваш къде и как ще го носиш
 4. Купуваш си и приемниче с CI+. Опенбокс SX4 например и се кефиш и на м-телските програми и на ефирните от 45 Е
УБИВА КОМУНИЗМЪТ, СОЦИАЛИЗМЪТ НЕ УБИВА- ТОЙ МЪЧИ!

Златанов

То хуу, ама защо са му ефирните от 45, като си ги има на 16? Пропускам ли нещо?

ВалчоП

Цитат на: Златанов;354003То хуу, ама защо са му ефирните от 45, като си ги има на 16? Пропускам ли нещо?
Има още няколко канала, но не са кой знае кво.
http://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=45E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear
Другата екстра е, че опънбоксчето има емулатор, и "концертен" клиент...
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

sarivano

Цитат на: Златанов;354003Пропускам ли нещо?

БНТ1_HD от 45 Е
УБИВА КОМУНИЗМЪТ, СОЦИАЛИЗМЪТ НЕ УБИВА- ТОЙ МЪЧИ!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания