Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Монтаж на антена с приемник на булсатком

Започната от недкоиванов, Юли 20, 2014, 01:08:19 PM

« назад - напред »

недкоиванов

@oldman,
Благодаря за ценния отговор! Изключително важна информация, защото бях почнал теста на конверторите, който разбира се пак дава 0 и щях да ходя сигурно да търся нов, евентуално след това кабел и ... голям батак щеше да стане.
При първа възможност като си намеря асистент се качвам на покрива и ще споделя резултата.

Стивт

Цитат на: недкоиванов;329708@oldman,
Благодаря за ценния отговор! Изключително важна информация, защото бях почнал теста на конверторите, който разбира се пак дава 0 и щях да ходя сигурно да търся нов, евентуално след това кабел и ... голям батак щеше да стане.
При първа възможност като си намеря асистент се качвам на покрива и ще споделя резултата.
Колега точно за това те питах дали приемника е ХД, защото когато не си на спътника ще виждаш постоянно 0. Вземете СД приемник и с него настройте чинията!!!
САТ-ТВ Гоце Делчев
0899 77 88 68
http://xcomputersbg.com

недкоиванов

Само да споделя, че я настроихме... сам не успях, но от булсат-а след като им звъннах пратиха хора и настроиха антената... всичко на око, но като си го правил толкова много пъти става за 2 минути.
 Благодаря на всички за съдействието.
 Само да споделя - за тези които четат и се мъчат да направят настройки - промяната в сигнала се отчиташе моментално на устройството, като момчето въртеше смело :)

Нексус

Темата отговаря точно на моето питане, за това допълвам тук: дано да нямате против.

Намирам се във Франция. Ще монтирам антена и два применика за Булсат. Искам да преценя до колко това е посилна задача за лаик.

Монтажа ще е на балкона, лесно достъпен, и ще се състои от антена триакс, ЛНБ Twin Inverto Black Ultra (или нещо по-добро, ако прочета и намеря такова), кабели до двата приемника. Приемниците ще са новите HD, когато най-сетне се появат в наличност.

Въпросите ми са:

1) Може ли с търпение и някоя от смартфон апликациите да намеря сателита?
2) Как ще знам, че антената е насочена точно, а не Х градуса отклонена?
3) Чета мнозина от вас да пишат за децибели и как след "уцелване" на 10дб си заслужава да се доизпипа до 14дб и повече: как става това и колко "повече" от 10? 14? 20? Над 20?
4) Ако успея с настройката на чинията - вторя кабел до втория приемник ще даде същите резултати и не е необходимо повече пипане, нали?

Благодаря за отговорите ви.

Brian

Извън всичко останало ти питал ли си дали е разрешено монтиране на антени от този род на балкона или видимо на фасадата?
;;612

spaice

Цитат на: Нексус;339860Въпросите ми са:

1) Може ли с търпение и някоя от смартфон апликациите да намеря сателита?
2) Как ще знам, че антената е насочена точно, а не Х градуса отклонена?
3) Чета мнозина от вас да пишат за децибели и как след "уцелване" на 10дб си заслужава да се доизпипа до 14дб и повече: как става това и колко "повече" от 10? 14? 20? Над 20?
4) Ако успея с настройката на чинията - вторя кабел до втория приемник ще даде същите резултати и не е необходимо повече пипане, нали?

Благодаря за отговорите ви.

1) Може да ползваш http://www.dishpointer.com Въвеждаш си местоположението и спътника. Ще ти се покаже ориентировъчно накъде трябва да насочваш, както и ъгъла на елевацията, който ъгъл ще ти трябва за нагласянето на антената във вертикална посока. Също така наклона на конвертора (LNB Skew) или колко трябва да е завъртян около оста си.
2) Дори сантиметър (градус) в страни ще доведе до загуба на сигнал.
3) Стремиш се към максимални показания (до 20 няма да стигнеш).
4) Да, втория кабел трябва да даде същите резултати.

Нексус

Цитат на: Brian;339864Извън всичко останало ти питал ли си дали е разрешено монтиране на антени от този род на балкона или видимо на фасадата?

Това е първото нещо, което се проверява тук. А се е оплакал някой съсед, а си изгорЕл с някоя глоба. Щом е в моя двор и не се пъчи над живия плет да пречи на гледката, никой не може да има претенции. Проверено и потвърдено ;;602

Цитат на: spaice;339866...

Благодаря!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания