Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

контрол над Golden Media SPARK RELOADED чрез дистанционно на SAMSUNG UE40F6400 TV

Започната от Веселин Василев, Април 21, 2014, 03:58:44 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Веселин Василев

Интересува ме, как мога да синхронизирам дистанционното на телевизора ми, така че да контролира сателитния ми приемник както set up box примерно.
В настройките на телевизора има опции но Golden Media не е в списъка марки. Това което успях да направя е да мога с дистанционното на телевизора с бутона за STB да включвам и изключвам сателита.
Благодаря ви.

сателит Golden Media 990 HD SPARK RELOADED
телевизор Samsung UE40F6400

tonivet

Има си го в списъка със set top boxes, аз съм със същия телевизор и същия приемник!
Щом можеш да го влкючваш и изключваш  би трябвало да можеш и да го контролираш .
Ползвай дпълнителното блутут дистанционно, там имаш повече възможности да конролираш приемника.

om63

Цитат на: Веселин Василев;317371Интересува ме, как мога да синхронизирам дистанционното на телевизора ми, така че да контролира сателитния ми приемник както set up box примерно.
В настройките на телевизора има опции но Golden Media не е в списъка марки. Това което успях да направя е да мога с дистанционното на телевизора с бутона за STB да включвам и изключвам сателита.
Благодаря ви.

сателит Golden Media 990 HD SPARK RELOADED
телевизор Samsung UE40F6400

На моя UE40F7000 има един приемник на който ако му напиша тук заглавието ще излязат звездички :) Едно към едно са като желязо с GM990. Не че няма да опитам де :) Надявам се имате онази джвъчка в комплекта на ТВ-то която се слага пред приемника и излъчва командите получени от дистанционното на ТВ към приемника.
Та въпросният приемник е едисион аргус пингулукс. В списъка на ТВ-то както казах го има.

Яяяя няма звездички.
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

Веселин Василев

Понеже живея в Англия и телевизора си го взех от тук, в листа със сет ъп боксовете излизат тия на скай и на върджин....
Ще си поиграя повече...дано успея...
С малкото блутут дистанционно включвам и изключвам сателита но както казах други операции не извършва

om63

Цитат на: Веселин Василев;317424Понеже живея в Англия и телевизора си го взех от тук, в листа със сет ъп боксовете излизат тия на скай и на върджин....
Ще си поиграя повече...дано успея...
С малкото блутут дистанционно включвам и изключвам сателита но както казах други операции не извършва

Подозирам, че ми говорите за HDMI-CEC. Аз имам предвид един допълнителен дивайс .. едно мъничко черничко кубче с дъъъъълъг тънтк черен кабел, завършващ с един жак тип слушалки... Той се включва в ТВ а самото кубче се слага пред сателитния приемник и излъчва команди конфигурирани съгласно сетъп в телевизора. .. Беше ми в комплекта и ме изкефи идеята :)
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

Веселин Василев

Да, получи се ;;675
Само едно нещо сега не мога да открия, с кой бутон на дистанционнота излизат списъка с канали. С бутона Guide ми излиза " разписание на EPG " за канала на който съм в момента.
Също забелязах, че бутона return/exit не работи навсъкъде, където би трябвало.:s101

tonivet

За списък с канали натисни централно тъчпада на блутут дистанционното без да го задържаш!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания