Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Препоръка за Акумулаторни батерии

Започната от баисар, Април 09, 2014, 08:21:18 AM

« назад - напред »

Дедал

Цитат на: dodo_pv;315792Погледна ли темата, за какво точно става въпрос?

Да , прочети по-назад има и за акумулаторни батерии - ползвам доста такива и честно казано разликата между тия купени от Лидл и Карфур и марковите е пренебрежимо малка , но цената на самите батерии почти обезсмисля купуването им.;;650

kkrkk

Енелууп са доста добри батерии, за съжаление са и едни от най-скъпите.
От три години насам ползвам Максел които са на половина на цената от Енелууп и не са мръднали.

dodo_pv

Енелууп излизат малко повече от 2 евра на парче от Германия, от Китай ще да са и по-евтини. Кое им е скъпото? По колко пари са другите боклуци по магазините?

Кайен

Цитат на: dodo_pv;315804...от Китай ще да са и по-евтини...
Не само са по-евтини, а са и с по-голям капацитет, изписан на опаковката.

чичо михо

Е хайде и аз да се включа....ма кат гледам как яростно хвалите Енелупа....

Но все пак да си кажа и аз....  Лично за мен марката зареждаеми батерии е

GP

dodo_pv

Цитат на: Кайен;315811Не само са по-евтини, а са и с по-голям капацитет, изписан на опаковката.
Така де, 1600 mAh капацитет по ASA, DIN или ГОСТ, ако щеш, са си 4000 mAh по "китайския" норматив. Това го знаем ;). По-горе исках да наблегна, че 4 лева за хубава акумулаторна батерия е добра цена. Компромисните вариянти са за хора, които не са убедени в това и таят дълбоко в себе си някакви съмнения ;;573. За тях са рекламните кампании, шарените етикети и картинки по батериите, както и хитрите търговци, пълнещи гуши за тяхна сметка. Писаното от мен се отнася за други хора, предполагам, малцинство.;;650
@Чичо Манчо, отдавна им мина времето на GP. И аз ги ползвам още, вече пета или шеста година. По-хубави са от Варта и Дюрасел, но са назад от саньото:
На снимката по средата е стария модел на енелуупа.

garanciq

Цитат на: dodo_pv;315816На снимката по средата е стария модел на енелуупа.
От тези имам две от 2008год. които продължавам да ползвам във фотоапарат.Тогава купих и две батерии на Варта с изписан по "голям" капацитет но седмица след зареждането ги нямаше никакви.Може и да са били менте както има такова и на енелууп.

dodo_pv

Цитат на: garanciq;315829От тези имам две от 2008год. които продължавам да ползвам във фотоапарат.Тогава купих и две батерии на Варта с изписан по "голям" капацитет но седмица след зареждането ги нямаше никакви.Може и да са били менте както има такова и на енелууп.
Това, че не си съвсем наясно как функционират, как са направени различните NiMH акумулатори и кои модели за какво се използват, не ти дава право да ги квалифицираш като ментета :e085:. Вартата, която си купил, си е съвсем истинска и е съвсем нормално, седмица след като е била заредена, в нея да няма никой. Тя е предназначена да отдава голяма енергия, веднага след зареждането. Има много малко вътрешно съпротивление, трупа повече енергия в единица обем и има много голям саморазряден ток. Абсолютно непригодна е за използване в измервателна апаратура или подобна. Има едни други модели на Варта, които са като енелууп на Саньо, но капацитетът им е друг, по-малък, поради различната технология на производство и сепараторите, които се използват в тях. Не става въпрос за "ментета" или "оригинали", а за съвсем различни продукти. ;)

баисар

Доставени са Sanyo eneloop HR-3UTGB
(rev.3),на опаковката пише,че са произведени 01/2013.;;650.                            ""Sanyo Eneloop (3-то поколение)  
През октомври 2011 г. батериите отново са подобрени, за да задържат зареждане за до 90% след една година, 80% след 3 години и 70% след пет години. В допълнение към по-нисък саморазряд, батериите могат да бъдат презареждани до 1800 пъти в сравнение с 1500 пъти в предишната версия. Продуктовите номера за тези батерии са HR-3UTGB (AA) и HR-4UTGB (AAA). В същото време, С и D размер eneloops посочено минимален капацитет е увеличи до 3000 ма и 5700 ма съответно. Те са на разположение в Япония от ноември 2011 година. Европейски модели са в продажба от началото на октомври 2012 година. ""
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

баисар

***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

баисар

Ето ги и батериите,въпреки че са произведени преди повече от година имат заряд 1,31v. http://store.picbg.net/pubpic/DD/38/7a9f646fd425dd38.jpg          http://store.picbg.net/pubpic/A1/73/2c89f1da67e1a173.jpg

Dalavera

Да се включа и аз в темата с голяма молба за "спасение"! Трябват ми батерий за един "заек- rabbit", за да спася "моите'! Колеги какво ще кажете за черния енелууп или други подходящи батерии срещу ненаситни нимфоманки? Търсят се яки батерии ААА! Моляяя! :;810
Парабола 1,4м.; Inverto IDLR-QUDF00-CLASC-OPP; 30W - 50E;

мнн

В този случай решението не е с батерии. :-)

Dalavera

Цитат на: мнн;319424В този случай решението не е с батерии. :-)

Решенията без батерии не са много и нито едно от тях не ме удовлетворява! ;;650 Търси се комбинативността  в насладата! :s101
Парабола 1,4м.; Inverto IDLR-QUDF00-CLASC-OPP; 30W - 50E;

ТКЗС

Колеги, имам питане за следното зарядно от снимката . Мой приятел зарежда с него ръчно правена лодка за риболов , но днес е объркал доколкото разбирам от настройките на мястото където сега пише BAL на предни зареждания е пишело Chg или charge . Въпроса е фатално ли е ако е заредена по този начин , при положение че и така батерията се зарежда ?

image upload

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания