Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Схема за Ефирна антена ?

Започната от чичо михо, Април 01, 2014, 03:36:58 PM

« назад - напред »

ПоповП

А още по-рано смятахме със сметачни линийки:

Най-добрият вариант за съгласуващото може да се подбере с тестове по показанията на индикатора сигнал качество на декодера/ ТВ-то.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

valli

Цитат на: dzumba;360805Когато всеки милиметър е важен,трябва да се има на ум и коефициента на скъсяване на кабела!
Най добре вибраторът се заменя с пръчка,оплетката на кабела в средата на пръчката с нулев потенциал,а жилото се отвежа успоредно на пръчката на 1/4 от края и се закача за нея!Работи перфектно!
По същия начин може да се ползва и сгънатия дипол със средата му  на оплетката и жилото на единия край на дипола. Другия вариант е жилото на единия край, оплетката на другия край на дипола, като дипола е изолиран от носещата стрела.

om63

Цитат на: valli;360924По същия начин може да се ползва и сгънатия дипол със средата му  на оплетката и жилото на единия край на дипола. Другия вариант е жилото на единия край, оплетката на другия край на дипола, като дипола е изолиран от носещата стрела.
Гама съгласуването предложено от dzumba e с ниски загуби и точно симетриране. Класика симетриращо и съгласуващо устройство си е. Докато тези са с по-голямо приближение. То за можене става и със сгънат вибратор с различни диаметри на горната и долната тръба.. ама изпълнението е шантаво за разлика от гамата. Методи за съгласуване и симетриране много ама практичните се броят на пръсти... и поради мързел напоследък само балуни ползвам :(
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

gentu

А бре тя гамата класика ама не е много за начинаещи а и настройки си требват значи!

program for designing gamma matches
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

ХохоБохо

Благодаря на всички включили се в дискусията. Намерих феритен симетриращ  трансформатор(тип двуцевка) 300-75ома.;;675Ще използвам него.

минстрел

Цитат на: чичо михо;314996Абе аз със турска антена с усилвател марка Tunali от Илиенци,от 25 лева в момента хващам всичките мултиплекси от Петрохан,а ми е на разтояние 85 километра от точката на приемане.Пак казвам....не ми е проблем да си купя и антена TELEVES :-->

http://www.onevisionltd.co.uk/domestic-digital/televes/televes-dat-75-tv-aerial

Просто искам дори и да не сполуча...да се опитам сам да си намацам няква антена.Просто краста.
Като бях тийнейджър си спомням навремето,как беше борба да се хване некоя сръбска телевизия....едни такива дъъълги БГ антени за 23 канал UHF със едни измислени усилватели на тях ,производство на град Годеч,и едни захранвания долу до телевизора........

Голям хит бяха 80-те години петелементните антени яги FM производство на завода Лом. Изкарвахме сръбско радио стерео, по високите етажи и македонско (това в София). Отдавна не съм ги виждал по магазините, а са все още актуални.

вассил46

Аз гледам с това. Закупено вече не помня кога, трябва да са минали поне 15-16 год.

pe6o1975

Цитат на: минстрел;373924Голям хит бяха 80-те години петелементните антени яги FM производство на завода Лом. Изкарвахме сръбско радио стерео, по високите етажи и македонско (това в София). Отдавна не съм ги виждал по магазините, а са все още актуални.

Особенно актуална беше програмата на радио Beograd 202 , По онова време когато по нашите Хоризонт , Христо Ботев вървеше нивото на река Дунав в сантиметри и руски частушки , Сърбите пускаха най актуалните Западни Денс и Рок хитове 😃
4 ръждиви булсатки & Ariva 152 combo DVB-T2,Sky sat master shd, Dm 500 s,://Stalker IPTV portal и медна тел за DVB-T

petar_ganev

Едно време и аз ги гледах често сърбите.Сега по отношение на радио и телевизия сме ги стигнали дори в някои отношения сме доста пред тях.

минстрел

Сърбите направиха един много сполучлив  филм за разликата между народната музика и чалгата - "Сок от сливи".

палман

Каналните нтени са най добри функето го изоставих на негово място има к анална за 35 и 39 работи със симетриращо балунче и терра 011 Виж форума Предавател ком

палман

Сериозна корекция  прибързано заключение каналните имат голям недостатък стават само за 1 2 к. Функето е много добра антена а и усилването е гарантирано от 21 до 69 к. на 16 д.б. без предусилвател.Скоро започвам преговор на екпериментите с Функе.Очаквайте резултати.

палман

Функе отново на сръбския ринг. Има неизползвани резерви.Предстои монтаж на мойта локация.

njor

На фънкето и вдигаш леко захранването, например от 5 v на 9v и ще бъдеш още по очарован!
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания