Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Избор на телевизор

Започната от николайац, 20-03-2014, 19:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

амиго

Цитат на: MasterLee;348577За да не пускам нова тема, моля за вашето мнение за този телевизор http://plesio.bg/televizori-c-69980053/turbo-x-dled-tv-50-txv-5020d-p-308013.html или като цяло за продуктите Turbo-X. Благодаря предварително.

Да допълня питането и за http://www.emag.bg/televizor-smart-led-lg-42-106-sm-full-hd-42lb630v/pd/DNYFLBBBM/

dodo_pv

Цитат на: MasterLee;348577За да не пускам нова тема, моля за вашето мнение за този телевизор http://plesio.bg/televizori-c-69980053/turbo-x-dled-tv-50-txv-5020d-p-308013.html или като цяло за продуктите Turbo-X. Благодаря предварително.
Това е реплика на Vestel Pixellence 55PF9990. Техническите характеристики, които дават на сайта на Плезио, са фалшифицирани. Правете си сметката. Може да се прочете нещичко за технологията ТУК НЯКЪДЕ.

P.s: Ето отзив от човек, ползващ ОРИГИНАЛНИЯ продукт, преведено от Гугъл:
"приятелите ми вземат се превръща в един месец тази телевизия не са взели понеже и вие сте получили само като видя брошурата, създадена, за да се върне в къщи и имах голямо разочарование, защото изображението на екрана матово-лошо от гланцирана екран, 3 месеца Мисля си за връщане към Y телевизия използване на безусловно връщане."

Цитат на: амиго;348582Да допълня питането и за http://www.emag.bg/televizor-smart-led-lg-42-106-sm-full-hd-42lb630v/pd/DNYFLBBBM/
Темата с напъните на LG да създава съкровища, я коментирахме и отиде в коша. Убеден съм, че споменатото недоразумение ще стигне по-бързо до там. Може да се пробва.

dzumba

Цитат на: dodo_pv;348615Темата с напъните на LG да създава съкровища, я коментирахме и отиде в коша.

Темата с LG беше провокаторска,с цел,да те осветли,как би могъл,да измиеш максимално найлона от любимата ти марка,която отдавна е в коша,само кьорави се мъчат с  матово-лошото,  мечтано недоразумение,което на Самсунг,Сони и Филипс е пълна трагедия!Забележи,Панасоника не съм го включил,той е на другия бряг,при LG!

dodo_pv

Цитат на: dzumba;348686Темата с LG беше провокаторска,с цел,да те осветли,как би могъл,да измиеш максимално найлона от любимата ти марка,която отдавна е в коша,само кьорави се мъчат с матово-лошото, мечтано недоразумение,което на Самсунг,Сони и Филипс е пълна трагедия!Забележи,Панасоника не съм го включил,той е на другия бряг,при LG!
Аз отплавах от другия бряг, преди повече от година. Имах удоволствието да си поиграя с високия и нисък клас на LG. Не са лоши тези, от високия клас, за парите си. Стават. Но отклонението на цветовете от реалността е по-голямо от това на други марки и не подлежи на настройка от обикновен потребител. От време на време ходя да гледам две съкровища от средния клас на любимата ти марка LG и искрено се развеселявам на показанията им отпред. Представи си един английски телевизионен театър на BBC от 80-тте години на миналия век, как е заснет и съответно как трябва да се покаже. На тези две съкровища излиза като серия от "Тасманийски дявол", но с много по-ярки цветове. Синът ми, преди да порасне, много си падаше по тези два телевизора, точно поради тази причина. Не е това картината, която търсим тук, за да ни радва.

dzumba

Цитат на: dodo_pv;348715Аз отплавах от другия бряг,.......
 Но отклонението на цветовете от реалността е по-голямо от това на други марки и не подлежи на настройка от обикновен потребител.
За съжаление,трябва да има и такива,които да отплават от правилния бряг!Не се учудвам,разликата между екстренд и дриймбокс е къртеща,а ти не може да я хванеш,твърдиш,че след като изхода е HDMI ,картината трябва да бъде еднаква,което е пълна глупост!При това положение,коректна оценка не може да дадеш,виж сина ти,  има време да осъзнае!За настройката,LG е единствената марка,която няма нужда от допълнително влияние,което не е също при другите!На цветност  е фантазия,баланс,бяло, черно,всичко може да се забрани,но го има и може да го правиш,както ти е кеф!Най слабото звено на LG е подсветката,но и там е до модел!Пак ти казвам,до 2 бона,това е марката!Картината е убийствена,гледам почти всеки ден 5 различни модела LG,Сони,Самсунг,Филипс,Панасоник един до друг с една картина,служебно в ценовия клас до 1500лв, все 42-ки!Най зле е Сони,най добре са LG и Панасоник,последния е по зле функционално!
Над 50 инча,нещата са други,но и там комбинацията Дриймбокс-Самсунг,не може да мръдне от матово-лошото,на мой език-мръсен найлон!С Дриймбокс никога няма да намериш,картината,която търсиш!И,не на последно място,разликата между екстренд и дриймбокс визуално е много по голяма,отколкото между два телевизора LG и Самсунг,та как ги сравняваш на цветност и други параметри,не ми е понятно!

Люкс

Цитат на: dzumba;348719...,гледам почти всеки ден 5 различни модела LG,Сони,Самсунг,Филипс,Панасоник един до друг с една картина,служебно в ценовия клас до 1500лв, все 42-ки!Най зле е Сони,най добре са LG и Панасоник,последния е по зле функционално!
Над 50 инча,нещата са други,но и там комбинацията Дриймбокс-Самсунг,не може да мръдне от матово-лошото,на мой език-мръсен найлон!С Дриймбокс никога няма да намериш,картината,която търсиш!И,не на последно място,разликата между екстренд и дриймбокс визуално е много по голяма,отколкото между два телевизора LG и Самсунг,та как ги сравняваш на цветност и други параметри,не ми е понятно!

А кои се справят с теста на японката на въже ?

http://testlab.by/images/img/stati/proverkatv/japonka na verovke.zip

Когато е в средата на екрана успяват ли да й показват ризата ето така ?

Щото моят LG ми я показва мътничка ризата в средата на екрана и ясна по крайните позиции където е почти спряла да мърда.
Не го знам този тест дали е подходящ, ама гледам че пишат по разни форуми за него. На английски видях че му викат girl on a rope.

dodo_pv

Цитат на: dzumba;348719...Не се учудвам,разликата между екстренд и дриймбокс е къртеща,а ти не може да я хванеш,твърдиш,че след като изхода е HDMI ,картината трябва да бъде еднаква,което е пълна глупост!...За настройката,LG е единствената марка,която няма нужда от допълнително влияние,което не е също при другите!На цветност е фантазия,баланс,бяло, черно,...

Ето такава трактовка на цитатите ми намирам аз за глупост. Защото липсва информацията за най-съществената част от опитната постановка, която ползвах, както и етапите на теста. Не искам да ги повтарям пак. Щеше да ти струва само 50 кинта на времето, за да разбереш къде грешиш. Самото ти последващо твърдение: ,,...За настройката,LG е единствената марка,която няма нужда от допълнително влияние,което не е също при другите!На цветност е фантазия,баланс,бяло, черно,...", потвърждава моето заключение и твоето противоречие.

Цитат на: dzumba;348719...Пак ти казвам,до 2 бона,това е марката!Картината е убийствена,гледам почти всеки ден 5 различни модела LG,Сони,Самсунг,Филипс,Панасоник един до друг с една картина,служебно в ценовия клас до 1500лв, все 42-ки!Най зле е Сони,най добре са LG и Панасоник,последния е по зле функционално!

Тук не мога да споря, защото нямам свежа информация. Щом си го видял, сигурно е така. Убийствената картина за мен е вярната картина и е напълно възможно критериите ни да са различни. И синът ми смята така.

Цитат на: dzumba;348719...Над 50 инча,нещата са други,но и там комбинацията Дриймбокс-Самсунг,не може да мръдне от матово-лошото,на мой език-мръсен найлон!С Дриймбокс никога няма да намериш,картината,която търсиш!И,не на последно място,разликата между екстренд и дриймбокс визуално е много по голяма,отколкото между два телевизора LG и Самсунг,та как ги сравняваш на цветност и други параметри,не ми е понятно!

Единствената вярна информация по-горе едва се събира на първата част, на първия ред. И идея си нямаш какво може и не може един истински SE на DM800, с извинение и почит към постигнатото от теб до неотдавна в тази насока. Проблемите им нямат общо с качеството на картината. Правилно спомена за тунерите им, макар че и там би могло да се говори донякъде и за предимство при по-малката им чувствителност. Ако хвърлиш бегъл поглед на Ву+ соло/дуо2, ще разбереш какво значи техническо недоразумение и какво точно е боклук. И швабите го разбраха, ама си натискат главите в пясъка и мажат лайна, вече цяла година. Остави ги дриймовете на страна, те не са проблемни. По-хубавото се казва Екстренд, но не заради картината. Другото е шкарто, за разнообразие и поддрържане на конкуренцията.
Наздраве! ;;650

dzumba

Даа,аз ти говоря за картина,ти ми говориш за конкуренция!Освен и аз да ти кажа наздраве......!

atuani

Цитат на: Люкс;348741А кои се справят с теста на японката на въже ?

http://testlab.by/images/img/stati/proverkatv/japonka%20na%20verovke.zip

Когато е в средата на екрана успяват ли да й показват ризата ето така ?

Щото моят LG ми я показва мътничка ризата в средата на екрана и ясна по крайните позиции където е почти спряла да мърда.
Не го знам този тест дали е подходящ, ама гледам че пишат по разни форуми за него. На английски видях че му викат girl on a rope.

Tеста при мен показа, че има значение с какъв player  се пуска клипа , със Splash PRO player  съм както е на снимката  ,със PotPlayer1.6.49952, VLC  и други нещата са трагични ;;513
2.20   IPBOX 910 HD DGS  [SIGPIC][/SIGPIC]   4К
TV  SONY XR-65A83KAEP OLED+ 4К   TV Hitachi 55 4K+VU ZERO 4K H96-Pro-Plus-S912  

dodo_pv

Като я пусна с плеъра на тошибата, излиза чисто гола :D

БатеГойко

Цитат на: dodo_pv;348763Като я пусна с плеъра на тошибата, излиза чисто гола :D
;;675 И на моята Тошиба...то-шиба,то-нешиба....;;650
А сериозно по темата,като функционални характеристики този:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/15442/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-47AS650E-3D-LED
е доста добро решение за питащите.

Люкс

Цитат на: БатеГойко;348784този:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/15442/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-47AS650E-3D-LED
е доста добро решение за питащите.

Този няма тунер за сателит, значи ще трябва да си купува и отделна кутия пък и кабелче, щото някои марки са големи скръндзи та не ги слагат в кутиите, отделно да си го купиш.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания