Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Как да настроя ИТВ антена с 2 конвертора?

Започната от Пацко, Септември 12, 2013, 01:09:34 PM

« назад - напред »

Пацко

Здравейте имам следната антена ->, левия конвертор съм го настроил на 19Е, а десния се мъча да е на 16Е. Ползвам ZHD100 приемник, като на него го няма вкаран 16Е, затова съм добавил транспондери от него в 13Е, който го има на приемника, но пак не хващам нищо. През колко градуса мога да гледам с това оборудване и как да добавям спътници и транспондери които ги няма в ЗХД100?

Момчил Минков

Цитат на: Пацко;275450Здравейте имам следната антена ->, левия конвертор съм го настроил на 19Е, а десния се мъча да е на 16Е. Ползвам ZHD100 приемник, като на него го няма вкаран 16Е, затова съм добавил транспондери от него в 13Е, който го има на приемника, но пак не хващам нищо. През колко градуса мога да гледам с това оборудване и как да добавям спътници и транспондери които ги няма в ЗХД100?
- Трябва да кажеш от къде гледаш антената (отзад или отпред), ако гледаш отпред добре, ако гледаш отзад - грешиш - конверторите трябва да са обратно (левия за 16Е а десния за 19.2Е)!
- През 3 градуса!
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Wanderer

Така, както е на снимката ако левия конвертор е за 19Е, то десния е за 22Е. Т.е. нищо няма да хванеш. Настрой десния(гледан отпред) на 19Е и чак тогава очаквай нещо на 16Е от левия. Ако държача ти е оригинален е през 3° и всичко трябва да заспи.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

Пацко

Значи гледам антената отзад Така си ги обяснявам нещата. Първо бях настроил само левия(гледано отзад) на 19Е после само вкарах кабела на десния в дайсека и се мъчих да изкарам сигнал от 16Е(не съм въртял конвертора). Доста интересни спътници има които ги няма в ЗХД100, трябва да добавям транспондера който ми трябва на някой друг сателит нали, защото друг вариант не виждам.

Васил

Ако това са конверторите ,те трябва да са обратно! Представи си сигнала като лъч светлина.Ъгъла на падане е  равен на ъгъла на отразяване.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

Wanderer

Това трябва да ти изясни подредбата.
P.S. На 22Е няма спътник, беше само пример.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

Пацко

Благодаря ти много за снимката. Стана ми ясно като бял ден ;;650

jassen

Докато настройваш антената, прави го без дайсек, тоест кабела от приемника директно в конвертора - първо в единия, а после и в другия.
Чак след като изцедиш антената и на двата спътника си свържи и конфигурирай дайсек ключа.
Успех.

Момчил Минков

И не забравяй, че ако някога сложиш подвижна рейка - конверторите трябва да се пробват и нагоре/надолу (не само наляво и надясно) - за по отдалечени спътници ;;650
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Wanderer

Цитат на: Момчил Минков;275656И не забравяй, че ако някога сложиш подвижна рейка - конверторите трябва да се пробват и нагоре/надолу (не само наляво и надясно) - за по отдалечени спътници ;;650
;;650

an

Реших да пробвам днес комбинацията 42Е+46Е с такава антена. Поотделно излизат и двата, но изглежда има проблем с настройката на дайсека(GD 4/1 2.0) в приемника(GS 7101S). Конверторите са вързани първия към LNB1, втория към към LNB2. Има сигнал само от LNB1.
Възможните настройки в приемника са следните:
Antenna с положения 1,2,3 и New. В момента е на 1.
LNB Type с Universal 1, Universal 2, Single и Dual. Сега е Universal 1.
Следват три настройки, които в случая са неактивни:
Low LNB Frequency - 9750
High LNB Frequency - 10 600
22KHz Tone - Auto
Следват:
DiSEqC-Input с възможности Off, ToneBurst A, ToneBurst B, DiSEqC A, DiSEqC B, DiSEqC C и DiSEqC D. В момента е Off.
DiSEqC 1.1 Input с положения Off, 1, 2, 3 и 4. Сега е на Off.
LNB Power с две състояния - Enabled и Disabled. Сега е на Enabled.

Пробвах различни варианти, но има сигнал само от единия спътник. Ако някой знае какви трябва да са настройките - нека пише. Благодаря.

Triax

Ще ти излязат 42Е и 45Е, като настройките са за 42Е - DiSEqC A, а за 45Е - DiSEqC B.

an

Благодаря. Сега ще свържа дайсека, защото го свалих, ще пробвам и ще пиша какъв е резултата.

Не става така. На Антена 1 давам Дайсек А, а на Антена 2 - Дайсек Б. Като отида на ръчно търсене има сигнал от 42Е на Антена 1 и от 46Е на Антена 2. Но след като изляза от менюто излизат само програмите от 42Е. Някакви други настройки?

ВалчоП

Ако е настроена системата и имаш сигнал от съответния спътник от всеки един конвертор, включен директно към приемника, при положение че сложиш дайсека, както си го написал, и приложиш настройките, които колегата Triax ти е предложил - трябва всичко да излезе, освен ако дайсекът не е заминал.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

an

Не става. Пробвах като свързах 46Е към LNB 3 и съответно зададох DiSEqC C, но не излиза нищо на 46Е. Ако няма някаква друга настройка значи дайсека е заминал.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания