Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Предстояща промяна на антенни системи.

Започната от Huligan4o, 25-07-2013, 20:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ПоповП

Относно пост #1"

"...

• РРТС Еделвайс (26 канал), прекъсване от 02.09.2013 г. до 12.09.2013 г. Ще бъдат засегнати и 37 ТВ ретранслатора.
Тези прекъсвания ще засегнат голям брой зрители, приемащи само аналогова ефирна телевизия.
 Припомняме, че от 06. 08. 2013 г. започва поетапно и окончателно спиране по график на аналоговите телевизионни предаватели. Това спиране ще приключи на 01. 09. 2013 г.  Тогава ще остане само цифрово телевизионно покритие в страната. Всички  зрители, които не са подготвени и приемат само ефирно и аналогово  телевизионни програми, ще останат без телевизионен сигнал."

Има противоречие - Еделвайс 26 канал прекъсвания на аналогов сигнал след датата на окончателното му спиране.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

vasilstf

Цитат на: dodo_pv;266423Ама не видя разлика между "циври" и "цифри"! :D

То както е тръгнало, за голяма част от населението цифровизацията си е чиста цивровизация. След около месец ще видим каква част са "цифровизирани" и каква част ще останат да циврят :s104

lubak

Цитат на: аспух;266453Бракя,
Вижте какво е станало с малката кула от връх Ботев:

Било от окачване на допълнителни антени. След като в България се проектира едночестотна мрежа за цифрова наземна телевизия, няма как да се включи цифров мултиплекс на връх Ботев, тъй като аз лично не виждам как ще се направи синхронизацията с останалите, а и кой точно остров ще обслужва той? Както се знае има няколко острова в България, а ако се излъчва нещо от връх Ботев, то сигнала ще покрие сигурно почти всички острови в България. Единственият вариант, на който ми се вижда логично нещо да се направи, е да се издаде лицензия от КРС за излъчване в метровия обхват на цифров сигнал, т.е. на мястото на БНТ1 и / или бТВ да се излъчва цифров сигнал, който да покрива територията на България докъдето може. Предвид невъзможността да се освободят честоти в дециметровия обхват, може би има свободни в метровия. Също така се знае, че в София предавателят на БНТ1, е нов, който излъчва на 7-ми канал и същевременно с това може да излъчва цифров сигнал. Незнам може ли да му се пренастрои честотата за дециметрови вълни, но логично ми се вижда 7-ми канал или близък до него да стане едночестотна мрежа, заедно с връх Ботев. Ще видим, варианти има много, просто незнам защо не се направи излъчването на ефирните телевизии от сателит свободно и чрез някаква кодировка да се направи самото кодиране, а да се раздадат карти по адресна регистрация на хората, които желаят да приемат от сателит, ако движението е заради авторски права. Ще видим, засега се върти, суче, даже и мощностите на мултиплексите са тайна. Кому ли е нужна тази тайна и за какво, аджеба? Дерзайте!

На връх Ботев има цифрови предаватели ( 3 х3кw NEC) излъчващи за
ПЛЕВЕНСКИ регион на 41к,51к и 57к.Синхронизацията на всички предаватели става с GPS.

БатеГойко

Цитат на: avtest;266508Тази кула на връх Ботев в кой град се намира ?
А има ли каруцарски път дотам,че един мургав приятел като я видя...вика- леле,бате що леп има у тоя скрап.

Хигс бозон

Цитат на: БатеГойко;266539А има ли каруцарски път дотам,че един мургав приятел като я видя...вика- леле,бате що леп има у тоя скрап.
Само с руска ракета Протон-М се стига до там.

gogyto

Цитат на: Хигс бозон;266541Само с руска ракета Протон-М се стига до там.

Малко нагоре и после стремглаво надолу............;;573
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

vasilstf

Цитат на: avtest;266508Тази кула на връх Ботев в кой град се намира ?

Това се учи у трети клас ;)
Къде се намира връх Ботев? Май беше в северните Алпи, значи някъде между Добрич и Сандански.

TUISTERa

Цитат на: vt1bg;266581Това се учи у трети клас ;)
Къде се намира връх Ботев? Май беше в северните Алпи, значи някъде между Добрич и Сандански.

Това е квартала, ама града кой е ?!?! :) :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

палман

Това значи ли че ще спрат в посочения график и 26 к и канала който излъчва Нова от там.9 к пречи на 8 к -от Бесна Кобила в София и чак до Радомир така че най после ще гледаме БЕОГРАД КАО СОФИЯ-въпреки намалената му мошност с 2 трети до пускането на Сръбския МУХ от Бесна кобила на канали 35  39   59  с мощност 31 квт ефективна  или 50 квт по план с кръгова диаграма и минус 3 дб на североизток в Сърбия което нас не ни засяга .При тази мощност спокойно ще се приема в София че и на изток и север  Бесна кобила -н,м,1922 м,височина на ант,стълб-60 м,На запад от София приемането ще бъде повече от сигурно,с този предавател и така дадената мощност се цели да се покрие Косово и цяла северна Македония вкл,и Скопие,на север  и до Димитровград и до Стара планина.Каналите които ще излъчва няма да пречат на нашите Мухове Кюстендил въпреки котловината също ще бъде добре покрит ,поляризация хоризонтално 256 куам  Н 264 модулация -ДВБ-Т 2 с НД -канали.Някой нещо да добави!!!!!

Joe

Цитат на: ivo;266360Това е краят на снежинките и двойните образи в ефира. Жал ми е за старите предаватели по ретланслаторните станции. Всичко ще иде за скраб.

Не знам как ще е при нас...От 15-тина дни съм на почивка близо до Реджо ди Калабрия. В квартирата ми има само дигитална ефирна телевизия. Приемат се около 120 канала ( възможно е и да са повече, но хазяина да не си настроил добре антената). Естествено няма снежинки, но да не ви казвам колко често пикселизира образа и губи напълно картина. Е може би приема сигнал от различни предаватели и ретранслатори, но отсега си представям колко често ще губим образ в БГ. Италианците са на светлинни години напред от нас по отношение на телевизията, пък какво да кажа за нашият опит и кирливите 8 канала...
По този повод да питам по-знаещите: ефирните дигитални приемници ползвани в Италия могат ли да се ползват в БГ, че съм си харесал няколко модела и мисля да си купя, ако стават за БГ?

megara

Цитат на: Джо;267345По този повод да питам по-знаещите: ефирните дигитални приемници ползвани в Италия могат ли да се ползват в БГ, че съм си харесал няколко модела и мисля да си купя, ако стават за БГ?

В Италия се ползва и MPEG-2, така че вероятно само HD приемниците имат MPEG-4 (което е задължително у нас). Провери модела и в Интернет, преди да го купиш.

палман

Най добре си купи приемник от тук в София марка Ицекрипт от Цифроним-поддържа ДВБ-т и т 2 и много екстри-посети сайтовете с тези имена ,ако има проблем ти го връщаш и ти възстановяват парите но проблеми засега не е имало,момчетата в цИФРОНИМ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОРЕКТНИ,Успех

gentu

Цитат на: палман;267348Най добре си купи приемник от тук в София марка Ицекрипт от Цифроним-поддържа ДВБ-т и т 2 и много екстри-посети сайтовете с тези имена ,ако има проблем ти го връщаш и ти възстановяват парите но проблеми засега не е имало,момчетата в цИФРОНИМ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОРЕКТНИ,Успех
-Пламбо , ти да не си служител от поддръжката в  Цифроним?:worry:
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

TUISTERa

Или акционер... Ако си харесаш нещо в Италия си го взимай... Само гаранцията ще ти остане там, иначе би следвало хората да са напред с техниката и да намериш на тяхния пазар доста успешни модели...

Sent from my iPhone using Tapatalk

палман

Цитат на: gentu;267355-Пламбо , ти да не си служител от поддръжката в  Цифроним?:worry:
Не съм никакъв служител!Занимавам се с антени от 1973 г,Първата заплата си я дадох за14 ел годечка антена от ЦУМ за 8 к за Белград,От Цифроним съм си купил ицекрипта и антени на функе дигитал тип АБМ-4551 и по голямата с 32 34 дб.Много съм доволен от приемника и антените.С тях приемам аналогово в Радомир 49 к РТС-2 перфектна картина без снежинки !В София от 3 етаж в Дружба -44 к Белами останалите са ретранслатори обслужвани от Петрохан и 34 к вр Виден,Чакам сигнал  ДВБ-т2 От Бесна кобила-обещават 32 квт на 35,39,59к Поздрав!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания