Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

БНТ Свят вече на Astra 4A

Започната от Пламен Тачев, Юли 18, 2013, 02:42:49 PM

« назад - напред »

moreg

Цитат на: Didko;271723В Прага с 80см нЕ-ма-ни-кой! Антената е на мотор и вадя 27,5W (BBC) при препоръчителен размер 90-100см за тук, т.е. постарал съм се с настройката.
Пробвай и скенирай няколко пъти иначе не я намира! Аз съм в София и сигнала е силен, обаче като дам да търси и не намира нищо и така опитвам няколко пъти и на 5 тия път я намира и като пуснеш канала и първоначално показва, че няма сигнал и дава Tune failed, но като поизчакаш малко ( 6/7 секунди) и сигнала постепенно идва и показва 5-8-9-11-13 db и канала се показва. Куца история е, но ние нищо неможеме да промениме.
DM 920 UHD, DM 500 HD

ВалчоП

Този момент с плавното покачване на децибелите съм го забелязал и при някои транспондери на 26Е, при които SR e доста ниско - около 1500 до 3000. При сканиране приемникът често не намира нищо, но ако си го задал такъв един транспондер в "търсене на сателити", поизчакаш малко да се появят децибелите и тогава сканираш със зелен бутон, или намираш канали, или получаваш зелен екран ;;573.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

ТКЗС

В Русе с 140 парабола излиза всичко от 4,8 даже и скандинавския биим на Сес 5 , Бнт свят излиза на 71-72% по показания на Арива 100, но наистина фрийзва отвреме на време . Единственното което липсва а преди излизаше е магти - 12697 h 9630 ;5/6

shamarasat

Това вярно ли е: BNT World (4113v) on Azerspace 1 at 46e (C-band)
Ако е така то тия са по-големи тъпаци от БСК
· Radio Viva BG

slaitt

Цитат на: shamarasat;275602Това вярно ли е: BNT World (4113v) on Azerspace 1 at 46e (C-band)

За C банд по голяма антена ли е нужно?
[SIGPIC][/SIGPIC];;573

berks

Цитат на: shamarasat;275602Това вярно ли е: BNT World (4113v) on Azerspace 1 at 46e (C-band)

Защо да са "тъпаци"? Разгледа ли лъча къде е насочен?
-/-writer.-.

Дато

ТКЗС

Цитат на: slaitt;275604За C банд по голяма антена ли е нужно?
Да , и място извън града където се хваща нещо на средни вълни с радиото например е за препоръчване .

Wanderer

Не си прав. Не са тъпаци. Абсолютни тъпаци са. Африканския лъч покрива половин Европа, като дори в центъра на лъча се иска 1,70 супник. За Испания, Португалия и Франция 2,10-2,50. Същата работа е за Германия и острова. Скандинавието пък изобщо не се покрива. Виж за Нигерия или Мадагскар, може да се оправиш с метър, метър и двайсе леген.
Не вярвам някой да монтира двуметрова беседка (най-малко) за да гледа точно БНТ Свят.
Страшно съм разочарован от политиката на БНТ. Явно парите не стигат и се чудят къде да се наместят безплатно. Жалко, обичах да гледам старите български филми, новини, ретро спорт по този канал и определено ми липсва. Дано измислят нещо и качат телевизията на "нормален" сателит.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

вениотр

Цитат на: Wanderer;275778Не си прав. Не са тъпаци. Абсолютни тъпаци са. Африканския лъч покрива половин Европа, като дори в центъра на лъча се иска 1,70 супник. За Испания, Португалия и Франция 2,10-2,50. Същата работа е за Германия и острова. Скандинавието пък изобщо не се покрива. Виж за Нигерия или Мадагскар, може да се оправиш с метър, метър и двайсе леген.
Не вярвам някой да монтира двуметрова беседка (най-малко) за да гледа точно БНТ Свят.
Страшно съм разочарован от политиката на БНТ. Явно парите не стигат и се чудят къде да се наместят безплатно. Жалко, обичах да гледам старите български филми, новини, ретро спорт по този канал и определено ми липсва. Дано измислят нещо и качат телевизията на "нормален" сателит.

А ДАНО АМА НАДАЛИ :)

Цец0

Цитат на: Wanderer;275778Дано измислят нещо и качат телевизията на "нормален" сателит.
Тук изобщо, ама изобщо не мога да се съглася с теб. За мен Сириуса е много добър сателит, на отлична позиция, а откакто пуснаха 4А покритието от европейския бийм е идеално... Проблема е, че тъпото БНТ, вероятно за да спестят някой лев излъчва от най-куция бийм. Ами не става хем онази работа до края, хем душата в рая... Тук сателита не е проблема ;)

TUISTERa

Мисля си, че този канал е с държавна субсидия и с основна цел да достигне до максимално много българи зад граница , като за това плаща данъклоплатеца, а не да присъства в пакета на всеки кабелен оператор в България... От това би следвало канала да има 100% покритие с еднометрова чиния в континентална Европа, Англия, Северна Африка, близкия изток, далечния изток , Южна и Северна хамерика, Русия...
За целта трябват колко - 5-6 силни транспондера на широки лъчи по стабилни сателити... На фона на 100 милионната годишна субсидия някой дали може да сметне оправдани или не са разходите за това излъчване?!?Дали 1 милион на транспондер е цената за ъплинк и излъчване? И дали 5-6 милиона за рязпространение натози канал са "много" пари на фона на регионалните и националната телевизия на БНТ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

bate_dino

Според flysat е изчезнал от честотата.

ТКЗС

Колеги , работи ли ви БНТ свят от 4,8east  - 12722 v 1600 , 3/4 s2 ? И в флайсат и в кингоф го дават , че е там , но при мен няма сигнал .

дакси

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания