Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

"Младеж, как да го свържа..." NEO DVBT-1100A

Започната от hakama, 15-07-2013, 22:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

4oker

Цитат на: TUISTERa;264234Изпробван може би ?!?
нещо като коя к....ва е по добра,това ли имаш във предвит ;)
Нищо не знам,само се уча

Досев

Проблемът е най-вероятно в калпав скарт - чинчов кабел!

Колкото до смяната на телевизора и малоумната идея на Хоризонт.
Имам 11 годишен Нео в кухнята и още работи и то как?!!! Изкарва кристална картина на Нова тв. на ефирна аналогова и то толкова чиста каквато не може да изкара плазма на Бтв ХД!  
В Нео имам повече вяра от китайски Филипс или китайско ЛГ!!!
[SIGPIC][/SIGPIC]

TUISTERa

Цитат на: 4oker;264235нещо като коя к....ва е по добра,това ли имаш във предвит ;)
Разбира се , че е това. Но не аз а колегата го има в предвид. Винаги можем да се съмняваме в кабелите дори и да са качествени. Но когато са изпробвани непосредствено преди използването им малко повече може да се разчита.

кметко

Здравейте на всички! Аз по една случайност на съдбата съм кметски наместник на едно врачанско село.
Та... Имам проблем. Понеже ние кметовете по селата сме за всичко и трябва да откликваме на хората. Проблема е,че с такъв тип декодер Neo DVBT - 1000 нещо не мога да се справя от няколко дни. Сменявах външните антени, сменявах кабели, какво ли не правих,но уви - не става. Принципно съм "на ти" с техниката ( все пак съм на 26 години), но с това чудо не мога да се справя. Искам съвет дали вината е в декодера, в телевизора или в антената ?
Телевизора е стар, на около 15-20 години, Goldstar. Има само SCARD изход и стандартния за антенен кабел. Няма ги тези за AUDIO IN/OUT и VIDEO. Пробвах какво ли не и няма сигнал. Не намира никакъв сигнал.
Помогнете, моля Ви!

С уважение: П. Петков

halvata1

Телевизора е стар, на около 15-20 години, Goldstar. Има само SCARD изход и стандартния за антенен кабел. Няма ги тези за AUDIO IN/OUT и VIDEO. Пробвах какво ли не и няма сигнал. Не намира никакъв сигнал.
Помогнете, моля Ви!

Колега, в Скарт куплунга си има IN/OUT audio i video. На екрана на телевизора излиза ли ти менюто на приемника?

civica

А сигнал има ли , комшиите хващат ли цифрова ефирна телевизия ? Пробвай и с друг ТВ на друго място , може и декодера да е дефектен .
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

кметко

Да. Всичко с менюто си е наред. Въпроса е,че не хваща никакъв сигнал?

кметко

Цитат на: civica;279428А сигнал има ли , комшиите хващат ли цифрова ефирна телевизия ? Пробвай и с друг ТВ на друго място , може и декодера да е дефектен .
Точно комшиите ми са на Булсатком.
Аз си гледам телевизия в нет-а,но баба ми горката.
Но иначе няколко човека ми казаха,че в селото има сигнал и хващат перфектно 8-9 канала.
Дайте някакви идеи.

Виктор

civica

Цитат на: кметко;279432.....Но иначе няколко човека ми казаха,че в селото има сигнал и хващат перфектно 8-9 канала.

Да си чувал , че проверката е висша форма на доверие ?
Ако всички връзки са правилни и уредите изправни и щом има сигнал , не трябва да имаш проблем .
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Досев

Кметко - Ако телевизора има скарт-евро букса ползвайте нея!  Става изключително лесно и бързо през скарт порта - ако го има наличен на телевизора!

С коаксиалните кабелаци е първобитна работа.

Свързваш скарта от телевизора със скарта в декодера за цифрова ефирна тв и задаваш в меню - търсене автоматично двб т канали и старт и след 1-2 минути ти излизат всички налични 11 цифрови тв. канала в страната.
При мен излязоха всичките 11 тв. със стайна антенка тип запалка 4-5 см.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Деян

Какво общо има начина на свързване на приемника с ТВ, като човекът казва, че ВИЖДА МЕНЮТО НА ПРИЕМНИКА. Значи е свързан някак. Сигнал не хваща!
Виж си връзката между антената и антенния ВХОД на приемника. И провери на какви параметри търсиш.

ПоповП

Кое е селото? Нека ти кажат на кои канали/честоти приемат програмите, посока на антените им за да ориентираш и ти натам.Препоръчвам да търсиш на "ръчно" каналите които ти кажат че са приемали.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

lz4ny

Цитат на: кметко;279425Здравейте на всички! Аз по една случайност на съдбата съм кметски наместник на едно врачанско село.
Та... Имам проблем. Понеже ние кметовете по селата сме за всичко и трябва да откликваме на хората. Проблема е,че с такъв тип декодер Neo DVBT - 1000 нещо не мога да се справя от няколко дни. Сменявах външните антени, сменявах кабели, какво ли не правих,но уви - не става. Принципно съм "на ти" с техниката ( все пак съм на 26 години), но с това чудо не мога да се справя. Искам съвет дали вината е в декодера, в телевизора или в антената ?
Помогнете, моля Ви!

С уважение: П. Петков

Е, който се е прецакал срещу ваучер да вземе Neo DVBT - 1000 и е в отдалечено село май ще си го държи на рафта и ще го гледа за украшение ако си не вземе добра външна антена - декодера е с доста понижена чувствителност (сравнено с STRONG 8113 - там където STRONG приема с неговата си активна магнитна антенка сигнал на 30-40% - NEO-то с неговата антена няма и помен от сигнал) а антената която дават с него не е активна и трудно в селата ще стане с нея - декодера няма вграден RF модулатор а е трябвало да се дава външен с него (но в 90% от случайте не е даван).
Колега напиши поне в кое село във Врачанско си за да може да се ориентираме за посока и надморска височина - и ако е село с ниски и високи в коя част на селото е къщата.
Намери някоя запазена дециметрова антена (бившите за BTV или сърбите) свържи я с хубав коаксиален кабел към декодера и завърти елементите на антената да са във вертикална плоскост - като кажеш кое е селото може да помогнем и с посоката за насочване на антената. На 90% с този декодер и неговата антена няма да изкраш сигнал ако не е в някое село в непосредствена близост с видимост към кулата в Враца или Петрохан.
Успех.

кметко

Цитат на: lz4ny;279441Е, който се е прецакал срещу ваучер да вземе Neo DVBT - 1000 и е в отдалечено село май ще си го държи на рафта и ще го гледа за украшение ако си не вземе добра външна антена - декодера е с доста понижена чувствителност (сравнено с STRONG 8113 - там където STRONG приема с неговата си активна магнитна антенка сигнал на 30-40% - NEO-то с неговата антена няма и помен от сигнал) а антената която дават с него не е активна и трудно в селата ще стане с нея - декодера няма вграден RF модулатор а е трябвало да се дава външен с него (но в 90% от случайте не е даван).
Колега напиши поне в кое село във Врачанско си за да може да се ориентираме за посока и надморска височина - и ако е село с ниски и високи в коя част на селото е къщата.
Намери някоя запазена дециметрова антена (бившите за BTV или сърбите) свържи я с хубав коаксиален кабел към декодера и завърти елементите на антената да са във вертикална плоскост - като кажеш кое е селото може да помогнем и с посоката за насочване на антената. На 90% с този декодер и неговата антена няма да изкраш сигнал ако не е в някое село в непосредствена близост с видимост към кулата в Враца или Петрохан.
Успех.
Селото е Ребърково. Коаксиалния кабел е включен в RF In, и още едно питане. Трябва ли да включа друг кабел в RF Out,понеже към пакета няма такъв и явно ще трябва да се купува. Антената съм я завъртял на 90 градуса,т.е. страничните "пръчки" са успоредно със земята.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания