Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Настройка на антена и конвертор

Започната от велодог, Май 14, 2013, 09:39:36 AM

« назад - напред »

garanciq

За астра 23.5 си задай дайсек 1.0 на 2/може на твоя приемник да е  АБ/а за астра 19.2 на дайсек 1.0 на 1/може и да е АА/

вассил46

Разрови се трябва в настройка за приемане да откриеш LNB и там да зададеш номер на желаното LNB .Както ти е писал и колегата garanciq ,то е смяната на спътника, все едно  завърташ антената.

garanciq

велодог Сега видях че опитваш с 65см.антена.Тези конвертори са за антена 80см.Колкото по малка е  антената растоянието между конверторите намалява.При този моноблог  на 4.3 градуса за 80см. антена сложен на антена 65см.може да се окаже че приемане през 6 градуса.

jabeto2

Цитат на: garanciq;247601велодог Сега видях че опитваш с 65см.антена.Тези конвертори са за антена 80см.Колкото по малка е  антената растоянието между конверторите намалява.При този моноблог  на 4.3 градуса за 80см. антена сложен на антена 65см.може да се окаже че приемане през 6 градуса.

здрасти колега garanciq но къде видя и къде прочете че моно блока е за определена големина на антената не се заяждам но може би ще науча нещо ново

garanciq

Цитат на: jabeto2;247615здрасти колега garanciq но къде видя и къде прочете че моно блока е за определена големина на антената не се заяждам но може би ще науча нещо ново
На кутията пише for 80cm dish.

jabeto2

Цитат на: garanciq;247616На кутията пише for 80cm dish.

искаш да кажеш че ако сложа на 120 офсет ще приема през 3 градуса това ще ми е много полезно

garanciq

Цитат на: jabeto2;247617искаш да кажеш че ако сложа на 120 офсет ще приема през 3 градуса това ще ми е много полезно
Може и градусите да са по малко.Пробвай и пиши как е на 120см.

jabeto2

Цитат на: garanciq;247621Може и градусите да са по малко.Пробвай и пиши как е на 120см.

ок благодаря

велодог

Действително този конвертор е за 80 см антена и го пише на кутията, аз го сложих на 65 см. Ама това надали ще промени нещо - все пак би следвало да "вижда" сигнала от два спътника (независимо дали са на 4.2 градуса или на 3 градуса отстояние един от друг). В моя случай вероятно е настройка, защото вижда само един - ще си ограя още, пък дано стане.

teolink

Със същия конвертор и булсатска антена при мен изялзоха каналите от въпросните 2 спътника, при това с правен държач от аксесоар за прахосмукачка. Проблема вероятно е в позиционирането на антената или от настройките в приемника.
19.2Е се явява западния спътник и след отражение от рефлектора сигнала отива към лявата част на конвертора, гледано откъм антената, следователно за него трябва да се зададе LNB1 или А в приемника, съответно LNB2 или B за 23.5Е

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания