Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Кой лаптоп ще ми препоръчате от тези..

Започната от opti, Април 13, 2013, 05:27:29 PM

« назад - напред »

подслушвател

Цитат на: opti;240312доста порових и четох из нета и се отказах от леново като марка.......реших да е acer и то точно този....
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=547845
мисля ,че  е добре като съотношение качество параметри и цена.......какво ще кажете...

Да ти е честит. И да не се разваля. Все пак ще споделиш ли, защо предпочете ейсъра пред леновото.
Н заради гаранцията, всички са със стандартните 24 месеца. Хард и рам по слаби. Да не ти трябва за игри?
Хората са два вида - едните вярват в невероятното, а другите правят невъзможното.
Оскар Уайлд

opti

Цитат на: подслушвател;240350Да ти е честит. И да не се разваля. Все пак ще споделиш ли, защо предпочете ейсъра пред леновото.
Н заради гаранцията, всички са със стандартните 24 месеца. Хард и рам по слаби. Да не ти трябва за игри?
От това което изчетох разбрах че нямат сервиз в БГ.Специално за модела
IDEAPAD......това е единствената причина-гаранционното обслужване....
VU+Duo 4K SE+Triax TD110.+Single INVERTO BLACK ULTRA.+OPTIBOX DM-3800
Samsung UE32F6400
+Sony KD43XF7596

подслушвател

Цитат на: opti;240353От това което изчетох разбрах че нямат сервиз в БГ.Специално за модела

Това със сервиза е проблем на продавача. По закон го връщаш откъдето си го купил, а не търсиш сервиз. Това важи и за подаръка, в случая с леновото рутера.  Техно маркет/полис винаги се правят на ухапани, просто трябва да им навреш закона и да споменеш КЗП. Но това е друга тема.
Хората са два вида - едните вярват в невероятното, а другите правят невъзможното.
Оскар Уайлд

GeorgiD

Acer-ът има по-силен дизайн, който радва окото на ценителите. Все едно сравняваш Ferrari (Acer) с някой произволен китайски производител (Lenovo)...

dodo_pv

Жоре, ти виждал ли си истински лаптоп на Леново или си чешеш клавиатурата?

GeorgiD

Може и да си прав, но в случая сравнявам

с

Мисля, че е очевадещо кой е по-стилният ;)

dodo_pv

Човекът се интересуваше коя марка е за предпочитане. Пластмасата и (вече) пантите на монитора при леновото са много по-добри от тези на ейсъра. Иначе, за дизайна си прав. На мен дизайнът на макбука, пък, най-ми допада.
За хора с по-скромни финансови възможности, възнамеряващи да ползват ноутбук поне 5 години, без да пипат по него нещо, това не е зле:
http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_T430-lenovo_thinkpad_t430__N1T52BM

Чък Норис

Аз бих предпочел нещо подобно

А за асер или добро или нищо ;;573

Zzipper

Acer и Asus са сред най-скапаните лаптопи, които съм ползвал. Евтини части и евтини сглобки, на хората им харесват, защото за по-малко пари получават леко по-мощен компютър в сравнение с конкурентни марки, но евтиното винаги излиза скъпо. ;)

Цитат на: GeorgiDВсе едно сравняваш Ferrari (Acer) с някой произволен китайски производител (Lenovo)...    

Хубаво щеше да е, ако знаеше, че Lenovo всъщност е IBM - Американска компания, а прехваления от теб Acer всъщност е произволна тайванска, но важното е всеки да се прави на разбирач, в темата за телевизорите мнението ти също беше толкова "професионално".
EDISIОN 100 см aluminium offset,
Powersat DG380S H-H Motor,
EDISIОN SL-1 0.1dB
TBS 6921 PCI-E

alexi

Цитат на: dodo_pv;240362Човекът се интересуваше коя марка е за предпочитане. Пластмасата и (вече) пантите на монитора при леновото са много по-добри от тези на ейсъра. Иначе, за дизайна си прав. На мен дизайнът на макбука, пък, най-ми допада.
За хора с по-скромни финансови възможности, възнамеряващи да ползват ноутбук поне 5 години, без да пипат по него нещо, това не е зле:
http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_T430-lenovo_thinkpad_t430__N1T52BM

Подкрепям с две ръце избора на това леново ;;650 От 2 години съм с предишния модел T410i - служебно не е мръднало, а съм го изпускал поне 5 пъти, единствено  дисплея му не ми харесва, много малък ъгъл на виждане и много слаб контраст.

ме109е7

Цитат на: Zzipper;240367Acer и Asus са сред най-скапаните лаптопи, които съм ползвал. Евтини части и евтини сглобки, на хората им харесват, защото за по-малко пари получават леко по-мощен компютър в сравнение с конкурентни марки, но евтиното винаги излиза скъпо. ;)

Хубаво щеше да е, ако знаеше, че Lenovo всъщност е IBM - Американска компания, а прехваления от теб Acer всъщност е произволна тайванска, но важното е всеки да се прави на разбирач, в темата за телевизорите мнението ти също беше толкова "професионално".

По тази логика Леново трябва да са егати трошляците защото ниския клас серии които коментираме са по-евтини и от Ейсър. А относно това че Леново са били IBM може би, но само сериите Think Pad, Think Server и др.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo - Леново бивша "ЛЕГЕНДА" закупило IBM и възползващо се от високия клас сървъри, работни станции и лаптопи на американците. Върно е че работните и безнес лаптопи на Леново/ИБМ са добри, но за обикновения потребител ползващ ширупотреба стоки и имащ малки финансови възможности, ниския клас е парфе. Аз отдавна не робувам на марки, когато всеки се опари няколко пъти по прехвалени марки ще разбере, че не всичко е черно и бяло.

Зелен

Цитат на: ме109е7;240375Аз отдавна не робувам на марки, когато всеки се опари няколко пъти по прехвалени марки ще разбере, че не всичко е черно и бяло.
Да ви кажа,май това мнение е най-смисленото. Всички марки дават дефекти,кои повече,кои по-малко. Иска се и доза късмет. И все пак има някои зависимости. Преди време отворих тема,която Продуцента реши,че е за коша,а идеята и беше точно тази. Вместо през ден някой да отваря тема с въпрос,какво да избере и всички един през друг да му пълнят главата с различни мнения,можеше просто да прочете събран опит от различни хора и различни модели и сам да си реши,кое е за него. Доста хора се включиха и одобриха идеята ми,но темата  е в коша. А може да се изчисти от излишните мнения и просто да се продължи.;)
 Все още съм на мнение,че ще е полезна.
П.С. Темата е ,,Моят лаптоп и тези на другите". Някой ,ако го интересува,може да си я прочете. В коша е.:s101

Миро

Цитат на: opti;240353От това което изчетох разбрах че нямат сервиз в БГ.Специално за модела

Сервизът е в Чехия и в 90% от случаите ще ти го върнат в рамките на пет работни дни. Процедурата е следната:
1. Имаш проблем - обаждаш се на телефона от гаранционната карта.
2. На следващия или по-следващия ден идва куриер на UPS и го взима.
3. След 3-4 работни дни ти го връщат.

Изобщо не е за притеснение и в повечето случаи са по-бързи от някои сервизи тук. :)

GeorgiD

Цитат на: Zzipper;240367Хубаво щеше да е, ако знаеше, че Lenovo всъщност е IBM - Американска компания, а прехваления от теб Acer всъщност е произволна тайванска, но важното е всеки да се прави на разбирач, в темата за телевизорите мнението ти също беше толкова "професионално".

Много добре известни са ми тези глупости, но в случая даже подсилват моята гледна точка. Ако на шибаняците от IBM им пукаше толкова много за потребителите, нямаше да се отърват от бизнеса и да го продадат на китаянчетата. А пък Acer винаги са работели в сътрудничество с Ferrari. Може би мисията и визията на двете компании е сходна.

Но какво ли да ти обяснявам- за мен Lenovo си е шит от всякъде, па вие им наливайте пари... ;;573

Миро

Гошо, Асус като имат лаптоп с дизайн, разработен от Ламборджини, пак си остават същия шит. :worry:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания