Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Hdmi кабели-мнения и препоръки.

Започната от pe6o1975, Март 30, 2013, 02:46:42 PM

« назад - напред »

lazarus18

Цитат на: pe6o1975;237701Може би има някаква по специална апаратура с която се замерва това качество, или някаква по специална разлика в картината на образа!!??

Или всичко е въпрос на маркетинг и опаковка-вместо в найлон, в шарена кутиика с надписи-3D,4 FULL HD,1500 W-P.M.P.O ;;573 и т.нт шарениики.

Не може да има разлика в качеството на картината.
Ако кабела е евтино изпълнен има риск от следното:
- изобщо да не тръгне
- да тръгне, но с дефекти в образа - от дребни светещи точици до по-големи смущения.
- да тръгне, но да дефектира с времето - да се окислят накрайниците и да загуби контакт, да се прекъсне някое жило.

При кабели с дължини над 10 м. е по-вероятно да се появи проблем.
Общо взето ако човек разчита на доказана марка, която се занимава изцяло с производство на кабели, риска е по-малък. Sony, Philips, HAMA не произвеждат кабели. Те си ги поръчват и някой друг им ги прави.
Бих препоръчал марки като Monster, Inakustik, QED, VDH, AudioQuest, чиито модели в ниския клас не са толкова скъпи.

d.ivanov

Е, то заяждащите се са ПП (постоянно присъствие) тук...

Аз лично бях вкарал от китай едни кабели, не бих ги нарекъл кой знае колко висококачествени, като ги продадох 7-те бройки на колега от форума за колкото ги бях взел - 20лв за всички на куп, просто не ми трябваха вече, накрая се оказа, че от 7, работят само 4 или 5 не помня вече, добре че колегата се оказа разбран (просто не бяха тествани).

Цената е добра, ако и кабелите работят, обявата няма грешка. ;;650

S73L1

Цитат на: didomh;237680Аз ползвам 2 такива :

От технополис за 33лв/ бройката, качеството е като на сонитата от 50лв, доволен съм...
Същия си купих и аз преди време за връзка между лаптопа и телевизора. Кабела е добър за парите си.

klm

Качественият кабел е този, който си отговаря на параметрите! Ако на кутията пише едно, а на практика е извън всякакви толеранси, значи е за боклука или за други цели.
Лазарус добре ги е описал симптомите.

Почти всичко се прави в Китай, но ако е направено за Sony, Philips или каквото е там, значи що-годе си отговаря спецификациите.

Преди бях писал за "hot plug" проблем с операторския кабел - някакъв "безмарков". Нямаше дефекти в картината и "статичния" тест не показа прекъсване или окъсяване. В някои случаи такъв кабел може и да е неизползваем. Сложих най-евтиния "марков" и си реших проблема.

Твърденията, че при всички случаи на цифров трансфер на данни няма промени в качеството, са просто нелепи.

stilo72

Цитат на: didomh;238028Е, то заяждащите се са ПП (постоянно присъствие) тук...

Аз лично бях вкарал от китай едни кабели, не бих ги нарекъл кой знае колко висококачествени, като ги продадох 7-те бройки на колега от форума за колкото ги бях взел - 20лв за всички на куп, просто не ми трябваха вече, накрая се оказа, че от 7, работят само 4 или 5 не помня вече, добре че колегата се оказа разбран (просто не бяха тествани).

Цената е добра, ако и кабелите работят, обявата няма грешка. ;;650

Обявата има грешка Дидо, и тя е в класификацията ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ!!!
А те са най- обикновени кабели!
Лазарус е изредил марките на кабели, които могат да бъдат класифицирани като висококачествени!
Monster, Inakustik, QED, VDH, AudioQuest,
Повечето от вас тука си противоречат!
Друг е въпроса за постоянното присъствие на квестори!
;;650
DМ500HD; PARABOLIC 1.50; INVERTO 0.3dB; 42e<<>>7w; ZHD200; Fusion TV; TRIAX-TD88; INVERTO BLACK Ultra Twin 0.2dB-39e

dodo_pv

Цитат на: klm;238082...Твърденията, че при всички случаи на цифров трансфер на данни няма промени в качеството, са просто нелепи.

Уточни за какви точно промени в качеството става въпрос! Ако пишем за формата на правоъгълните импулси, фронтовете им наистина се променят и тези промени зависят от качеството на кабела. За малки дължини, обаче, тези промени не се отразяват на трансфера на данни по някакъв начин, което пък означава, че промяна в трансфера на данни няма и той не зависи от качеството на кабела.

coolpazo

IPBOX 9000 HD , Openbox S10 HD ,NETA 1850HD,GTMEDIA V8 UHD 4K ,Octagon SF4008 4K

Доника

Здравейте, доволна съм от HDMI кабелите на Ugreen. Трябваше ми HDMI кабел към Display Port  за моя допълнителен монитор към лаптопа като се спрях на модела по препоръка на консултант от онлайн магазина. Нямам проблеми с резолюцията на монитора при свързване с лаптопа, кабелът се справя чудесно. Добра цена, и няма нужда от драйвери.

oldgraf

Евала на админите, ако те го направиха :)
Все се чудех какво ще ни изрекламира "тази"

spaice

Поне не рекламира презервативи ;;573.
HDMI кабели поне е в тематиката на форума.

Чък Норис

И презервативите ще са полезни на някой членове на форума, които просто не трябва да се възпрозвеждат повече.

дрим

Цитат на: oldgraf;586314Евала на админите, ако те го направиха :)
Все се чудех какво ще ни изрекламира "тази"
Е кой друг ще сложи бля, бля, бля, белким се усети ;)
То поне да беше цена от която да си заслужава, а то при румънците същия кабел с 5лв надолу...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания