Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифровата ефирна телевизия , безплатна или платна ?

Започната от хдмизона, 06-01-2013, 19:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ИванСтефанов

Цитат на: Ивайло Цанков;237589По принцип е така пускат се в началото на месеца :) В понеделник ще видиме доколкото знам Super7 и Balkanika трябва скоро да тръгнат.

А дали вече имат сключени договори? Дали ще се появят в понеделник. Знаеш ли дали изобщо ще има нещо ново в началото на този месец?

darkmanx

зам. министъра беше обещал 7 програми до края на 03.2013. явно ще си останат 6 :twisted:

Атлантик

В повечето големи градове от ок. 10/03/2013 се приемат 7 цифрови ефирни програми: БНТ 1, БНТ 2, БТВ, НТВ, ТВ 7, НЮС 7 и БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР.

А ето че според Димитър Радев, председател на управителния съвет на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО), ефирната цифровизация им е добре дошла за увеличаване на приходите: :;830 ;)
http://www.segabg.com/article.php?sid=2013040100040000602
www.segabg.com/article.php?sid=2013040100040000602
Цитат...
Въпреки това кабелните оператори не очакват огромни трусове за бизнеса си след 1 септември, дори обратното. Те смятат, че ще има приток на нови абонати на платените тв платформи, тъй като за хората от малките градове и села ще е трудно да се справят с инсталирането на декодери и ще предпочетат услугите на кабелните оператори. "Когато спре аналоговото излъчване, хората си включат телевизора и не видят сигнал, те ще звъннат на най-близкия кабелен оператор. Ние трябва да сме готови да поемем тези клиенти", каза Радев.
...

http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/04/01/2033221_kabelnite_operatori_ne_iskat_da_plashtat_za_cifrovite/
www.dnevnik.bg/biznes/2013/04/01/2033221_kabelnite_operatori_ne_iskat_da_plashtat_za_cifrovite/
Цитат...

Кабелните оператори остават основния източник на услугата достъп до интернет в слабонаселените и отдалечени райони, които обхващат близо 35% от потребителите. Съществува опасност тези райони да останат без качествен и ценово-достъпен интернет заради реални проблеми с изграждане на комуникационната инфраструктура при ползване стълбовната мрежа на ЕРП-тата, посочват кабелните оператори.

Кабелните оператори се оплакват, че електрическите стълбове на места са единственият вариант за достигане на широколентов интернет до домакинствата, а липсата на всякакви нормативни актове за регулиране на тези отношения води до произволно покачване на наемните цени за стълбовете, пише в съобщението.

...

slavista

Здравейте!
Колко канала се очакват да бъдат пуснати до 1 септември ?Повечето канали , които са платени как ще може да ги гледаме ,ако имаме приемник ?
Операторите дали ще предлагат някакви пакети за повече от 5 телевизора ?

Стоян6

Цитат на: slavista;238252Здравейте!
Колко канала се очакват да бъдат пуснати до 1 септември ?Повечето канали , които са платени как ще може да ги гледаме ,ако имаме приемник ?
Операторите дали ще предлагат някакви пакети за повече от 5 телевизора ?
Вие,телевизия не гледате ли? Рекламите на ефирната цифрова тв проглушиха света,че програмите ще са свободни т.е. безплатни. Да сте видяли декодер от предлаганите с възможност за отключване на заключени програми? Мине се не мине седмица две и се намира някой да попита за платени програми. Четете и слушайте рекламите вместо да дърпате дявола за опашката.
<75E...30W>1.50 парабола,INVACOM Fibre Optical, мотор Strong SRT А18+,позиционер Strong SRT V50, VU+solo 4K; EDISION Piccollo S2+T2/C H.265 HEVC

bokarium

Цитат на: Стоян6;238417Вие,телевизия не гледате ли? Рекламите на ефирната цифрова тв проглушиха света,че програмите ще са свободни т.е. безплатни. Да сте видяли декодер от предлаганите с възможност за отключване на заключени програми? Мине се не мине седмица две и се намира някой да попита за платени програми. Четете и слушайте рекламите вместо да дърпате дявола за опашката.

Аз съм виждал по разни БГ сайтове , декодери с слот за платени канали , на скромната цена от 149 лева , и да не забравяме че в началото имаше тест с кодирани канали ! поне 3 бяха заключени.
http://www.speedtest.net/my-result/3629251775
ползвам телевизия от msatcable.com Варна и интернет от ssi.bg Варна.
аз живея в град Варна , най хубавият град в България !

vanko23

Аз си мисля, че ще има кодирани телевизии, но не и в мултиплексите на Фърст диджитъл и Нуртс диджитъл. Когато се появят каналите в мултиплексите на HD MEDIA SERVICE евентуално там може да има кодирани канали.

bokarium

Цитат на: vanko23;238422Аз си мисля, че ще има кодирани телевизии, но не и в мултиплексите на Фърст диджитъл и Нуртс диджитъл. Когато се появят каналите в мултиплексите на HD MEDIA SERVICE евентуално там може да има кодирани канали.

И аз така мисля дори мисля , че който бърза да си купи , от сегашните предлагани приемници  , по добре да почака първо , докато се увеличат броя на предлаганите програми , второ докато се появат декодери с слот за декодиране на канали, и трето дано станат повече на брой мулти плексите  , и да се предлагат примерно 100 канала.
http://www.speedtest.net/my-result/3629251775
ползвам телевизия от msatcable.com Варна и интернет от ssi.bg Варна.
аз живея в град Варна , най хубавият град в България !

Milenrec

Те тия не могат да ги запълнят ти искаш още мултиплекси!

Добре де тия мизерници от Бтв нали са длъжни да качат Екшъна,могат ли да ги глобят нещо,че не го качиха?

darkmanx

не са длъжни! мъст енд кери означава предимство, но не и задължение ;)

slavista

Цитат на: Стоян6;238417Вие,телевизия не гледате ли? Рекламите на ефирната цифрова тв проглушиха света,че програмите ще са свободни т.е. безплатни. Да сте видяли декодер от предлаганите с възможност за отключване на заключени програми? Мине се не мине седмица две и се намира някой да попита за платени програми. Четете и слушайте рекламите вместо да дърпате дявола за опашката.
Благодаря за бързия и точен отговор !Единственото нещо , което може да ме грабне по телевизията , за да се загледам това са футболните мачове :hammer:Просто в тази държава сме свикнали да няма безплатен обяд.
Аз имам много въпросителни,ама с риск отново да бъда атакуван ще попитам .
1)Колко канала ще се излъчват безплатно от 1 септември и тези ли ще са

• BNT

• bTV

• bTV Action

• Nova

• Bulgaria On Air

• BBT - Балкан Българска Телевизия

• DRT - Дарик Радио и Телевизия

• TV7
2)Съдържателните и   спортните канали,които бих гледал ще си останат на операторите ли ?
3)Ако желая да имам повече канали и съм на някой от операторите нали няма смисъл да се купува приемник

теле визионер

Цитат на: darkmanx;238432не са длъжни! мъст енд кери означава предимство, но не и задължение ;)

По принцип must се използва за "трябва задължително", за разлика от "should", поне в такъв смисъл се използва в английския. Но bTV Action не е must carry. Такива са програмите, които се излъчват ефирно аналогово. bTV action беше включена в списъка в плана за цифровизацията, като програма, която трябваше да стартира, само толкова. Надявам се да започне излъчване от 1 септември, за да мога да гледам ШЛ. :)

ИванСтефанов

Ето какво ми отговориха от нуртс след като ги бях питал кога се очакват нови канали:

ЦитатЗдравейте,
В момента текат преговори и няма как да се ангажираме с конкретни срокове. Надяваме се, че в рамките на няколко месеца ще бъдат добавени нови програми.
Пожелаваме ви приятни минути с цифровата ефирна телевизия в България.
Така, че може и да има нови канали преди септември.

tonivet

Преди изборите забрави да пуснат нови канали, след това може, освен ако не се наложи да гласуваме пак, след някой друг месец. Иначе и преди и след септември, все Цветан Василев к'вот реши, туй ше гледаш!

darkmanx

Не е верно! БТВ Екшън си е мъст енд кери и това, че не излъчва аналогово няма нищо общо! Тука е важно разрешителните за аналогово излъчване, а БТВ Екшън разполага с достатъчно такива за да е мъст енд кери! Липсата и е чисто търговска - лично според мен не толко заради таксата, а заради кабеларките, които ще загубят много ако и програмата излъчваща шамп лига грейне на мукса фриии ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания