Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифровата ефирна телевизия , безплатна или платна ?

Започната от хдмизона, 06-01-2013, 19:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Brian

Не търсим приемници, а нелоялни търговци!
;;612

Златанов

Хах, сега се сетих, докато обикалях за телевизор, как една от многото кредитни "експертки", които ти се бутат и да искаш да ги прескочиш, ми предложи повече информация за един телевизор. Понеже ми писна да ги наритвам на думите й:"Мога да ви дам полезна информация за модела" и казах:"Давай, казвай". Тя взе табелката и започна да ми я рецитира... Направо паднах ;;602 ;;602 ;;602хор
А за нелоялните практики - отиват и връщат. Ако им откажат - КЗП.
Ако наистина го правят, са за трепане. Ама наистина за трепане.
Досев е прав - за да отиде да си купи DVB-T приемник, в общия случай, човекът не може да си позволи друга ТВ и си отделя от залъка, за да купи нещо такова. А те да го цакат с топла бира. Ако стане пред мен, ще ги навра не знам къде.
Навирал съм "консултанти", които подвеждат клиенти и са ставали червени като логото на Техномаркет, че и управителя на магазина извиках. Тогава се опитваха да пробутат някакъв дърт модел на Самсунг или Тошиба, който беше MPEG2 и на въпроса на купувача дали ще може да гледа HD канали с тунера на телевизора, без приемник на Близу, той му отговори утвърдително. После човекът ми благодари и напусна магазина, въпреки уващанията на управителя, че лично ще го консултира.

pe6o1975

Цитат на: Досев;213871А рекламата на цифровизацията е зверски малоумна с нищо смислено в нея.

+1 ;;650
4 ръждиви булсатки & Ariva 152 combo DVB-T2,Sky sat master shd, Dm 500 s,://Stalker IPTV portal и медна тел за DVB-T

dman

Като заговорихме за приемници това:
 http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=9954
  е най-евтиното решение което намерих на пазара. Гарантирано става! :) понеже го закупих и изтествах. Обаче май вече е свършило като гледам сайта.

bodurov

Приемници има във всички ценови диапазони. Сигурен съм че разнообразието им тепърва ще нараства. Въпроса е обаче потребителят да бъде запознат какво да търси и по-важното е търговеца да е добросъвестен и да му предложи нещо, което да му върши работа.
XTrend ET9200  + Zgemma H7s powered by OpenPli 7.0 and SONY KDL-50W808C

mistreated

Цитат на: dman;214023Като заговорихме за приемници това:
 http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=9954
  е най-евтиното решение което намерих на пазара. Гарантирано става! :) понеже го закупих и изтествах. Обаче май вече е свършило като гледам сайта.

Около 35$ вървят в китайските магазини същите с МПЕГ4 и ДИСТАНЦИОННО :) .
Всички стават за нашите телевизии, няма проблем.

Деян

Въпросът е хората да са наясно, че болшинството нови телевизори от последните 3-4 години не се нуждаят от външен приемник.
Нещо, което съм виждал и при абонати на кабелни - ТВ има DVB-C, той гледа с някакъв смотан SD приемник през SCART.:s103

лтрифонов

Цитат на: los4e;214208Този модел http://www.ebay.com/itm/1080P-HD-DVB-T-Digital-Terrestrial-Receiver-TV-Tuner-H-264-MPEG4-Video-Audio-/350680531578?pt=US_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item51a630427a дали е съвместим?

Аз имам подобен, но МПЕГ2, купувал съм го много отдавна.
идеята му  е, като го боцнеш в скарт буксата, и го сгънеш, да се скрие
и да се ъпгрейдне телевизора.

обаче - кабелче 1-ви път с дистанционното и неговия приемник.
кабелче 2-ри път - захранване с адаптерче...

а ако решиш да му ползваш хдми порта?  то се губи целия смисъл на дизайна на тази пръчка...

за същите пари има и с нормални размери.
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

bate_dino

Цитат на: los4e;214208Този модел http://www.ebay.com/itm/1080P-HD-DVB-T-Digital-Terrestrial-Receiver-TV-Tuner-H-264-MPEG4-Video-Audio-/350680531578?pt=US_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item51a630427a дали е съвместим?
Ще върши работа, освен ако не започнат по DVB-T2 да излъчват.
До момента на двама-трима приятели съм взел такива /с малко по-друг десен/. Макар, че както каза лтрифонов, по-разумен вариант е да се вземе нещо по-голямо, с вграден захранващ блок и различни изходи, хем имам по-добро охлаждане. А и цената им е съизмерима, дори и на T2 устройства, което е още по-разумен вариант е закупуване на DVB-T2. Вярно, че не сме като водещите държави, като Того например, но може и тук да се решат в един момент да минем на по-новия стандарт.

dman

Цитат на: bate_dino;214220Ще върши работа, освен ако не започнат по DVB-T2 да излъчват.
До момента на двама-трима приятели съм взел такива /с малко по-друг десен/. Макар, че както каза лтрифонов, по-разумен вариант е да се вземе нещо по-голямо, с вграден захранващ блок и различни изходи, хем имам по-добро охлаждане. А и цената им е съизмерима, дори и на T2 устройства, което е още по-разумен вариант е закупуване на DVB-T2. Вярно, че не сме като водещите държави, като Того например, но може и тук да се решат в един момент да минем на по-новия стандарт.

По принцип си прав ама като гледам с кви темпове става всичко ми се струва че няма "опасност" да преминем на DVB-T2 следващите 20 тина години! ;;513

bodurov

Поне на този етап няма такава директива на ЕС, която да ни задължи да въведем Т2. Като гледаме с какви темпове върви въвеждането на първото поколение ще има доста да почакаме за второто, макар че там ще стане по-лесно. Да видим какво ще направим сега с DVB-T пък после ще му мислим.

Питагор

Има разни слухове, че сърбите ще излъчват ефирната си телевизия на DVB-T2 . Ама колко са верни и дали ще може да хванем стабилен сигнал от тях . :hammer:

bodurov

Теоретично не, на практика ще видим как ще е. Реално само предавателя от връх Бесна Кобила би могло да се приема до София, макар че според тях няма да може поради липсата на оптическа видимост. Северо-западна България би могла да приема Т2 от Тупижница.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания