Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

За постоянно ли са FTA btv, tv7 и bnt1 от 45е?

Започната от лтрифонов, Декември 19, 2012, 07:31:40 AM

« назад - напред »

perso78

Цитат на: лтрифонов;207085Здравейте,

антената ми в къщи не стига до 45 е, но доколкото виждам от тук:
http://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=45E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear&cl=bul

има пакет който дублира dvb-t излъчването в София. Дали е нещо временно, или ще го има за по-дълго?

идеята е, да поставя един мултифийд на БСК антенката на една баба пенсионерка, 39/45 мисля че е постижимо, и с подходящя комбинация (0604) + тези от линка, да се заформи един минимален пакет с националните телевизии. На Арива 100 със един специално подбран "стар" фирмуеър ;) ще го правя.

Заслужава ли си усилието, или ще някакъв тест това на 45е?
с амико алиен 2 могат ли да се гледат тези нагали 45 е моля пишете благодаря предварително

rbonchev

Цитат на: Nicky;217159На кой градус последно излизат програмите ?;;601

45E 11591 V 30000 и според мен с нелинукс приемник като Арива и тем подобни няма да хванеш дори сигнал.

аспух

Който е хванал този транспондер, би ли направил снимка на това, което се визуализира, защото тук доста некомпетентни лица се изказаха. Колкото и мераци да се има, за хващане на този транспондер с апаратура под 500 лева забравете!

теле визионер

И аз ще съм благодарен за няколко снимки да видим какво точно се хваща. Също и ако rbonchev сподели какво е точно неговото Линукс устройство.

Иначе освен линка, който бяха посочили за PCI платка за приемане на сигнал намерих и USB устройство, което ще свърши работа. Но не намерих информация за устройство, което може да се използва направо с телевизор.

ВалчоП

[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

теле визионер

Идва ми на ум върховна глупост, ама да попитам понеже не съм толкова навътре с техническата част относно приемниците. :hammer:Видях в раздела за Булсат предложението на един потребител да се използват HD приемниците им с допълнителен USB DVB-Т тунер, и се чудя дали и тук не възможен такъв вариант. Професионалният USB DVB-S2 тунер да се лепне на някое устройство.

ВалчоП

Ако е налице съответният плъгин - щом имаме линукс, всичко би трябвало да е възможно. ;) Още повече, че това ЮСБ тунерче движи под линукс, според спецификацията му... ;;601
ЦитатSystem Requirements:
  Windows 2000/XP/Vista/7 or Linux
  DirectX9.0 or later Version
  Available USB2.0 Port
  Satellite Dish and LNB
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

petar258

Ето приемник с който се приема, вероятно цената е 4-цифрена във валута, от фирмата която е измислила тоя начин на пренос на сигнала.
http://www.newtec.eu/products/professional-equipment/horizon/multistream-satellite-receiver-hz914/
А това е информация от преди около 2 години:

Приём Multistream возможен с помощью некоторых DVB-плат и специального ПО. В частности, на сегодня самой известной платой с полной поддержкой DVB-S2 является плата TBS 6925.
Кроме Multistream она также поддерживает модуляции 16/32APSK, режим ACM/VCM, тип потока Generic continous stream, а также широкий диапазон SR от 200 до 45000. Ну и цена на неё приличная - $250.

Конкретно за мултистрийма на 45 изток трябва да се поддържа ACM/VCM според сайтовете където дават инфо за тези транспондери.

njor

А дали ако се обърне внимание на конвертора ще се хваща Вивата с Арива???

Ако някой иска и запис ще му пратя!:lol15:
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

petar258

Цитат на: njor;217431А дали ако се обърне внимание на конвертора ще се хваща Вивата с Арива???

Прати запис на болтовете на стойката :D

Sent from my HTC Explorer A310e using Tapatalk 2

лтрифонов

Цитат на: теле визионер;217409Идва ми на ум върховна глупост, ама да попитам понеже не съм толкова навътре с техническата част относно приемниците. :hammer:Видях в раздела за Булсат предложението на един потребител да се използват HD приемниците им с допълнителен USB DVB-Т тунер, и се чудя дали и тук не възможен такъв вариант. Професионалният USB DVB-S2 тунер да се лепне на някое устройство.

Правилно го характеризираш като "върховна глупост"...
Целта оправдава средствата, а цел  - бтв и тв7 дали оправдават подобна инвестиция??!?!

Започнах темата с идея за един мултифийд върху булсатска антена към 45е - потвърждавам работи перфектно. Със 9 лв за държач и един излишен конвертор който имах, една баба в едно село вече хваща и 10 FTA канала от 45е. Това е върху стандартната малка булсатска антена.

А за да хваща бабата въпросните канали - подмених приемника арива 100 с арива 120 комбо :) много по елегантно ценово решение. Бабата е супер доволна!

Обаче набутването за професионален приемник само за тази цел - АБСУРД!
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

ТКЗС

Цитат на: njor;217431А дали ако се обърне внимание на конвертора ще се хваща Вивата с Арива???

Аз искам ! Стига ми шот с картина и инфо за транспондера . Имам познат с такава арива и ще я взема да проверя , макар да съм проверявал с 2 вида други ариви . И какво внимание трябва да се обърне на конвертора ако не е тайна ?
Трифонов - БТВ и тв7  на тая арива с кой тунер ловиш със сателитния или с ефирния ?

лтрифонов

Цитат на: ТКЗС;217437Трифонов - БТВ и тв7  на тая арива с кой тунер ловиш със сателитния или с ефирния ?

С ефирния на арива 120
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

njor

ЦитатПрати запис на болтовете на стойката :D

Много ти голям езика,Дали е и толкова грапав.:D
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

теле визионер

лтрифонов, никога досега не съм се занимавал със сателитна телевизия и затова търся варианти в момента. Естествено, че ако има по-евтин вариант ще предпочета него. Ама даже и по-скъпия с професионално устройство да ми излезне 500 лв, това са таксите за 3 години на Булсат за стандартния пакет, примерно. А и със собствено устройство мога да гледам и други телевизии. :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания