Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Astra 2E

Започната от themaster301, 18-12-2012, 12:48

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Хигс бозон

Ееее, това беше преди да преместя конвертора по към центъра на рейката. :worry:
Цитираш пост чак от преди 10 страници назад в темата, а си сляп за по-новите от преди 6-7 страници и от преди 2 страници? Аман от избирателно четене. ;;basi

дтв-бг

Цитат на: SatBox EOOD;308356Ето и моите резултати и сравнения с конвертор INVERTO IDLR-SINL40 използван около 2 години: http://www.satboxbg.com/product/73

и  конвертор OCTAGON OPTIMA OSLO PLL нов : http://www.satboxbg.com/product/163

Приемника е Vu+ Duo,антена Triax TD88

Ето и резултатите с конвертор OCTAGON OPTIMA OSLO PLL :

Транспондер 12551 V 22000_Octagon

Транспондер 12343 H 29500_Octagon

Транспондер 12515 H 22000_Octagon

това откъде го приемаш

themaster301

Абе , то като-че ли в това дъждовно време , сигнала се вдигна. Имам чувството , че като стане ясно и напече слънцето , сигнала няма да се подобри , а може и надолу.
Парабола 2.2 м. + Multi Satellite Positioner Pace MSP-995 + Mut@nt HD51 + TBS 6903 Professional DVB-S2 Dual Tuner PCI-e Card.

дрим

Цитат на: Хигс бозон;308478Ееее, то оная вечер беше преди да си преместя конвертора по към центъра. :worry:
Цитираш пост чак от преди 10 страници назад в темата, а си сляп за другите от преди 6-7 страници и от преди 2 страници? Аман от избирателно четене. ;;basi

Бозоне, не следя всичките ти мнения (бая активен си, а аз не разполагам с необходимото време) взех първото ти мнение което ми попадна, по простата причина, че по-горе ми набиваш канчето с "много ясно, че се гледа"
А като погледнеш постовете в тази тема е точно обратното, хора дори с по-големи антени в София са се отчаяли, че няма начин и явно не е много ясно.
На мен не ми пука дали някой го гледа или не, пука ми да не се заблуждават колегите, че нещата за София са безнадежни!
Поздрави!

едит

Цитат на: Хигс бозон;308485Как така "случайно" ти попада мнение от 10 страници  назад. Айде, моля ти се, добре знаем манталитета на българина.

Вече издребняваш!
Както и да е...
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Хигс бозон

Цитат на: дрим;308483взех първото ти мнение което ми попадна
Как така "случайно" ти попада мнение от 10 страници назад. Айде, моля ти се, добре знаем манталитета на българина.

Joe

Цитат на: дрим;308483На мен не ми пука дали някой го гледа или не, пука ми да не се заблуждават колегите, че нещата за София са безнадежни!
Поздрави!

Разбира се, че не са безнадеждни. Просто на много хора им се иска да е така. Най-вероятно тези мнения са породени от желанието на хората живеещи извън София,  да не им добре на тъпите софиянци. Друг е въпроса, че София е най-големият град в страната, с най-висок стандарт на живот. Не искам да задълбавам в тази тема, но завистта е неуместна. За съжаление е толкова присъща на българина. А като се замисли човек, толкова хора от провинцията са дошли в София. И със сигурност много от тях живеят по-добре в София, отколкото там откъдето са дошли.
И странно но... когато някой дойде в София, започва да се именува софиянец... А само допреди дни преди това е плюл по тях...по себе си демек...

SatBox EOOD

Цитат на: дтв-бг;308479това откъде го приемаш
От Царево,югоизточна БГ

Хигс бозон

Цитат на: Joe;308506Разбира се, че не са безнадеждни. Просто на много хора им се иска да е така. Най-вероятно тези мнения са породени от желанието на хората живеещи извън София,  да не им добре на тъпите софиянци. Друг е въпроса, че София е най-големият град в страната, с най-висок стандарт на живот.
Ето затова е несправедливо в София сигнала на програмите, качени на новия сателит, да падне с 3-4dB, а на морето да се вдигне. Още повече, че не ходя на море по Черноморието. :;808

feti

Какво означава справедливо или несправедливо?
В живота справедливост няма.

От друга страна ,ако сигнала е на 100% -  щеше да бъде доста скучно....

Хигс бозон

Да не се помайтапи човек... ;;basi

Чък Норис

Цитат на: ВалчоП;308443Втора серия от сравнителния тест:
Около 20.45 ч. започнаха да пикселизират и сд каналите - най-силния транспондер при мен е 10818 с ВВС1,2,3 както и 10906 с ИТВ1.
Веднага преместих кабела от тренда на солото и се оказа, че пикселизацията е абсолютно същата, а показението на индикатора е по-ниско (тредна показваше 6.4 дБ а солото 5.9 дБ ???)
Както и да е, тези показания са относителни, но основното е, че при мен с този конвертор и тези два приемника не се забелязва някакво голямо превъзходство на едната марка спрямо другата.
Или имам по-добра бройка от тренда и по-слаба от солото, що ли, но при мен резултатите са еднакви. Не знам дали пли 4.0 на солото има някаква роля и дали с "черната дупка" ще има по-добър резултат... :s101
п.с. вече е 22.05 ч. при мен и сд каналите вече не секат. След около час ще грейнат и хд-тата. С тази антена - толкова... ;;650
Пробвай с друг конвертор, тунера на соло2 е капризен, по мои впечатления работи най-добре с червено четворно инверто, от тея на булсата.
За сигнал индикаторите всеки приемник показва различно, затова се правят тестове на слаби честоти. Ако има някакво предимсво на единия тунер над другия то е с малко, няма как да очакваш чудеса от тунера.

gringo

Цитат на: Joe;308506Разбира се, че не са безнадеждни. Просто на много хора им се иска да е така. Най-вероятно тези мнения са породени от желанието на хората живеещи извън София,  да не им добре на тъпите софиянци. Друг е въпроса, че София е най-големият град в страната, с най-висок стандарт на живот. Не искам да задълбавам в тази тема, но завистта е неуместна. За съжаление е толкова присъща на българина. А като се замисли човек, толкова хора от провинцията са дошли в София. И със сигурност много от тях живеят по-добре в София, отколкото там откъдето са дошли.
И странно но... когато някой дойде в София, започва да се именува софиянец... А само допреди дни преди това е плюл по тях...по себе си демек...

Като гледам никой не ти ръкопляска. Ти си рядко срещан комплексар, за мен. Хората идват в София защото такава е политиката на държавата. Всички избератели да са на едно място, така им излиза по евтино. Относно Софиянците, самочувствие без покритие, също като твоето, милионер бил, много знаел от всичко, то зад клавиатурата всеки е силен. От постовете ти се виzда какъв си - пълен смешник.

Joe

Цитат на: gringo;308526Ти си рядко срещан комплексар...
 Относно Софиянците, самочувствие без покритие, също като твоето, милионер бил, много знаел от всичко, то зад клавиатурата всеки е силен. От постовете ти се виzда какъв си - пълен смешник.

И така да е.
В твоят пост има доста обиди.
Аз може и да съм смешник, но не съм обидил никого в този форум. За разлика от повечето пишещи тук.
Приятна вечер.

ВалчоП

Бях на заточение в планините тази седмица, до днес бях без интернет и телевизия, и като се върнах, що да видя? Цял ден се дивим на силни нива на британския лъч, като ХД каналите не спряха около 19.00 ами продължиха да си движат до момента, когато би трябвало дори СД каналите да секат яко, но дори и във времето на най-дълбоката дупка по досегашните ми набюдения, ББС 1 ХД си движи безпроблемно, но все пак е на ръба...

Вероятно спътникът някак си е центриран така, че "вечерната дупка" да не е толкова дълбока... :s101
п.с. "дупката" наистина се оказа в периода 21:20-21:25 местно време, но сигналът не падна под 7,2 дБ, което е границата на насичане на ХД каналите на тренда. В момента, вече 21:50 ч. сигналът се засилва и е вече 7.7 дБ.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

ВалчоП

Дупката тази вечер е още по-плитка. Над 8 дБ в най-слабия период.
Има ли колеги които да отчитат подобрение (по света и у нас), или само при мен просветва?

това е със 125 см алу-офсет на мотора
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания