Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Astra 2E

Започната от themaster301, Декември 18, 2012, 10:48:34 AM

« назад - напред »

eeevgeniii

Цитат на: Никола67;275028Защото с всеки нов сателит  сигнала към нас става все по оскъден започна със скандинавските после немските сега и английските дано  падне или гръмне и този ;)
Но на 19Е там нещата вървят на към прием с 70 см чиния това не е ли добре на мен пък тази Астра 2А например ми се иска да падне по-бързо в океана нейния северен лъч ми излиза след 18часа до към 9часа сутринта не ми трябва никаква виж на Астра 2Е европейския и лъч напълно ме устройва нищо че ще загубя британския и лъч

pantsiani

Цитат на: eeevgeniii;275032Но на 19Е там нещата вървят на към прием с 70 см чиния това не е ли добре на мен пък тази Астра 2А например ми се иска да падне по-бързо в океана нейния северен лъч ми излиза след 18часа до към 9часа сутринта не ми трябва никаква виж на Астра 2Е европейския и лъч напълно ме устройва нищо че ще загубя британския и лъч

Я вземи да премериш, ама точно в сантиметри и милиметри, колко ти е разстоянието от паницата до началото на облъчвателя, разстоянията отзад до външния ръб на паницата дали са ти равномерни и също, като махнеш конвертора, дали вълновода ти сочи към идеалния център. Последното е малко субективно и се гледа от около метър зад облъчвателя.

ВалчоП

Цитат на: 11012V;275029Опасяват се в Мюнхен, че няма да може да гледат каналите от този спътник с черпак за таратор а ще се наложи да слагат тенджера под налягане
С метър мултифийд с център 28.2Е имам сега на целия UK beam на 1N цели 13 дБ!
Европейските лъчи на всички останали спътници от тази позиция са суперсилни при мен, като повечето транспондери имам 16,2 дБ, което е 100% на скалата на Тренда.
Почти същите резултати имам с TD88 на моторетката, но от UK beam на 2F имам НУЛА ЦЯЛО И НИЩО!!!:s104 Ама абсолютно нищо! :s103
Ще трябва да слагам 120 см офсет на моторетката, но и тогава обаче няма да имам гаранция за нормален прием...
Дано британският лъч на 2E да е по-силен от този на 2F, поне да е като на бившия 2D (беше на 9-10 дБ при мен)...:;810
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Никола67

Цитат на: eeevgeniii;275032Но на 19Е там нещата вървят на към прием с 70 см чиния това не е ли добре на мен пък тази Астра 2А например ми се иска да падне по-бързо в океана нейния северен лъч ми излиза след 18часа до към 9часа сутринта не ми трябва никаква виж на Астра 2Е европейския и лъч напълно ме устройва нищо че ще загубя британския и лъч

Не е точно така в източна България  ;) скай спорт 1 и 4 от бундеслигите ги няма ...

Цитат на: Mediadigital;275030Този е супер малко ми е притеснителен 2F на  мен ама  реално ще е като 1F Вертикалния лъч на астра по аналогово време  където бяха RTL,SAT1,PRO7,3SAT

Да и това при нас беше с 2 метра  антена и да не забравяме тясната лента ;) ...
Като цяло нещата отиват натам както се пишеше преди 10 г. ако решат  ще пускат супер лъч за конкретни държави  а пък ние ще сме винаги оттатък  възможното приемане ;)

Никола67

Цитат на: ВалчоП;275040С метър мултифийд с център 28.2Е имам сега на целия UK beam на 1N цели 13 дБ!
Европейските лъчи на всички останали спътници от тази позиция са суперсилни при мен, като повечето транспондери имам 16,2 дБ, което е 100% на скалата на Тренда.
Почти същите резултати имам с TD88 на моторетката, но от UK beam на 2F имам НУЛА ЦЯЛО И НИЩО!!!:s104 Ама абсолютно нищо! :s103
Ще трябва да слагам 120 см офсет на моторетката, но и тогава обаче няма да имам гаранция за нормален прием...
Дано британският лъч на 2E да е по-силен от този на 2F, поне да е като на бившия 2D (беше на 9-10 дБ при мен)...:;810

Вълчо да ти имам географското положение / много ми хареса / ;) благородна завист , но уви  при мен е мъка и бизнеса  замира  почвам  да се оглеждам към интернета основно  :(  но и там е зле . Там където са концентрирани основните клиенти ... с  една дума -  Мъка ;)

Хигс бозон

Цитат на: Хигс бозон;274998Руснаците да изстрелят Astra 2E по английските фрегати в Средиземно море и после да се оправдаят с техническа неизправност на Протон М. Ще звучи достоверно ;;573
Защо като давам такива хубави идеи никой не ми благодари? :s103:s104

Никола67

Цитат на: Хигс бозон;275044Защо като давам такива хубави идеи никой не ми благодари? :s103:s104

Защото ще го отнесем пак ние ;) бойно поле " Балкани " ;)

eeevgeniii

Цитат на: pantsiani;275037Я вземи да премериш, ама точно в сантиметри и милиметри, колко ти е разстоянието от паницата до началото на облъчвателя, разстоянията отзад до външния ръб на паницата дали са ти равномерни и също, като махнеш конвертора, дали вълновода ти сочи към идеалния център. Последното е малко субективно и се гледа от около метър зад облъчвателя.
Чинията ми е на терасата на 5-я етаж и нямам достъп за корекции по конвертора и и да правя измерване иначе облъчвателя е оригиналния за руските чинии при него дължината от центъра  на чинията до облъчвателя е фиксирана  без възможност за движение напред -назад на конвертора

eeevgeniii

Цитат на: Никола67;275041Не е точно така в източна България  ;) скай спорт 1 и 4 от бундеслигите ги няма ...
За момента при много народ ги няма не само при теб и при мен е така а между впрочем с каква чиния гледаш 19 градуса изток

Никола67

Цитат на: eeevgeniii;275049
Цитат на: Никола67;275041Не е точно така в източна България  ;) скай спорт 1 и 4 от бундеслигите ги няма ...
За момента при много народ ги няма не само при теб и при мен е така а между впрочем с каква чиния гледаш 19 градуса изток

Каквото излиза с 60 това излиза и с 120 след 140 започват да излизат  още транспондери . От 180 до 240 см   разлика в приема няма ,  на 340 има проблясъци и работи всичко ;)
Интересното е че в зоната около  гр. Генерал Тошево има по силен сигнал  в сравнение с цялата област ;) и при 28 е по добре изглежда там има някакво отклонение  в силата на сигнала от сателита в  + ...

radovan1973

Цитат на: Никола67;275051
Цитат на: eeevgeniii;275049Интересното е че в зоната около гр. Генерал Тошево има по силен сигнал в сравнение с цялата област ;) и при 28 е по добре изглежда там има някакво отклонение в силата на сигнала от сателита в + ...
Може би е така понеже над кв.Пастир има озонова дупка ;;573А сега сериозно това от собствени наблюдения ли е ?
Paraclipse 2.28/Invacom snf-031/octagon sf8008 4k /Xtrend ET9200x2/TV 4k 3D Panasonic TX-55CX700E

berks

Май отново ще бъде отложен изстрелването на Proton.

http://interfax.ru/russia/txt.asp?id=328336
-/-writer.-.

Хигс бозон

Като гледам точно към залива на Сирия са я насочили, както препоръчах по-рано :):

Цитат на: Хигс бозон;274998Руснаците да изстрелят Astra 2E по английските фрегати в Средиземно море и после да се оправдаят с техническа неизправност на Протон М. Ще звучи достоверно ;;573

miros123

Потвърдиха отлагането на старта на astra 2e. Нова дата 17 септември. При успешен старт на спътника първите тестове се планират за края на октомври началото на ноември от позиция 43Е.
http://www.ilslaunch.com/mission-control/mission-astra-2e
http://www.sworld.com.au/steven/space/russia-man.txt
Pasat Ф140, LNB Inverto 0,3db, Super PowerJack 12", NP-601, {DM500s, DM800PVR} - clone {Gemini - mbox 0.4}, {Vu+ solo2}, {4[FONT="]°[/FONT]W-57[FONT="]°[/FONT]E}

berks

Цитат на: miros123;275362Потвърдиха отлагането на старта на astra 2e. Нова дата 17 септември.

Датата 17 септември е редактирана в сайта на ILS миналата седмица.

По последни данни изстрелването е отложено евентуално за края на септември или началото на октомври.
-/-writer.-.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания