Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Субтитри при стрийм с Dreambox 800SE, имидж Newnigma2, v.3.3.2

Започната от Коперникус, Ноември 26, 2012, 10:29:16 AM

« назад - напред »

Коперникус

Имам домашен медия сървър, свързан директно към рутера ми. Когато стриймвам филми към Дриймбокса, субтитрите ми (.srt) излизат на маймуница. Какво трябва да направя за да си реша проблема?
Лампов радиограмофон Акорд 101, транзистор ВЕФ, 2 бр. ШОКО разклонители и сателитната чиния от снимката

Ламерът

Преобразувай ги в UTF8. И това не е стриймване :)
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

Коперникус

Препоръчителна програмка за преобразуване?
Лампов радиограмофон Акорд 101, транзистор ВЕФ, 2 бр. ШОКО разклонители и сателитната чиния от снимката

ТКЗС

Отваряш суб. файла с Нотпад даваш save as ... и променяш ansi на utf 8 ;;650

Коперникус

Много благодаря! Системата работи перфектно...:)

илко80

и аз имам същия проблем при мен обаче филмите са на вътрешния хард на дреам а ,и като пусна филма през плейъра на дрима субтитрите излизат на маймуница.

BOBIKAT

Цитат на: илко80;207345и аз имам същия проблем при мен обаче филмите са на вътрешния хард на дреам а ,и като пусна филма през плейъра на дрима субтитрите излизат на маймуница.
И това ли не помага?!
Цитат на: ТКЗС;202476Отваряш суб. файла с Нотпад даваш save as ... и променяш ansi на utf 8 ;;650
In the beginning was dark, and then bang...

илко80

не помогна за съжаление.
някъкав плеар да ми препорачате ?

илко80

BOBIKAT

In the beginning was dark, and then bang...

тед74

Бобикат, тед е. И аз имам същия проблем. СЛед конвертиране в UTF-8 същото. Прочетох в арабските проблеми - казват, че освен UTF-8 трябвало да се промени и вътре шрифта. Опитах - ама налучках и нищо не стана.Така че ако някой уцели шрифта или реши проблема да пише

Забравих да пиша - Енигма 2, Бляк Хоул 1.7.9.

Wanderer

Съхрани субовете в *.srt формат, шрифт Times New Roman (regular), script: Cyrillic, encoding: UTF-8. Така при мен(Enigma2) бачкат безупречно.
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

Хиена

Цитат на: илко80;207345и аз имам същия проблем при мен обаче филмите са на вътрешния хард на дреам а ,и като пусна филма през плейъра на дрима субтитрите излизат на маймуница.
Смени си скина, пробвай с дефолтния !
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

тед74

Цитат на: Dei Irati;210637Съхрани субовете в *.srt формат, шрифт Times New Roman (regular), script: Cyrillic, encoding: UTF-8. Така при мен(Enigma2) бачкат безупречно.

:clickme Определено работи! Само че някои от субтитрите ги отваряйте със Word, променяте фонта, записвате в UTF-8  тхт файл.
След това отворете с Нотпада и запишете като .srt  s UTF-8 отново.

Защо? Защото ако ползвате само Нотпада, някой от субовете дори да сменяте фонта с Times etc.  си остават кльомбите /такива ми се получават  само при някои от субт./ и след като запишете с UTF-8 на практика кльомбите си стоят.
Важното - srt, UTF-8 и да няма кльомби преди да запишете файла. Има ли кльомба...и не е нормален текста за четене ...няма как да се чете от STB.

dodo_pv

Аз ползвам notepad++ за промяна на декодирането и никога не съм имал проблеми със субтитрите. И с плеърите на дриймовете, и с плеъра на телевизора. ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания