Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Някакъв шанс за прескачане на защита от запис ?

Започната от kiril_2, Октомври 28, 2012, 05:30:36 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kiril_2

Здравейте! Ползвам IPTV услугата на Виваком и искам да попитам има ли някакъв шанс да се прескочи или изключи защитата и да мога да си записвам с DVD recorder-a... помня че преди на Булсатком се изключваше от настройките на приемника... : )

Пламен Тачев

Само със стрипване на HDCP чрез устройство (с цени от 300 за компонентен изход до 6000 долара за HDMI-изход). Модифицира се сигналът, преди да влезе в DVD-то. Доколко е законно - не се наемам да кажа, във всяка държава е различно. По-евтиният вариант е конвертор към аналогов сигнал или вземане на сигнала от компонентен изход - също достатъчно качествен (т.нар. аналогова дупка). В България не съм виждал да се продават, но китайците и родните кабеларки знаят в детайли нещата :lol15:

Rafaello

Щом ще записваш на ДВД рекордер, значи ти е достатъчен скарт или композит. Предполагам приемника ги има тези изходи.
4,8W, 0,8W, 4E, 9Е, 13Е, 16Е, 19,2Е, 23,5Е, 28E, 39Е, 42Е, 45Е

Кайен

Цитат на: Пламен Тачев;195940По-евтиният вариант е конвертор към аналогов сигнал...
Едно време аналоговия сигнал също имаше защита от презапис - Macrovision.

Пламен Тачев

Цитат на: Кайен;195950Едно време аналоговия сигнал също имаше защита от презапис - Macrovision.
Така беше, вярно е. Написах горното, предполагайки, че човекът иска да вкара цифров сигнал в DVD-то... Иначе за аналогов, няма никакъв проблем да ползва по-ниското качество на композитния или скарт, както каза Rafaello.

kiril_2

Ами то приемника си е свързан чрез SCART но DVD-то отказва да записва, понеже сигнала е защитен... Друга опция е с чашките...не съм пробвал, но си мисля че защитата няма да отпадне и през тях :(

Пламен Тачев

Тогава търсиш Digital Video Stabilizer, за 50-тина лева има из ebay. Мисля, че и с обикновен тунер към PC става. Ясна е целта - сигналът да мине през нещо, което не разпознава Macrovision, после си ти. Не знам дали си струва обаче, ще има качество 480p, доста ъъъ... калпаво, в днешно време.

bate_dino

Цитат на: Пламен ТачевПо-евтиният вариант е конвертор към аналогов сигнал или вземане на сигнала от компонентен изход - също достатъчно качествен (т.нар. аналогова дупка). В България не съм виждал да се продават
В компютърните магазини се намират  HDMI към S-video и композитен сигнал. Струват около 100-тина лева. Тествано е и работи.

краси21

Аз нямам никакви проблеми  при запис на програми.
Приемникът за сателитна телевизия посредством SCART кабел съм свързал към записващото DVD устройство, а DVD рекордера съм свързал към телевизора.Когато искам да запиша някаква програма, само вкючвам DVD рекордера и настройвам на запис.
Качеството на записа по нищо не се различава от излъчваната програма или съотношението е 1:1.
DVD рекордерът винаги тябва де е в режим стендбай, за да може да се гледа телевизия, когато устройството не записва.;;650

kristov

Цитат на: краси21;199217Аз нямам никакви проблеми  при запис на програми.
Приемникът за сателитна телевизия посредством SCART кабел съм свързал към записващото DVD устройство, а DVD рекордера съм свързал към телевизора.Когато искам да запиша някаква програма, само вкючвам DVD рекордера и настройвам на запис.
Качеството на записа по нищо не се различава от излъчваната програма или съотношението е 1:1.
DVD рекордерът винаги тябва де е в режим стендбай, за да може да се гледа телевизия, когато устройството не записва.;;650

И ако кажеш че това го правиш с някой от HD приемниците на Булсат :lol15:
Ако е не операторски приемник може другояче не става.

мнн

Цитат на: kristov;231382HD приемниците на Булсат :lol15:

обърка темата! Тази е за Виваком.

краси21

Цитат на: kristov;231382И ако кажеш че това го правиш с някой от HD приемниците на Булсат :lol15:
Ако е не операторски приемник може другояче не става.

Има недоразумение, абонат съм на Виваком и ползвам техния HD приемник за сателитна телевизия.
Описанието по-горе важи само, ако се използа HD приемник за сателитна телевизия на Виваком.
Поздрави!;;650

краси21

Има недоразумение, абонат съм на Виваком и ползвам техния HD приемник за сателитна телевизия.
Описанието по-горе важи само, ако се използва HD приемник за сателитна телевизия на Виваком.
Поздрави!  ;;650

Б.Борисов

Единия вариант е да си вземеш диск с авторски права и да го слагаш само да залъгва рекордера и после да сменяш с обикновен диск, иначе си вземай тунер и всичко е ок. ;)

jenib

Ползвам сателитна с СА модул на TV LG 42LW650S на който активирах DVR за да мога да записвам програми на HDD.
При опит да запиша някоя програма от сателита /включително и свободните/ ми изписва "незаписваема програма".
Имам свободните цифрови кабелни програми на близу /БНТ1 и БНТ2/ които записах без проблем.
Значи ли това, че сателитните програмите на виваком са защитени срещу запис?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания