Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Въпрос за стар телевизор

Започната от hbprince, 08-09-2012, 21:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hbprince

Здравейте! Чакам в сряда да дойдат да ме закачат към Виваком, но ме притеснява това, че два от телевизорите вкъщи са с антенен вход и нямат други входове, а погледнах, че приемниците на Виваком изобщо нямат TV OUT, което ме притесни сериозно. Та какъв е вариантът в случая, измислили ли са някаква опция при такива ситуации или увисвам с тези два телевизора ? :(

черните ягуари

Цитат на: hbprince;184312Здравейте! Чакам в сряда да дойдат да ме закачат към Виваком, но ме притеснява това, че два от телевизорите вкъщи са с антенен вход и нямат други входове, а погледнах, че приемниците на Виваком изобщо нямат TV OUT, което ме притесни сериозно. Та какъв е вариантът в случая, измислили ли са някаква опция при такива ситуации или увисвам с тези два телевизора ? :(

Техните приемници май работят само с чинч,скарт и HDMI .Ако греша нека някой ме поправи.
DM800HD PVR
2xDM500HD
Edision mini 4K

ПоповП

А нямат ли RF out, който би свършил работа в случая.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

alexi

Цитат на: ПоповП;184318А нямат ли RF out, който би свършил работа в случая.

Не, нямат...

gentu

[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Чушкопека

Цитат на: gentu;184327КОНВЕРТОР AV-RF

-това ти трябва.
Или старо видео. Стар аналогов сателитен приемник също става. Но много обемиста става системата.

АТАНАС15

Да те питам от къде го изкопа тоя телевизор,който да няма от онези трицветните входове(картина,ляв и десен звук).
По темата: не се сещам за предходник който да ти върши рабоа.
или [SIGPIC][/SIGPIC]

hbprince

Телевизорите са от 90 и някоя година, затова са така, пък досега не са правили проблеми, с голям екран са и затова сме ги оставили. Иначе това с конвертора не е лошо като идея, но не ми се дават 24лв. за двата телевизора. Принципно не ми се вярва да не са измислили Виваком вариант за такива телевизори, но все пак ;;601 Иначе вкъщи имам едно старо видео, едно DVD и два приемника на Булсат, но те сигурно няма да свършат работа. И също така ми е интересно те нямат ли приемник, който да има YPbPr, защото имам и тунер вкъщи, а по този начин досега съм изкарвал най-добро качество от Булсат, с композита не беше нещо особено.

hbprince

Някой ще благоволи ли да ми каже в такъв случай все пак какво правят от Виваком ? Не вярвам да оставят клиентите без телевизия заради това, че нямат нови телевизори...

АА

Ами май че това правят. А спасяването на давещия се си е негова работа. Както пишеш по горе имаш доста техники, които вероятно ще свършат работа.

мнн

Във Варна знаят какво да правят в подобни случаи вече, предполагам, че и другите не са останали назад.

hbprince

А какво правят в такива случаи, ако не е тайна ? :D Защото съм се притеснил много, ако се окаже, че съм се прецакал така :D

Veskop

Цитат на: hbprince;184791А какво правят в такива случаи, ако не е тайна ? :D
те нищо не правят!кьорав карти не играе колега ;)иначе,даваш прословутите 24лв и това е!Ако не,тичаш за 2 нови "плазми",избора е твой...

КОНВЕРТОР AV-RF
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Дато

Цитат на: hbprince;184312Здравейте! Чакам в сряда да дойдат да ме закачат към Виваком, но ме притеснява това, че два от телевизорите вкъщи са с антенен вход и нямат други входове, а погледнах, че приемниците на Виваком изобщо нямат TV OUT, което ме притесни сериозно. Та какъв е вариантът в случая, измислили ли са някаква опция при такива ситуации или увисвам с тези два телевизора ? :(
С HD или SD приемник ще бъдеш?

Тук е описан SD приемника:
http://vivacom.bg/tv/FileHandler.ashx?section=AdvicesAndHelpPdf&fileId=11&download=true
А тук HD:
http://vivacom.bg/tv/FileHandler.ashx?section=AdvicesAndHelpPdf&fileId=14&download=true
Може да видиш какви входове имат.

hbprince

Момичето във Виваком спомена за HD приемник, когато подписах договора.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания