Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

800 000 души за референдум за АЕЦ "Белене"

Започната от GeorgiD, Юли 27, 2012, 09:23:35 PM

« назад - напред »

yavor1

Цитат на: shamarasat;189428а и аз да си призная се подписах за тоя скапан референдум ама това е най-голямата ми грешка в последните 2-3  години  :s104. Стига работа да има съм съгласен да плащам по-скъп ток и надявам се час по скоро да забравят за тая пуста АЕЦ
даа, те дори на гордост го удариха - р.овч каза че трябва да се гордеем с аец, е не спомена че други пък ще се гушеят на наш гръб.
а и мноого работни места ще има, е за енергийната мафия естествено :worry:

ама той р.овч навремето бе се изрязъл: вие не разбрахте ли че по-бедни ще ставате, а ние по-богати - демек трябва да има равновесие :lol15:

от едно време знам: комунист като ти каже добър ден,
то първо погледни дали наистина е ден и ако си достатъчно бърз,
 то си хвани портфейла, естествено ако не е вече изпразнен ;;601

Чушкопека

Целият цивилизован свят е доказал че атомната енергия е с най-ниска себестойност. Но се намират шепа идиоти и олигофрени и тъпанари и чекиджий които твърдят че 70 стотинки ток е по-евтин от 17 стотинки. Ми плащайте го бе.

Цец0

Коко, ти не си ли осъзнал вече, че и 5 АЕЦ-а да построят в България ти по-евтин ток няма да плащаш? Затова, че аз предпочитам една атомна бомба под носа ми по-малко, отколкото няколко руски/червени боклука да се нагушат за сметка на всички нас и пак да си цакаме скъп ток :twisted:

Чушкопека

Цитат на: tzvetann;189455Коко, ти не си ли осъзнал вече, че и 5 АЕЦ-а да построят в България ти по-евтин ток няма да плащаш? Затова, че аз предпочитам една атомна бомба под носа ми по-малко, отколкото няколко руски боклука да се нагушат за сметка на всички нас и пак да си цакаме скъп ток :twisted:
Цецо не си прав, новите руски технологии са на много високо ниво. А и мисля ще снижат цената на тока. Но и ти имаш своите аргументи с които бих се съгласил ;;650

Цец0

Цитат на: koko_varna;189456Цецо не си прав, новите руски технологии са на много високо ниво. А и мисля ще снижат цената на тока.
Нищо няма да снижат, не бъди толкова наивен. По-скоро ще увеличат печалбата в нечии джобове, отколкото да падне цената на тока. ;)

Дедал

Чушкопека

Цитат на: tzvetann;189457Нищо няма да снижат, не бъди толкова наивен. По-скоро ще увеличат печалбата в нечии джобове, отколкото да падне цената на тока. ;)
Аз не искам да се карам с Цецо или с който и да е колега, само се чудя как може да получим евтина енергия, ама май няма да стане.;;513

GeorgiD

Цитат на: koko_varna;189453Целият цивилизован свят е доказал че атомната енергия е с най-ниска себестойност.

Аз пък съм чувал, че по-хубаво от свободната енергия няма. :worry:

Чушкопека

Цитат на: GeorgiD;189460Аз пък съм чувал, че по-хубаво от свободната енергия няма. :worry:
Гърция няма нито една ядрена централа, Сърбия няма нито една ядрена централа, Македоия няма нито една ядрена централа, Турция няма нито една ядрена централа, Албания няма нито една ядрена централа,Черна гора няма нито една ядрена централа, защо ние нямаме две?;;601

GeorgiD

Цитат на: koko_varna;189461Гърция няма нито една ядрена централа, Сърбия няма нито една ядрена централа, Македоия няма нито една ядрена централа, Турция няма нито една ядрена централа, Албания няма нито една ядрена централа, защо ние нямаме две?

;;573

Защото така са казали тези, с които "споделяме" дългогодишна история. ;;573

Марси Рийс: България и САЩ споделят дългогодишна история

Какво дългогодишно приятелство, като през Първата и Втората световна война сме врагове, а от 44-та до 89-та също...

Мдам... знаем историята г-жо Рийс...
историята на американските бомби в София!
А вие "драга" знаете ли я?!

Няма как да зарбавя, че в годините 1968-1969, САЩ бе обявила нашата държава, България за... враг № 1! Чудех се тогава, с какво ние, земя като човешка длан - както казва поетът Орлин Орлинов, можем да сме толкова опарси. Да, ама ето на, днес сме толкова толкова близки, че чак ми се плаче от тази близост. Те са щедри - участвахме в Ирак, докарахме от там сума ти български военни в ковчези, получихме... американски бойни машинки хамъри и малко транспортни шевролетчета. И ръкопляскахме - не, не ние, политическата ни каста, военнополитическата и военна власт - разните там властелинчета девета-десета ръка - генерали, генералчета, полковници и полковничета. Завлякоха ни и в Афганистан - от първоначалните баняджии във войнишки униформи български, през задачи като вътрешни охранител, докато ни закараха след Кабул и в Кандахар. Тези, САЩ и подкрепяната от тях българска политическа каста и в Африка ще ни натирят. Ех, ех, мили, милички съюзници от НАТО!
Американския военен бутуш стъпи у нас - от полигон Ново село, през Айтос та до морето край Бургас, стъпи при това трайно, американските самолети си летят над България като у тях си, дори по-свободно, защото тук ограниченията за тях са малко - те са си във авиационната база край село Граф Игнатиево, те са си край Ямбол в авиационната база Безмер, те са в Троян във военната картографска база, те съставиха плана за нашата противовъздушна отбрана, те... кой знае още какво и къде.
Но все пак да не забравяме, САЩ са икономически вампири и дори убийци - четете изповедите на Джон Перкинс. Чрез тях и военнолюбивата изкуствено създадена държава Израел се настанява у нас.

Чърчил е казал преди да полетят летящите крепости да разрушат София: "Този град трябва да бъде изравнен със земята и на мястото да се засадят картофи!"

Коментарите под статията казват повече. ;;573

Чушкопека

Защото втора ядрена централа на комшиите ще им дойде много

archibal

Аз пък искам да добиваме газ от шисти ;;650

register

аз пък искам газ от глисти!:D

пичове - за кво спорите не ми е ясно
кво ги броите тия пари като че ли сте инвестиционни банкери...
ако ще строим централа - ще си платим централата с цената на тока
ако няма да строим централа - ще купуваме ток от частници и съседи - и пак ще си платим
като си беден си плащаш - това е
тока не е като ракията да си я вариш в мазето
тука няма мърдане
така че от финансова гледна точка е хапсилутно се тая

единствено може би едва ли не ще има малка далаверка за експертите дето ще работят в тая централа - барем си останат в българия, вместо да ходят аргати в странство

другата далаверка е че никой не смее да пали фитила в страна с ядрена централа щото не се знае накъде ще задуха вятъра

а тва за природата, чернобил и фукушима - еми тва са рисковете на професията - който го е страх от мечки да не ходи в гората, да не пали колата, щото ще катастрофира и да не влиза в интернет, че има вируси:hammer:

Чък Норис

Цитат на: koko_varna;189453Целият цивилизован свят е доказал че атомната енергия е с най-ниска себестойност. Но се намират шепа идиоти и олигофрени и тъпанари и чекиджий които твърдят че 70 стотинки ток е по-евтин от 17 стотинки. Ми плащайте го бе.
Коко нещо си се объркал, казаха ти го по-напред в темата, ама ти все още повтаряш едно и също, цената от "зелените" източници е такава уж за да насърчи инвеститорите в тази сфера, а не, че реално струва толкова, реално някои определени кръгове пак гушкат парите.

Цитат на: koko_varna;189461Гърция няма нито една ядрена централа, Сърбия  няма нито една ядрена централа, Македоия няма нито една ядрена централа,  Турция няма нито една ядрена централа, Албания няма нито една ядрена  централа,Черна гора няма нито една ядрена централа, защо ние нямаме две?;;601
И 10 да имаме, реалната печалба ще отива в електроразпределителните дружества. Как в Чехия има 2 АЕЦ-а, пък тока там е по-скъп от този в Гърция и бившите юго страни?
Огромна глупост е да се дават държавни пари за подобни проекти, тези пари е по-добре да се дадат за стимулиране на не 1 или 2  отрасла, така, че да може хората да имат добри заплати и да не ги интересува колко е цената на тока, както е по цял свят.

yavor1

Цитат на: register;189467аз пък искам газ от глисти!:D

другата далаверка е че никой не смее да пали фитила в страна с ядрена централа щото не се знае накъде ще задуха вятъра

а тва за природата, чернобил и фукушима - еми тва са рисковете на професията - който го е страх от мечки да не ходи в гората, да не пали колата, щото ще катастрофира и да не влиза в интернет, че има вируси:hammer:
ти явно си много наивен или доверчив :worry:
как мислиш, дали един муджихедин самоубиец, желаещ да седне до коляното на своя бог, много му пука какво ще стане след като се извиси ?;;601
напротив, дори и от гледна точка национална сигурност, е по-добре да няма такива бомби на територията на страната.
да тръгне да бомби фотоволтаични панели, или ветрени генератори :lol15:

а иначе ми е писнало България да е опитно поле на тъпите и недомислени изделия на бушмените.
един автомобил не могат да направят, а централите им били чудесни :lol15:
някой ако може да ме поправи относно великите бушмени, но ако ще ми говорите за сикорски, калашников или циалковски , просто ще ме подкрепите ;;650 само Менделеевата таблица е вечна, но пък е направена през времето , когато не е имало бушменски соц-комунизъм :worry:

като им знам военното производство , не виждам как ще са добри в цивилното :;810

като са толкова печени, що не променят реакторите си?
а и в момента има термоядрен синтез - съвсем друга технология, но далече от ума на тъпите бушмени.

най-много ще се изкефя , ако може да им спрем газовия монопол, а и ако европа ги осъди за монополно определяне на цените ;;650

нямам нищо против към руския народ, дори напротив , но великоруския, както и великотурския империализъм много ме нерви

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания