Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Напъните на чича ви Генту и морското чедо, което го напича пловдивското слънце

Започната от Brian, 14-06-2012, 13:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gentu

-я вижте какво шоу прави наш кадър!!!
Цитат на: Tiesto;3184014Преди 5 години направих следното, тъй като тогава имаше само плазми и лсд-та. Тъй като сумата от 1000 кусур лв си е сериозна цифра, направих следното, можеби е било тъпо, но. Започнах да бачкам в магазин Зора и всеки ден гледах 200 телевизора които продавахме на клиенти, работата беше с цел да добия опит затова кой телевизор е по-добър от другият а и падна някой лев докато бях там от заплати и бонуси. Накрая взех Philips 42" Plasma от Техномаркет, преди 5 години струваше 1500лв, сега сигурно е на половин цена.

Някой от важните характеристики на плазмите и лсд-тата.

1. Плазмите са най-ниски като цена, плазмите много греят, плазмите имат стъкло пред екрана, плазмите имат кратък живот на експлоатация (не помня 6000 часа 60 000 часа ли беше), но повече от 5-10 години ме съмнява, че ще изкара (новите не са като старите телевизори, малко си падат китайски боклуци, дори при големи марки като Сони, Филипс и други).

2. ЛСД-тата вадят ужасно размацана картина, запецват на много места (имат по-кофти време за опресненеи на картината, при плазмите време за опреснение няма).
Предимството на ЛСД-то е, че няма часове живот. Голям минус е пикселите ако почнат да горят, лсд-то отива в кофата.

3. Това което е по магазините е монитори, а не телевизори.

4. Като работил в Зора имам вътрешна информация, като съм отварял кашони с колеги, че всичко е рециклирано (тоест не е ново, а е поправяно), складовете на тия магазини (макар и големи) са мръсни, тече вода върху кашоните, съхранението на техниката е лошо или трагично от посока (производител, склад, магазин, клиент).

5. Докато работих в зора имаше телевизори на запазената марка на Зора Crown които изобщо не работиха в магазина, а ни караха да ги продаваме, даже с бонуси някакви скари (безплатни към телевизора).

6. Повечето плазми и лсд-та 42" 50" и нагоре се купуваха главно от богати англичани, и от българи (млади хора).

7. Пенсионерите си купуват все още евтините телевизори които са кенескопни, защото много им падна цената и са по 100-200лв.

8. Гаранцията е нещо много относително, трите големи вериги техномакет, зора, технополис и метро и деком да речеш, имат едни и същи гаранционни карти които се намират залепени на кашона, сервизи има във всеки град (дано не се налага), занесете ли телевизор в сервиз, ще забравите след това, че изобщо сте имали телевизор.

9. След като накупих куп техника, някой от нещата, дори на високи марки като Pioneer HD Audio Reciever за домашно кино който струваше 500лв сдаде багажа още след като го купих и работи много малко и изключи, в сервиза го поправиха безплатно няколко пъти, но пак изгаряше и накрая ползвам самоделния който направи един приятел (аудио усилвател).

10. Ако наистина сте тръгнали да инвестирате пари в обзавеждане на апартамент с техника, трябва да знаете, че след покупката на подобно нещо, после започват да се дават луди пари за ремонти и ремонтите през годините излизат по-скъпо от самите електрически уреди.

11. Ако можете сами да си поправяте нещата и разбирате от електронни интегрални схеми, бачкали сте в завод или сервиз и сте поправяли подобна техника, и можете сами да си поправяте техниката, то тогава започнете да пазарувате подобни стоки.

12. Лаптопа е като GSM-a, купуваш нов обикновенно за сериозна сума от порядъка на 200-300-500лв или повече, след което минават 2 години и трябва да го хвърляш и да взимаш друг.

13. Вече едва ли бих си давал парите за техника.

14. Големия телевизор е хубаво нещо, не облъчва, не дразни окото. Проблема е, че операторите в БГ които предлагат легална телевизия с платени права не предлагат особено интересни канали, ако сте фен на немски, руски, френски канали да гледате на голям телевизор или бнт 1 или бтв, аз лично не съм особено голям фен и вече взе да ми писва плазмата.

От всичко купено дотук, най-много отценявам климатиците, тъй като без тях не се живее нормално. Когато човек свикне с климатика лятото, не се отделя от него. Защото ако в стаята е 35 или 40 градуса, климатика го прави на 22 през цялото денонощие и се живее спокойно. Не е нужно да се отварят прозорци, защото климатика вади въздух от вънка и макар и навънка да е горещо, той го изкарва в помещението студен, важна е кубатурата на климатика, за помещение 60кв. 19 BTU, за малко помещение (стая 10-20кв.) 9-11 BTU. Всички климатици са китайски обикновенно когато е нов не прави проблеми, след 5-тата година, започват проблемите и по 2 пъти в годината се дават по 30-40лв за ремонт. Ако все още нямате климатик в автомобила е добре да се подсигурите, пълненето на климатик за автомобил с фреон е 30-40лв.

Колкото и да не обичате майстори в къщи, трябва да ги слушате, защото в противен случай уреда ще ви откаже работа, ремонтите не са скъпи и са поносими, рядко на 2 пъти в годината или 1 път се налага да се ремонтира ел уред.
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

d.ivanov

Цитат на: gentu;168625-я вижте какво шоу прави наш кадър!!!

Направо ми дойде да си посегна, докато четох това...  аз също съм работил в подобна верига и мога да кажа, че 90% от написаното са глупости, а другите 10 % лични оценки нямащи отношение към темата  :hammer:  Обаче се посмях доста добре...

ЦитатГолемия телевизор е хубаво нещо, не облъчва, не дразни окото
Не издържаам ....  :s104

пс. Генту, дай линк към сорса да проследим темата...  ;;573

roro91

Цитат на: didomh;168626Не издържаам ....  :s104

Кажи му Тесто/тъпото и го зае*и ;;573
Подпис : [SIGPIC][/SIGPIC]

Джак

Вие му се смеете на момчето, но много малко хора могат да тръгнат от заместник-консултант в "Зора" и да стигнат до бизнес в Америка с "офис в Далас и Ню Йорк Център". :D
PS. Само за един модел климатик се сещам, който вкарва свеж въздух освен, че го изтужда и се съмнявам родителите на Тиесто да са купили точно него.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

gentu

Не му се смеем,и не е тръгнал от там , там е бил само временно за да разбере коя плазма да си вземе:
Цитатработата беше с цел да добия опит затова кой телевизор е по-добър от другият
- само дето накрая пак си взе най-големия боклук от всички възможни!
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Джак

Не е само любопитко той, не го подценявай. Трансокеанският бизнесмен е проговорил още тогава у него:
Цитата и падна някой лев докато бях там от заплати и бонуси
За 2 седмици колко заплати и бонуси са паднали... Ех... :lol15:
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

dsc

Сега са на мода украинките..

:lol15:
Triax 110 - GiGaBlue HD Quad

Brian

Цитат на: dsc;168658Сега са на мода украйнките..

:lol15:

Аз когат ги ***х не бяха на мода. Колко е западнал света малейййй....
;;612

Джак

Че кво им е на украинките бе? Я гледайте какви ги върти тестото и завиждайте!... :D

om63

Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

Джак

Цитат на: om63;168699Ами и тази е украинка май :)
http://vimeo.com/44459828
Еее, тая е от най-хубавите

ROCCO

Цитат на: d3v1c3nv11;168664Аз когат ги ***х не бяха на мода. Колко е западнал света малейййй....

Те за ***не, винаги са били лесни, това не пречи, да са, сега на мода! ;;650
[SIGPIC][/SIGPIC]

Brian

Цитат на: Продуцентът;168712Седмица почивка за Джолана, да отиде малко на море или планина ;)

Хайде пусни го Джолана, а аз ще му доизлежа наказанието, защото наистина не е казал нищо обидно, а само един словесен каламбур с форумната титла на Явооор.
;;612

Brian

По скоро бих те попитал защо точно от тях ще гледаш ХД? ХД-то им е пълна скръб. Сега поне мога да го сравнявам на един и същ приемник и един и същ телевизор и където може и на една и съща програма. Снощи БНТ ХД-то им беше бледа мъгла, за разлика на това от Сателайт.
;;612

д.е.м.т

Цитат на: d3v1c3nv11;170062По скоро бих те попитал защо точно от тях ще гледаш ХД? ХД-то им е пълна скръб. Сега поне мога да го сравнявам на един и същ приемник и един и същ телевизор и където може и на една и съща програма. Снощи БНТ ХД-то им беше бледа мъгла, за разлика на това от Сателайт.
Хайде ,оля се :)
п.п А на твойте хора им кажи ,че за 38 лева ще гледам и ТЯХ
Beat me, hate me
You can never break me

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания