Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

CAM Vivacom

Започната от мнн, Април 02, 2012, 07:38:07 PM

« назад - напред »

Калин72

Цитат на: angelkkk;189187в офисите на виваком постоянно казват че нямат модули къде могат да се намеря
Заяви на 123.

Никола67

Цитат на: angelkkk;189187в офисите на виваком постоянно казват че нямат модули къде могат да се намеря

Направи заявка в офис другото  не е проблем модули има ...
Откъде си ?

вламо

Цитат на: мсм;188972На такъв телевизор гледам в UK с въпросния CI+ модул инсталира се малко трудно но е факт че работи. Общо взето номера е да си сигурен че чинията ти е нагласена и са зададени правилно транспондерите след това влез в менюто и обнови софтуера на самия модул и всичко си тръгва нормално   ;)

Вече пробвах 3 модула DVB-S2 и един DVB-T. Проблемът е ,че ТВто въобще не разпознава че съм поставил модул. А и менюто Common Interface си остава неактивно. Малко ми е тъпо да влача нов телевизор на сервиз , но май ще се наложи. Направо ще се пръсна от яд.

Златанов

Направи ъпдейт на фирмуеъра на ТВ. Може да помогне.

БАМБУЧА

Цитат на: Златанов;189387Направи ъпдейт на фирмуеъра на ТВ. Може да помогне.
Провери също и ДАЛИ СИ ВКЛЮЧИЛ модула?Има опция за изключването му и тя е за да не се изважда когато не се използва.
Според мен 99% има пропуск от твоя страна.Едва ли дефекта е в ТВ-то;;601
Искам да се уча;)

вламо

Цитат на: yavor;187837ами антена+конвертор и кабел с F-конектор сложиха ли и свързаха ли с тв-то ти?
защото  модулът не приема , а само е условие за възможност за разкодиране

Всичко , което казваш е направено както трябва . ТВ-то намира каналите на Виваком , но не отчита ,че е поставен модул и не ги разкодира . Пробвах и с модул за DVB-C на друг оператор и пак същото.

вламо

Цитат на: БАМБУЧА;189390Провери също и ДАЛИ СИ ВКЛЮЧИЛ модула?Има опция за изключването му и тя е за да не се изважда когато не се използва.
Според мен 99% има пропуск от твоя страна.Едва ли дефекта е в ТВ-то;;601

Нямаш си на представа колко бих искал да си прав . Лошото е ,че според e- manual-a ТВ-то , телевизорът би трябвало сам да разпознае , че е поставен модул и чак след това да се отвори Common Interface менюто , което в моя случай си остава сиво / неактивно /. Кажи ми начин да включа този модул и ти пращам по куриер бутилка Johnnie. Не се шегувам. Просто не мога спя от мизерия.

мнн

Звучи негърски, но според мен не си поставил коректно модула или не си го вкарал докрай. При някой ТВ той може да се завърти погрешка - нямат ключ.

БАМБУЧА

Цитат на: вламо;189398Нямаш си на представа колко бих искал да си прав . Лошото е ,че според e- manual-a ТВ-то , телевизорът би трябвало сам да разпознае , че е поставен модул и чак след това да се отвори Common Interface менюто , което в моя случай си остава сиво / неактивно /. Кажи ми начин да включа този модул и ти пращам по куриер бутилка Johnnie. Не се шегувам. Просто не мога спя от мизерия.

Опитай отново като го натиснеш по-силно за да влезе както трябва.Пробвай и като го обърнеш на другата страна/макар и рядко пак стават подобни размени/.
Моя ТВ/40" ЛСД/ не е реномирана марка,но всичко се изключва и стартира от менюто.Има модул и сам го пускам само когато го гледам.Закачен е на стена и не е шега работа да го вадиш и слагаш.Сега съм го извадил и също като при теб не е активна опцията за модула;)
Искам да се уча;)

кокович

Най добре се обърни към сервиз.Нищо чудно и от сервизното меню да е изключен интерфейса за модула.Иначе, модула трябва да е с лепенката назад, тоест, когато го поставяш и си пред телевизора трябва да е с гърба към теб.На Самсунг 6та серия няма никъде в настройките за изключване на интерфейса.Внимателно огледай слота за модула ,да няма някое изкривено краче.

Дедал

Друга идея - погледни в дупката за модула ,като си осветяваш с фенерче , дали не си изкривил някое от крачетата или да няма нещо попаднало там (част от стиропора , найлонче ...) . А иначе би трябвало да не можеш да вкараш обратно модула - той си има насочващи канали.

Деян

Обръщаш модула според мен.

вламо

Благодаря на всички за съветите , но вярвайте ми , че опитах всякакви варианти . Това направиха и техниците на оператора , които ме посетиха 4 пъти за една седмица и накрая се предадоха . Светих с фенерче и всичко изглежда наред. Като обърна обратно модула не се пъха докрай. Версията на фърмуеъра е най-новата - 1018 . Обадих се и на оторизиран сервиз на Самсунг , но се вцепених ,когато ми се наложи да обяснявам на техник от този сервиз , какво означава CI модул и за какво служи ! Смятайте как ще ми оправи телевизора. Не знам какво да правя.

archibal

Ако си изпълнил всичко както е показано на стр.928
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201203/20120327100124295/10_EPDVBEUE_BUL.pdf и не ти намери поставен модул, най-вероятно има проблем

ВалчоП

Поставил ли си правилно адаптера за CI подула?

[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания