Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

topfield 7700hccf запис върху usb

Започната от magnate, Февруари 08, 2012, 12:37:03 PM

« назад - напред »

magnate

Цитат на: plevel;143092С кой файл стана , онзи дето го линкнах ли с .tfe ?
Сега разгледах програмката , .tdf е.

Изтеглих си от сайта и го пачнах с ID-то и с програмката го ъпдейтвах през RS без никакви проблеми, като преди това си направих backup на настройките и фърмуера.

botod

Цитат на: magnate;143256Изтеглих си от сайта и го пачнах с ID-то и с програмката го ъпдейтвах през RS без никакви проблеми, като преди това си направих backup на настройките и фърмуера.
здравей,имам като твоя проблем фаела не се вижда през флашката.какво да направя ти как го постигна.предварително БЛАГОДАРЯ.

magnate

Стана с този от сайта на топфилд tfe
Картината е по- хубава не заради софтуера, а защото съм дал автоматична настройка за резолюцията. Когато разпъва на 1080i канали с по- ниска резолюция се размазва, но като е на автоматична вс. е наред.
Много съм доволен от приемника, закупих си и Conax модул.

ВалчоП

Аз съм с немски модел TF PVR HD7700 за сателитна телевизия. С последния софт, от ноември м.г. имам значително подобрение на качеството на SD каналите. Префлашвам го не с УСБ флашка, ами с програмката ТопСет, като преди това си правя бек-ъп. Гледам с оригинална карта на СатБГ с модул конакс, както и съм му сложил и едно Диабло за каналите, които се гледат на ему. Преди със стария софт двата модула имаха някакъв конфликт, но с последната версия на софта  всичко баца на шест ;;602
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

botod

при мен проблема е следния аз съм на кабелен оператор опти спринт на определени програми приеника забива на 30сек.а преди да ми сложат този софтуер приемника не забиваше но като не достатък беше че не се ъбдейтва сам (не намира сам програми) трябваше ръчно да ги търся и подреждам.и отваряше само с карта код.програми.сега с този софт. върви всичко и намира сам всичко без карта но забива на някои програми.фаиловете които сте побликували тук ги качиш на флашка и по описания начин пробвах да заредя софта,но приемника не вижда (не намира) фаиловете на флашката.качвам на нея музика работи (чете).но фаиловете не.моля ВИ помогнете.

magnate

След като не ги вижда с програмката SetTopBox колегите за който споменават и RS232 кабел се ъпдейтва без проблеми.
Как гледаш кодирани канали без да ползваш карта ?

При мен работи отлично и не е забивал, аз съм го включил зад UPS както и тв-то си. За автоматичното ъпдейтване .. дори не го считам лично за недостатък, винаги можеш да си пуснеш скан, става за 1 мин.

botod

Цитат на: magnate;152595След като не ги вижда с програмката SetTopBox колегите за който споменават и RS232 кабел се ъпдейтва без проблеми.
Как гледаш кодирани канали без да ползваш карта ?

При мен работи отлично и не е забивал, аз съм го включил зад UPS както и тв-то си. За автоматичното ъпдейтване .. дори не го считам лично за недостатък, винаги можеш да си пуснеш скан, става за 1 мин.
работи без карта защото в системата е вкаран ip и мак адрес,който се намира до входа на тунера с една лепенка.с кабела rs232 не става дава грешка:E-06 иначе записва софта с тази програма но не качва друг софт.може би щото му е флашвана памета (програмирана).

satwalker

А можеш ли да кажеш кои , конкретно , са тези канали ?

botod

Цитат на: satwalker;153065А можеш ли да кажеш кои , конкретно , са тези канали ?
те са много около 1/3от програмите на всеки 15сек.засича и пише постави карта.на другите програми върви макар,че и те са кодирани.ето някой от засичащите:зетра спринт,диема,кино нова,тв7,бтв синема,бтв екшън,бтв комедия,скат,нвт,ббт,еврокома,фох лаиф и много други.

pe6o1975

Правилният файл за фирмуеър с опция за запис на USB е този:

https://rapidshare.com/files/737102859/TF7700HCCI_EU_-43022-2008Dec11_USBready_.TFD

Качва се с програмата Тop Set с rs 232 кабел към PC-то.

Абсолютно нама нужда от програмата TFD ID Changer която според сайта virustotal.com https://www.virustotal.com/file/cf9b4029f7e57e5373f8c36570bb2da309f651c6975cd0d0c9bab6429059f759/analysis/e бъкана с вируси и троянски коне!
4 ръждиви булсатки & Ariva 152 combo DVB-T2,Sky sat master shd, Dm 500 s,://Stalker IPTV portal и медна тел за DVB-T

ииванов

Направих всичко по описания начин. Приемника разпозна флашката и записва  програми, но с накъсване на картината и звука. Освен това понякога не  възпроизвежда записаните файлове и не разпознава флашката. След рестарт  всичко се повтаря. Къде може да е причината за това?

magnate

Аз нямам подобни проблеми, записва отлично, дори и HD канали.
Когато пусна записа на лаптопа малко забавят, но зависи от player-a.
С ( Media Player classic от пакета на K-lite codek)  ми върви отлично.
А от приемника като си пусна записа, също нямам проблем.
* Сигурен ли си че комп. ти възпроизвежда подобно видео или че флашката на която записваш е достатъчно бърза?

ВалчоП

Това при мен се получава, когато флашката е от по-бавните. При най-бързите няма проблем, но въпреки това предпочитам да си сложа USB HDD - вече има малки и тихи модели, които вършат перфектна работа. При многократно презаписване на видео при повечето флашки се забелязва забавяне на скоростта на четене и възпроизвеждане, поради увеличаването на броя на грешните сектори.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

ииванов

Ще пробвам с USB HDD, но когато пусна файла на компютъра върви без проблеми, дори HD което означава, че записва добре. Проблема явно е във възпроизвеждането.

ииванов

Проблема е във флашката. С хард диск няма проблеми. Благодаря за помощта.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания