Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

LCD или LED ???

Започната от ицо22бг, 29-12-2011, 00:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ицо22бг

Здравейте момчета и момичета.
Нов съм и моля за извинение, ако темата ми не е в точния раздел или има друга подобна тема.
И аз тръгнах да си купувам телевизор. Ужас. Отиваш, викаш си, е какво сега, взимам там някой и това е, нали са еднакви. Ама не. Почна се...2D, 3D, 4F...Plasma, LCD, LED, LCD-LED, NeoPlasma, Skype!!! SKYPE???? Чакай малко аз уж бях тръгнал да си купувам телевизор, компютър си имам.
Въобще не мислех да си купувам ТВ, но ми подариха PS3 и няма как, трябва да се изкефя максимално. Та спрях се на 42'' Full HD. Само това знам със сигурност. ТВ-то ще се ползва за BulSatCom (не HD), гледане на филми от домашно кино, и PS3.
  Моля кажете кой ТВ е по-подходящ за нещата за които ще го ползвам?
Разбрах от обиколките по магазините, плазмите да ги изключа като вариант.
  Това е, дайте малко съвети. Гледам тези двата:

PHILIPS
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/philips/42pfl4606h-p48141968/opisanie.html#properties

SONY
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/sony/bravia-kdl-42ex410-p51547639/opisanie.html#properties

Бюджета е до към 1100лв

Пиемам всякакви мнения и съвети.
Благодаря

yavor1

Цитат на: ицо22бг;135590Здравейте момчета и момичета.
Нов съм и моля за извинение, ако темата ми не е в точния раздел или има друга подобна тема.
И аз тръгнах да си купувам телевизор. Ужас. Отиваш, викаш си, е какво сега, взимам там някой и това е, нали са еднакви. Ама не. Почна се...2D, 3D, 4F...Plasma, LCD, LED, LCD-LED, NeoPlasma, Skype!!! SKYPE???? Чакай малко аз уж бях тръгнал да си купувам телевизор, компютър си имам.
Въобще не мислех да си купувам ТВ, но ми подариха PS3 и няма как, трябва да се изкефя максимално. Та спрях се на 42'' Full HD. Само това знам със сигурност. ТВ-то ще се ползва за BulSatCom (не HD), гледане на филми от домашно кино, и PS3.
Моля кажете кой ТВ е по-подходящ за нещата за които ще го ползвам?
Разбрах от обиколките по магазините, плазмите да ги изключа като вариант.
Това е, дайте малко съвети. Гледам тези двата:

PHILIPS
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/philips/42pfl4606h-p48141968/opisanie.html#properties

SONY
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/sony/bravia-kdl-42ex410-p51547639/opisanie.html#properties

Пиемам всякакви мнения и съвети.
Благодаря
плазма 1080р - какъвто размер можеш си позволи

виж това http://www.technomarket.bg/products/09107812/panasonic-tx-p42s30e има и пакети с 3Д очила активни

трикси

Лично аз купих преди няколко месеца,LG 42LK430.
Вярно е,няма възможност за интернет връзка,тоест,не е смарт телевизор.LCD e, и поне според мен е с много добро качество на картината,ако изключим по ниското ниво на контраст,което обаче се компенсира от великолепното възпроизвеждане на цветовете.Този модел има вграден video player,можеш да гледаш филми,да слушаш музика и да разглеждаш снимки от флашка или от външен хард диск.
FullHD e ,100hz. Има го в Техномаркет,ако не се лъжа,и цената му е под 1000лв.Според мен,за това,за което искаш да го ползваш,този модел е идеален за теб.

Това е моето мнение,аз също избирах доста дълго,а и имам 25 годишен опит в тази сфера,става въпрос за инсталация,диагностика и ремонт на аудио,видео и компютърна техника. А ако искаш да гледаш HD каналите на Булсаткома,подмени си приемника с HD такъв в някой офис на Булсата,плащаш си 24,80 на месец и си готов,но не очаквай кой знае какво качество на картината от приемника ZHD100 на Була,все пак е приемник от ниския ценови клас.Толкова от мен,ако имаш други въпроси,питай,във форума има много хора със сериозни познания в тази област.

civica

Ако не те бърка втората употреба , виж това : Продавам 42" LCD TV-LG 42LD750 на 4 месеца!

Или както казва колегата , LG но модела LK450 !
Колега трикси , LG 42LK430 не е 100 Hz !! ;)
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

dodo_pv

Какъвто и ТV да решиш да си вземеш, купи си към него допълнителна гаранция, поне до 5 години. Продава се в Техномаркет, сигурно и другаде. Към момента качествени и надеждни телевизори не се продават, това инфо получих от първа ръка. Отдели си повече време за покупката, позволяващо ти да изтестваш всички функции на телевизора на място. След което го купуваш с фактура на частно лице. Така ще си си "вързал гащите" поне за 5 години напред.
Успех в избора! ;;650

ицо22бг

Пичове благодаря много за информацията.
Само да ми кажете Plazma, LCD, LED, кой е по-подходящ за моя случай.

civica

Зависи от осветеността на помещението и дали си фен на игрите ?!
LED-а също е LCD - различна подсветка на матрицата ! ;)

ицо22бг

Нормално осветена стая, през деня е светло.
А относно игрите, ще играя PS3

civica

Тогава би трябвало да се ориентираш към LCD моделите , а и до 1100лв няма голям избор при 42" екрани !

iwelichkow

забелязвам по форумите се коментират много марки започващи с изречението "Проблем с..."
За сега има една марка дето не е споменавана и явно са им качествени телевизорите.Нещо като поста по-нагоре с 5 годишната гаранция;)
Взимаш си един такъв лсд и ако държиш да ти предава като плазма малко го замъгляваш(ама няма да ти се наложи):)

трикси

Прав си колега CIVICA,без да искам съм подвел човека,модела ми е 42LK530. Моля да бъда извинен

ицо22бг

civica

Ама честно ли - добър размер на екрана , 47" и толкова , лично мнение ! ;)

dodo_pv

Цитат на: ицо22бг;135657Момчета какво мислите са това:
http://download.p4c.philips.com/files/4/47pfl3605_93/47pfl3605_93_pss_aen.pdf

Не се споменава за наличието на система (софтуер) за повишаване качеството на SD- каналите. Ако наистина няма, при този голям екран ще "маже". По-добре го виж на място как работи и не питай нас, сам си реши дали си заслужава!

Дедал

Какво има да се споменава -3 серия на Филипс -не го пожелавам на никой ,бягай далеч ./че и 47" :hammer: -ужас !/

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания