Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

проблем с Philips DSR 2101

Започната от hameleona200, 11-08-2011, 14:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hameleona200

Опитвам се да подкарам гореспоменатия приемник.
бил е на итв партнер и е със техен софт.
Не ми отваря свободните канали има ли варянт да се оправи.
според мен трябва да се смени софтуера но немога да намеря никъде такъв. Надявам се някой да се е сблъсквал с този проблем и да може да помогне .
DM800 HD clone secontage 72 , парабула 150см , 2 dreambox , 1 triax офсет , 1 БСК 65 см. Конвертори инвертор

BOBIKAT

Само със стронг 6500 става номера. А филипса, само за часовник вече.
In the beginning was dark, and then bang...

ТИХОТОРЕС

Цитат на: BOBIKAT;113921Само със стронг 6500 става номера. А филипса, само за часовник вече.
И за часовник май няма да е много удобен мисля че не може 24ч отчитане а по англйско AM и PM

Царски

Аз съм също "щастлив" притежател на 2бр. Philips приемника, и за момента се чудя какво да правя с тях. Ако някой може да ги използва и се интересува давам ги за 15лв. общо.
Между другото, интересен е фактът че приемниците не спряха да приемат свободните канали веднага, след като Сателайт БГ смениха компресията. Което според мен означава, че те са пуснали някакъв ъпдейт в последствие, а се чудя с какво право, след като тези приемници са си наша собственост. В тази връзка се чудя, дали ако пуснем жалби до комисята за защита на потребителя няма нещо да се промени в ситуацията?
Какво мисли форумната общност от "щастливи" притежатели на Philips DSR 2101/43?

uniqad

Цитат на: Царски;116696Между другото, интересен е фактът че приемниците не  спряха да приемат свободните канали веднага, след като Сателайт БГ  смениха компресията. Което според мен означава, че те са пуснали някакъв  ъпдейт в последствие, а се чудя с какво право, след като тези приемници  са си наша собственост.
Грешиш! За няколко часа, да не кажа цял ден, когато се променяха  параметрите сигнала от спътника се дублираше както със старата DVB-S,  така и с новата DVB-S2. Вероятно с цел неусетно да се ъпдейтнат новите операторски приемници. За това си можел да гледаш временно с филипса. Иначе, ако  това те успокоява и моя "паметник" събира прах в килера!
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

ЛюбомирР

Цитат на: Царски;116696Аз съм също "щастлив" притежател на 2бр. Philips приемника, и за момента се чудя какво да правя с тях. Ако някой може да ги използва и се интересува давам ги за 15лв. общо.
Между другото, интересен е фактът че приемниците не спряха да приемат свободните канали веднага, след като Сателайт БГ смениха компресията. Което според мен означава, че те са пуснали някакъв ъпдейт в последствие, а се чудя с какво право, след като тези приемници са си наша собственост. В тази връзка се чудя, дали ако пуснем жалби до комисята за защита на потребителя няма нещо да се промени в ситуацията?
Какво мисли форумната общност от "щастливи" притежатели на Philips DSR 2101/43?

Абсолютно подкрепям идеята. Притежавам същия приемник, който е блокиран от Сателайт БГ. Без карта дава червен прозорец - нещо от сорта Insert Smart Card. Когато я сложа - (вярно, с изтекъл абонамент), просто става черен екран. При превключване между свободни програми (DVB-S, MPEG-2) на 19.2E, за части от секундата дава картина и звук, след което отново е черен екран. Това е абсолютино безобразие от страна на оператора. Приемникът, съгласно договора е моя собственост и следва да мога да го ползвам както намеря за добре. Отсъствието на абонамент към въпросния наследник на оператора (ITV-Partner -> TotalTV -> Satellite.BG) не трябва да ме лишава от възможността да си ползвам приемника за свободните програми.

Николай Диков

Цитат на: BOBIKAT;113921Само със стронг 6500 става номера. А филипса, само за часовник вече.
Здравейте,и аз съм с този проблемен приемник,мисля да го ползвам за часовник,но има ли начин часовника да се сверява ръчно,а не от сателита,и ако има възможност,какво трябва да се направи?Предварително БЛАГОДАРЯ!

kokito

Цитат на: Николай Диков;155731Здравейте,и аз съм с този проблемен приемник,мисля да го ползвам за часовник,но има ли начин часовника да се сверява ръчно,а не от сателита,и ако има възможност,какво трябва да се направи?Предварително БЛАГОДАРЯ!

Размери на приемника: 380x265x71mm (WxDxH)
20W консумация на час, 480W на денонощие.
30 дена = 14.4 kw.
14.4 kw x 0.20 лв = 2,88 лв.
12 месеца x 2.88 = 34.56 лв.

Нема ли да е по евтино пък и по практично да си купиш един настолен електронен будилник?
Освен това будилника ще може и да звъни и да те буди.
Примерно: http://www.dealextreme.com/p/flip-up-digital-alarm-clock-calendar-thermometer-21135

Поздрави.

Николай Диков

Цитат на: kokito;155735Размери на приемника: 380x265x71mm (WxDxH)
20W консумация на час, 480W на денонощие.
30 дена = 14.4 kw.
14.4 kw x 0.20 лв = 2,88 лв.
12 месеца x 2.88 = 34.56 лв.

Нема ли да е по евтино пък и по практично да си купиш един настолен електронен будилник?
Освен това будилника ще може и да звъни и да те буди.
Примерно: http://www.dealextreme.com/p/flip-up-digital-alarm-clock-calendar-thermometer-21135

Поздрави.
Да,така е,между другото имам радиочасовник но си мислех приемника вместо да събира прахоляк,да върши някаква работа,но както и да е.
Благодаря все пак!

Б.Борисов

Вече и аз съм "горд" притежател на блокиран Филипс...:s104

Triax

Споко! Сервизите за телевизори много им се радват...вътре частите им са хубави. ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания