Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Булсатком или Сателайт БГ?

Започната от скитник, 12-05-2011, 11:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

скитник

Предполагам, че не съм единственият, който го мъчи този Шекспиров въпрос. Според мен плюсовете и минусите на двата оператора в момента, са следните:

Булсатком:

+ цена на пакетите
+ брой и разнообразие на каналите

- само с операторски приемник
- ограничени функции на приемника ZHD100
- малък брой и орязана резолюция на HD каналите

Сателайт БГ:

+ предлагат карта, без обвързване с операторски приемник (!)
+ брой (очакван) и качество на HD каналите
+ силен сигнал от добър сателит Астра 23.5Е  (наблизо са 28.2Е, 19.2Е и 13Е)

- единствен пакет (засега) Орбитал с висока цена 38 лв.
- неясно бъдеще

Може да добавите към изброеното от мен, какво друго според вас е плюс или минус.

Трябва да реша до един месец на кой сателит да остана. Надявам се вашите мнения да помогнат да взема решение, а мисля, че ще е от полза и за други като мен.

П.П. Живея в Германия и засега гледам Сателайт БГ със стара карта на ITV, а Булсата - каналите, които все още са на Ирдето 2 ;).

Чък Норис

Ами кажи първо с какво оборудване разполагаш и какво точно искаш да гледаш.

Brian

Риторише фраге: силен сигнал от добър сателит Астра 23.5Е (наблизо са 28.2Е, 19.2Е и 13Е)
;;612

Чък Норис

Цитат на: d3v1c3nv11;99300Риторише фраге: силен сигнал от добър сателит Астра 23.5Е (наблизо са 28.2Е, 19.2Е и 13Е)
И ако целта му е само БГ програмите БНТ1, бТВ и Нова, за които след края на лятото ще трябва да се бръкне за нов приемник защото минават на мпег4... К'во правим?

veravera

Satellite BG:

- нямат филмови канали (като HBO, Cinemax ...)
DM 920 UHD + 1TB HDD, Dreambox TWO Ultra + 250GB HDD, WaveToroidal T90 с 10x Megasat Quad LNB Multifeed 0.8W-1.9Е-4.8E-13E-16E-19.2E-23.5E-28.2E-36E-39E.

севдалин

ОФСЕТ 80 МУЛТИФИЛД 23,5е 28.2е 39е  ОФСЕТ 60  75е   кабелна тв

Дългия70

Satellite BG- Много по добра позиция 23,5* и HD каналите в очакване на още.;;650
Max800HDse+Triax110-Мултифийд39E-28E-23E-19E-16E-13E-7E.Тотал88-4,8E-1W-4W.

Brian

Цитат на: Продуцентът;99301И ако целта му е само БГ програмите БНТ1, бТВ и Нова, за които след края на лятото ще трябва да се бръкне за нов приемник защото минават на мпег4... К'во правим?

Ще си купи свестен приемник. Другия вариант е наочниците и ТюркСат:worry:
;;612

скитник

Цитат на: Продуцентът;99299Ами кажи първо с какво оборудване разполагаш и какво точно искаш да гледаш.

Моторизирана 90 см антена, приемник Vu+ Duo HD.

Предпочитам да гледам повечето HD канали.
От спорта ме интересува тениса повече от футбола (Булсатком водят много по точки с TV+ и Film+, които излъчват тенис турнири).

От музиката - предпочитам рок, класика и концерти (Сателайт БГ водят с Мезо, иКонцерт и т.н.)

Филми гледам обикновено с HD-плейъра (mkv или bluray) или в кино с 3D. Жена ми, като безработна домакиня, си пада по сериалите и хистори-каналите.

Такава е картинката... :)

Дългия70

в момента заваля малко по силно и сигнала на Була започна да насича докато при Сателайт няма проблеми.
Max800HDse+Triax110-Мултифийд39E-28E-23E-19E-16E-13E-7E.Тотал88-4,8E-1W-4W.

Чък Норис

Ами отивай при руските братя и за по $3 гледай и двата пакета.
Броил си 400 евра за приемник, използвай му възможностите, защо да се ограничаваш?

скитник

Цитат на: Продуцентът;99309Ами отивай при руските братя и за по $3 гледай и двата пакета.
Броил си 400 евра за приемник, използвай му възможностите, защо да се ограничаваш?

Абе, не е много патриотично! :)

Чък Норис

Цитат на: скитник;99312Абе, не е много патриотично! :)
Ако искаш да си чустваш повече патриот, не си давай парите на операторите, а събери месечните такси за една година и ги дари на сираците, в същото време си гледай кефа не се ограничавай. ;)

скитник

Цитат на: Продуцентът;99313Ако искаш да си чустваш повече патриот, не си давай парите на операторите, а събери месечните такси за една година и ги дари на сираците, в същото време си гледай кефа не се ограничавай. ;)

Правил съм и това. Само ме е яд, че тази година дарих повече от 100 лева на Тотал ТВ. :hammer:

Brian

;;612

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания