Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Нямам сигнал !!!?!

Започната от асгард, Май 03, 2011, 05:46:33 PM

« назад - напред »

бебезавър

Цитат на: евросат;97908Доста малоумници има в тоя форум, и то с претенции.На 75Е офсетът ще е с обратен наклон и ефектът ще е по-силен.Между другото имам оригинална карта за Радуга и си гледам с параболка . Колкото по-ниско е насочена антената, толкова по-дълъг път радиовълните ще минават през участъците с облаци и затихването ще е по-силно. Но това очевидно е много сложно за "капацитетите" тук. Изобщо тези позиции на изток не са за България, а за Русия, Турция...
Иначе за доктора... Може и да отида някога. Но няма да е психиатър като твоя, Въйко.

Така е колега, само дето Вие много умните понякога ръсите толкова глупости колкото не можете да си представите! Много добре знам какъв е наклона за 75Е, това че имаш оригинална карта за радуга какво трябваше да значи, че си с големи топки ли ?!? Със здраве да си я гледаш коментираме антената на 45 че се губи само както е казал @Хиена един път на високосно година при проливен дъжд и за малко!

Иначе за ума не споря - малоумен съм, а за претенциите също не споря имам си ги - мои са си ако ти пречат съжалявам ама не мога да ти помогна!!!
Знанието не ни прави нито по-добри, нито - по-щастливи. Мъдростта е свобода!
vdr: tbs QBOX S2 on Asrock ION 330 vdr, Dreambox 500s, DL-STB-S200 --> Bulsat antena 75E, Triax TD 78 - 39E,42E, Tecatel 100 - 4.8E, 9E, 13E, 16E, 19.2E, 23.5E, 28.2E.

yavor1

Цитат на: Въйко;97910докато си цуцкаме аз ще поливам капачката на облъчвателя на конвертора с вода.

ами дори и с уиски да поливаш конвертора не вярвам да се напълни ;;650

Въйко

E ти проливен дъжд от уиски виждал ли си бре :D
aatns
gmkd

yavor1

Цитат на: Въйко;97913E ти проливен дъжд от уиски виждал ли си бре :D
ами нали знаеш, мечтите са безплатни ;;650

бебезавър

Цитат на: Въйко;97913E ти проливен дъжд от уиски виждал ли си бре :D

Ако го видиш, напълни някоя бутилка и за мене :s103;
Знанието не ни прави нито по-добри, нито - по-щастливи. Мъдростта е свобода!
vdr: tbs QBOX S2 on Asrock ION 330 vdr, Dreambox 500s, DL-STB-S200 --> Bulsat antena 75E, Triax TD 78 - 39E,42E, Tecatel 100 - 4.8E, 9E, 13E, 16E, 19.2E, 23.5E, 28.2E.

Боксер

Цитат на: евросат;97862"Не думай! Явно имаш някъкъв странен модел офсет антена!?:worry:"

Леле, колко сме остроумни.Хайде насочи една офсетка на 45Е и виж облъчвателя дали не е насочен нагоре.Елементарно, на тази позиция офсетната антена е почти вертикална. С 70см във Варна и убийствен сигнал при всеки по-силен дъжд има пропадане. По простата причина,че водата пада директно върху облъчвателя. И ако той е с плоска повърхност, няма спасение.
Боксьор ли си,тъпан ли си, не знам.Да си чувал,че елевацията при офсета се различава с около 25гр. от тази на параболата с прав фокус?
Не знам дали съм тъпан, но за теб определено се отнасят първите три букви от ТЪПан. Все пак аз нямам проблеми при дъжд и си гледам телевизия. А на теб, ако не ти се отдава викни някой да ти настрои антената. :worry:
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

iwelichkow

Цитат на: евросат;97908... Колкото по-ниско е насочена антената, толкова по-дълъг път радиовълните ще минават през участъците с облаци и затихването ще е по-силно...

Е с това обяснение трябваше да почнеш,а не с локвите по конвертора тогава сигнала минава през всичките тия капки дъжд освен през облаците:)

Хиена

Ето споменатия спътник 75Е с антена 70см.
Също никакви проблеми, само при проливен дъжд.
Без карта на Радуга...;;573
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

Боксер

Цитат на: Хиена;97921Ето споменатия спътник 75Е с антена 70см.
Също никакви проблеми, само при проливен дъжд.
Без карта на Радуга...;;573
Същият спътник, но с 60 см булсатка (без карта за Радуга). Интересно как ще се образува локва на конвертора?!;;601
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

tedo

Цитат на: Walter;97779Като е нормално да има проблеми що не сте му отказали монтажа или да сте му монтирали антена с която да няма проблеми?! Човека си плаща да гледа, а не да слуша обяснения за покритие на спътник и тем подобни.;;601

Ами да се обади за повреда и техниците като дойдат да си поиска по-голяма антена.
Щом има проблем трябва да му го решат ,било то с по голяма антена или с новите конвертори.

Поздрави.

bmvtooo

Цитат на: tedo;97737Пич вземи виж покритието на сателите после говори .
Колегата ако е с антена 65см е  нормално да има проблеми при дъждовно време.

Поздрави.

Тедо все за територията на България става въпрос! Според Lyngsat Maps една и съща големина антена става и за Кранево, и за Тетевен!;)
 А и мисля, че стандартната антена се и добра! Но проблема е в не добре настроена антена, а не в самата нея (ти би трябвало да ги знаеш тия работи)!
Виж какъв монтаж са направили пък после да коментираме:

Тая антена ходих да я преместя (очевадно защо), и човека, който ми е приятел остана доволен! Иначе и при него се губеше още при преросване, да не говорим за дъжд, а сега изобщо няма загуба на сигнал ;)
HDTV DVB-S2+DVB-T2 COMBO приемник + HDTV DVB-S2+DVB-T COMBO приемник - DiSEqC 4 in 1 - 19.2°E; 16°Е; 39°Е; 42°Е + ефирни 41; 51; 57 и още 7 сат антени и др. приемници

Ламерът

Цитат на: евросат;97908Доста малоумници има в тоя форум, и то с претенции.На 75Е офсетът ще е с обратен наклон и ефектът ще е по-силен.Между другото имам оригинална карта за Радуга и си гледам с параболка . Колкото по-ниско е насочена антената, толкова по-дълъг път радиовълните ще минават през участъците с облаци и затихването ще е по-силно. Но това очевидно е много сложно за "капацитетите" тук. Изобщо тези позиции на изток не са за България, а за Русия, Турция...
Иначе за доктора... Може и да отида някога. Но няма да е психиатър като твоя, Въйко.

Аз само не разбрах ти като си голям майстор и локумджия на късия разказ как не гледаш телевизия а ние аматьорите гледаме мача и пием бира. След като имаш зор и търсиш акъл от форума е добре да не сравняваш пишещите с малоумници, щото се видя кой какъв е. ;;650;;650
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

Боксер

Цитат на: Ламерът;97964Аз само не разбрах ти като си голям майстор и локумджия на късия разказ как не гледаш телевизия а ние аматьорите гледаме мача и пием бира. След като имаш зор и търсиш акъл от форума е добре да не сравняваш пишещите с малоумници, щото се видя кой какъв е. ;;650;;650
Не си го разбрал правилно! На колегата Евросат(кakвото и да значи), просто:
Цитат на: евросат;97721При всеки дъжд ще е така.Сигналът е силен, но водата пада върху облъчвателя на конвертора. Така е с офсет антена.
:;810:vtv:o080::o080::o080:

мнн

Цитат на: Хиена;97892фек е 3/4 което предполага сеч на 6 дб., следователно имам близо 7 дб аванс с тяхната паничка.
Нещо такова. Не съвсем.
По-долу, с образователна цел, съм сложил една сравнителна табличка (източник TANDBERG) за разлики при двата вида модулация, като в червено са стойностите на БСК и Виваком. (при roll-off 0.25). Всички сте достатъчно интелигентни да си направите изводите, че спектралната ефективност при новия стандарт съвсем не е "безплатна".

Modulation        FEC   C/N0 (dB) for Failure
DVB-S QPSK    3/4   5.46
                                      ------------ 5/6    6.53
                                      ------------ 7/8    7.24
DVB-S2 8PSK   3/5    5.5
                                        ------------ 2/3   6.62
                   ------------ 3/4    7.91

Walter

Вярное, че сме доста, но вече имаме лидер в твое лице!:worry:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания