Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Каква боя е подходяща за боядисване на антена парабола 1.40м

Започната от nugya, Март 19, 2011, 05:44:21 PM

« назад - напред »

b_ignatov

Преди боята работеше на 36.След време ще напиша какво е станало след тази Протекта, флексове, шкурки и четки. Поне другите да знаят дали да боядисват с такъв тип боя. За изкривяване си мисля че не трябва да има, но......времето ще покаже :)

Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk

b_ignatov

Цитат на: b_ignatov;510512Преди боята работеше на 36.След време ще напиша какво е станало след тази Протекта, флексове, шкурки и четки. Поне другите да знаят дали да боядисват с такъв тип боя. За изкривяване си мисля че не трябва да има, но......времето ще покаже :)

Само да потвърдя, че и след боята антената си бачка идеално на 36Е.
Така, че явно става и с тази боя. :)

digimp

(сори за офф-топика!)
;;602
 ... преди много-много години племенника минал с 2-вама приятели покрай нас. Мен ме е нямало. Поседели малко, поискали някаква дребна сума назаем от жена ми и след това в прилив на дълбока благодарност взели мечето, червена блажна боя и започнали да пребоядисват Москвича (412).
Ентусиазмът им стигнал за предния капак и предните 2ва калника. В един момент открили, че резултата драстично се различава от Ф1 колите. И тогава измислили, че имат среща на "Патриарха" и си тръгнали.

Резултата беше, че жена ми никога повече не стъпи в тази кола и по инерция - аз по-скоро бих реагирал като дзумбата - купи си нова.

От друга страна - кеф цена няма, така че, ако това е случая - със здраве да си я ползваш.

;;650
:s101     :c040: ;;650

b_ignatov

Цитат на: b_ignatov;510500@CITRON
Много късно видях мнението ти и вече бях купил боята......Протекта 3в1 светло сива.
Занчи:
Първо обработих антената с бормашина и метална четка и флекс с шкурка. После я изчистих добре и обработих с ръждепреобразувател. Изчаках около час, след което боядисах с малко късокосместо мече и четка за извитите части.
Аз като цяло съм доволен от резултата. Въпросът е дали сигнала ще е Ок. Не остана време да я сглобя и закача.
Ето и снимки :

Ето малко снимки на въпросната антена 6 години по-късно :;808

Все още изглежда работи и изгежда добре!

CITRON

Цитат на: b_ignatov;607306Ето малко снимки на въпросната антена 6 години по-късно :;808

Все още изглежда работи и изгежда добре!

Навремето ти писах за полиретановите бои, но  си замълчах като видях какво си сътворил, но сега освен реклама на боята ,че става за ограда друго неправиш. /не се обиждай/
 Давам  по- народен пример:
За сравнение на релейна антена Andrew не е боядисана рефлекторната част с нищо  а там сигналът е силен. Но гърбът на рефлектора е обработен с ъс защитна боя.  Тоест боядисването на отразителната част е компромис за сметка на качеството.  Да има бои за тази цел, които в случаите където се налага боядисване. Нас ни интересува спектъра 10-до13Ghz. за начало отиди на стр.35 и 49.

https://asc.brand.akzonobel.com/m/17acf520bdea98ba/original/AkzoNobel-Aerospace-QPL.pdf
C:> GOTO NEXT LEVEL

Глаголица

Какво да е сътворил, ако не се е влошило качеството и му върши работа?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания