Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

CS server на рутер + четец

Започната от Онджичек, Януари 11, 2011, 11:29:44 AM

« назад - напред »

dzumba

Цитат на: jack82;287916ще се отказвам 3 дни го мача
Абе как 3 дена ще се мачиш!Бръкни му в гърлото,да мъцне!

jack82

най после заработи благодаря на колегата сафорумец Продуцентът
Модератор
 евала на момчето много ги осеща ;;650
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

gogotogo

Цитат на: лтрифонов;185123Здравейте,

в #74-ти пост изглежда съм пропуснал,
че daemontools процесите не се стартират автоматично.

наскоро правих едно малко рутерче, (tplink 3220) и забелязах че deamontools не се самостартира, та си написах 2 редa във /etc/rc.local :

това е достатъчно за старт на нужните процеси след рестарт

Колега би ли помогнал,имам тпл-3220 инсталирано опенврт работещ оскам дотук ок ,но много малко място остана в рутера.
Има ли на4ин да се сложи оскама на флашка и от там да се стартира.
Сложил съм флашка Кингстън 256мегабайта ,но не я намирам никъде.
Някой може ли да помогне.
1.60см парабола-75E-30W;Telesystem 100cм-36E;Vivacom 80cм-45Е-30W;Bulsatcom 80см-39Е;Офсет 1.30см-45Е-30W;Debian-8.7.1;Zgemma H7s 4К;Zgemma H9Twin 4k;Octagon SF4008 4К

hgeorgiev

Привет, малко да размърдам темата :) ... имам TPLINK 1043 на който съм сложил openwrt и oscam. Oscam-а си работи....почти идеално, като препъни камъка се оказа card reader phoenix ftdi. Като го включа в USB хъба който съм включил съм tplinka, кернела реагира Mar 31 11:16:01 OpenWrt kern.info kernel: [  210.750000] usb 1-1.3: new full-speed USB device number 5 using ehci-platform

lsusb вижда Bus 001 Device 005: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC

само, че нямам /dev/ttyUSB0 или 1 (ако се пада com2)
 Някой успял ли е да го подкара? Благодаря предварително.

vanko23

Ако си инсталирал kmod-usb-serial-ftdi добави и пакета libpthread.
В файла oscam.server
Цитатdevice                        = /dev/ttyUSB0

hgeorgiev

Имам го този пакет
 Нямам /dev/ttyUSB0

jack82

оскам на тп-линк работи идеално става за 5-6 ридара и няколко йузера проблема е че има малко рам само 32 мб и оскама е заема новите тп-линк рутери имат май 64 рам там би трябвало да работи по добре моя рутер е 841 с 532 мхз процесор и опенврт и нямаше никакви ядове от към процесор но оскама си папше рамта ;;573
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

b_ignatov

Здравейте,
Малко да съживя темата :)
Гледам, че още преди години OSCAM се е качвал на рутери. Онзи ден махнах стоковия firmware на моя Linksys WRT1200AC и качих едно DD-WRT като за начало. Напусках му някой глезотийки и се ЗАЧУДИХ, дали не може да се качи и ОСКАМ? Ще съм благодарен, ако някой каже дали е възможно. Рутерът е с ARM архитектура и Marvel 385 SoC. Гледам, че има и NAS устройства на Sinology със същия чип и дори мисля че Оскам тръгва на тях. Ако няма готови bin-нове, нека някой даде насока за "cross-compiler" и малко инфо как става самата компилация.

П.П : Не мисля да правя CS сървър, дори няма да го ползвам за момента. Всичко е с учебна цел и пуста краста.

Благодаря предварително и лека вечер.

Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk

дрим

Качи му openwrt, там с оскама ще ти е по-лесно.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

b_ignatov

Да....видях, че там е писано повече по темата. Ще се нарадвам малко на dd-wrt и после ще тествам open-wrt за сравнение.Четох, че open-wrt няма добър обхват на Wi-Fi сигнала. Заради това сложих dd-wrt.
Благодаря за бързия отговор.

greenhorn

Сложи му entware-ng в ddwrt и там си има компилиран оскам.
0007SE, 0007F, 0176C GNUSMAS

b_ignatov

Това ми звучи добро и интересно решение.

b_ignatov

Цитат на: greenhorn;545335Сложи му entware-ng в ddwrt и там си има компилиран оскам.
Сложих  го и взе че тръгна тоя Oscam :) Много се изкефих.....само дето няма как да го пробвам. Дори видях че има и пакет astra. Ще си имам голяма занимавка с тоя Entware.
Благодаря отново за съвета.

ReVo

Здравейте,
И аз да бутна темата нагоре.
Кой рутер сега е актуален за ОпенВРТ и Оскам?
Аз имах TP-link WDR3600, работеше супер 5 години и ненадейно вчера даде фира. Добре, че не бях изхвърлил стария 1043, той спасява за сега положението.
Използва се изключително за домашно ползване. Рути и шари в домашната мрежа.
Гледах Xiaomi Mi R3G v1 , но преди година си играх с едно и не успях да му подкарам USB-то, май не виждаше четеца. Може вече да има решение, не знам, за това питам.
Някой ако има предложение да сподели, ще съм благодарен.
IPBOX 9000 HD, IPBOX 910 HD, IPBOX 200S, 2x DM500S, 2x 90 cm + 2x motor, 120 cm + motor, 80 cm - 75E

bate_dino

Цитат на: ReVo;551882Здравейте,
И аз да бутна темата нагоре.

Гледах Xiaomi Mi R3G v1 , но преди година си играх с едно и не успях да му подкарам USB-то, май не виждаше четеца. Може вече да има решение, не знам, за това питам.
Някой ако има предложение да сподели, ще съм благодарен.
Вероятно не си си инсталирал libusb и kmod-xxx за чипсета. Слагай на Шаомито Openwrt дръпни си от поляците /dl точка eko точка  one точка pl/  оскам пакета за mipsel_24kc base folder-а инсталирай и стартирай от конзола да видиш кои пакети трябва да доинсталираш /libbopenssl и вероятно някоя друга/ Нямаш емулатор.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания