Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Параметри на цифровите канали на DCC-Пловдив

Започната от Pevge, Март 01, 2009, 08:16:34 AM

« назад - напред »

Чък Норис

Цитат на: бахретин;44099Преди 2 месеца се отваряше същият пакет явно не това е проблема,преди как е работел на 1080i,а ? V 4500 нямат проблеми с 1080i и 1080p.
Никой не ти говори за резолюция, първо се информирай после пиши.

TUISTERa

Цитат на: pzhekov;44001Този тунер ще може ли да показва цифровите канали на DCC,питам защото четох на няколко места,че не всички сифрови приемници и тунеси могат да работят със DCC.И другото което е,този тунер ще може ли да показва HDTV канали пише че поддържа HDTV,но пише че тунера е Mpeg 2.
http://www.multirama.bg/product/6196/tv-tuner-avertv-hybrid-volar-hd-usb-fm-rc-stereo.html
Analog TV - DVB-T - H.264 - HDTV - MPEG-2
Никъде не виждам да пише DVB-C , a ти ?
Цитат на: бахретин;44099Преди 2 месеца се отваряше същият пакет явно не  това е проблема,преди как е работел на 1080i,а ? V 4500 нямат проблеми с  1080i и 1080p.
Не съм казал, че има проблем с резолюцията, а с модулацията. Ти можеш ли да четеш?

бахретин

dcc
А модулацията може ли изобщо да се променя при ръчно сканиране примерно ? Простете за невежеството.
*LG 40UF671V*VU+Zero 4K*Inverto black ultra & quad*ADB 2840 C*

gogo0

TUISTERa

Цитат на: бахретин;44225А модулацията може ли изобщо да се променя при ръчно сканиране примерно ? Простете за невежеството.
На сонито не може, може би поради причината че поддържа до 64 qam и няма нужда от тази функция :) И аз се тормозя с 32v4500 и ми е голяма мъка че не бачкат тия канали....

harko77

И моя е така  37V5500 :s104 отваря ми дас ерте  и арте  другите не ми ги отваря а комшията с филипса  ги хваща всички даже и тия с 1,2,3 часа закъснение

pzhekov

Аз се съмнявам да не са спрели каналите 818.000 dasersteHD,eurosportHD,luxetvHD,nationalgeographicchannelHD,planetaHD, Защото миналата седмица работеха всичките,а сега ги намира,но като избера който и да е от тях и стои само черен екран.Дано от DCC да са ги спрели само временно.Иначе миналата седмица всички работеха идеално на едно Sony със вграден тунер.Някой на който са му работели да сподели дали още работят при него.

Чък Норис

mateymm

Да ме извинят абонатите им,ама това са много долни парчета,никъде по света няма предплащане за такъв тип услуга,не само че предплащам,ами и ако се забава с 2 дни-т.е. да им предплатя месеца-глобяват 6 лв-ТАКСА ВКЛЮЧВАНЕ за интернета и 6 лв ако ти е спряна и кабелната,не само ами и отказаха да дадат обяснение какво извършват срещу тези 6 лв,хора не се оставяйте да ви дерат,както си беше приготвила-служителката-ордерчето за 6 лв и казах да си избърше задника с него и си пуснах молба и бързо ги помолих да дойдат да си вземат миризливите,грозни,евтини,устройства,НЕ БЪДЕТЕ ОВЦЕ,НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ СТРИЖАТ КАКТО И КОГАТО ТЕ РЕШАТ(КОЙТО И ДА СА.....)

pzhekov

Цитат на: Продуцентът;44648Чучка писател, не читател.:lol15:

Не те разбрах.Ако имаш предвид,че пиша без да чета,никъде нищо не пише,защо са спрени HD каналите при положение,че миналата седмица работеха.

Чък Норис

Цитат на: pzhekov;44672Не те разбрах.Ако имаш предвид,че пиша без да чета,никъде нищо не пише,защо са спрени HD каналите при положение,че миналата седмица работеха.
Цитат на: TUISTERa;43993На 810 mhz hd каналите са 720 с модулация 64 qam ,  а на 818-1080 с модулация 256 qam, като сонито явно има проблем с 256  qam модулацията и не ги отваря.
Цитат на: бахретин;44225А модулацията може ли изобщо да се променя при  ръчно сканиране примерно ? Простете за невежеството.
Цитат на: gogo0;44317на това сони неможе
Цитат на: TUISTERa;44378На сонито не може, може би поради причината че  поддържа до 64 qam и няма нужда от тази функция :) И аз се тормозя с  32v4500 и ми е голяма мъка че не бачкат тия канали....
Цитат на: harko77;44460И моя е така  37V5500 ... ... а комшията с филипса  ги хваща  всички даже и тия с 1,2,3 часа закъснение

Дали пиша само за да се заяждам, според теб?
Очевидно от ДЦЦ са сменили модулацията на 818МХз от 64 на 256 qam, явно с цел да наблъскат повече неща или поне да вдигнат качеството, а сонитата ви не поддържат модулация над 64 qam.
Вариантите са няколко, или им теглиш майн*те, или сменяш ТВ-то, или си взимаш операторски приемник, или си взимаш истински приемник.

pzhekov

Миналата седмица когато другите се оплакваха в тази тема,че не могат да отворят каналите защото са 256 qam аз си ги гледах нормално и си мисля,че проблема не е от това.

Чък Норис

Цитат на: pzhekov;44707Миналата седмица когато другите се оплакваха в тази тема,че не могат да отворят каналите защото са 256 qam аз си ги гледах нормално и си мисля,че проблема не е от това.
Как си ги гледал като тунера на сонито ти не поддържа 256 qam?:lol15:

pzhekov

Да,гледах ги всичките които са на 818,000 (NatGeo HD,Eurosport HD,Luxe HD и Planeta HD) работеха идеално и сега от събота някъде не работят.Виж на предната страница съм написал коментар че ми работи
Цитат на: pzhekov;43952Planeta HD от коя я има в мрежата на DCC,аз чак сега проверих.Балъците нека да дават 50 лева на Blizooo,на нас ни е безплатна,много добра новина ;)

Още тогава когато се оплакваха другите,че не могат да ги гледат аз ги гледах.Надявам се,че телевизора ми поддържа 256 qm и са ги спрели временно.

TUISTERa

Първо - писал съм до Сони България относно проблема с HD каналите, отговорът им е от вида "Не знаем, ще питаме техническия отдел и ще ви пишем"
Второ - по въпроса с предплащанетo - услугите на фирмата са с гарантирано доставяне, без месечно отчитане и не са задължителни. При настоящите условия в държавата ни, собствениците са преценили, че е по-рентабилно първо да приберат парите за услугата и после да я доставят, а не след дъжд качулка да си търсят кирливите 15-30 лева после чрез съдии и т.н . Колегата по-горе е закъснял с 2 дни след крайния срок, който е до последния работен ден от предходния месец, тоест СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ НЯМА - ВАЖНО Е ДА Е ПЛАТЕНА ТАКСАТА ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧНАЛ МЕСЕЦА ,ЗА КОЙТО ТЯ СЕ ОТНАСЯ. Ако закъснееш да си платиш тока ,не стига че текат лихви (които са незаконни), не само че ти го спират ами ти искат и 60 лева да ти го пуснат в същия ден. Те за какво ги взимат тези пари? Има общи условия, които никой - повтарям НИКОЙ не съм видял досега да е прочел при ново включване, а после фирмата била обирала хората. Пък и не съм чул досега да има някъде абонамент да се заплаща СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕ НА УСЛУГАТА. ВСИЧКИ МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ В БЪЛГАРИЯ + БТК ВЗИМАТ ТАКСИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
И четвърто - относно майните и HD каналите :) Фирмата продава собствени HD set top box за които си има и поддръжка. Други устройства не се поддържат.Ако по някакъв начин такова устройство работи - радвайте :)
-Не ме разбирайте погрешно - Това че работя в DCC не означава че я защитавам. Не съм женен за фирмата. И аз съм против глобата, но не само нашата но и на EVN , CEZ , EON, MTEL!! . И на мен не ми работят HD каналите, и на мен не ми се дават 300 кинта за HD приемник :) Никого не убеждавам и никого не защитавам. Това са моите разбирания, Това и казвам! :) Peace!!!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания