Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

zamunda.net

Започната от dido sat 2010, Декември 06, 2010, 05:41:29 PM

« назад - напред »

dolby

Да оставим настрана изборите, да поразсъждаваме малко от гледна точка на микролевите примерно. В бедна България /нямам идея колко струва Уиндоус 10 / но дори и 100лв да е човек ако ги няма, минава на друго в случая да речем някакъв вид линукс. Въпроса е колко микролевите ще загубят от таргетирани реклами? Дали не е по добре да го подарят на някой /Уиндоуса/ и да печелят от реклами или да загубят и това? Според мен са си направили правилните изводи, ако искаха щяха да заключат Уиндоуса така , че да не се краква.
На мнение съм и продължавам да твърдя, че торентите са по скоро полезни отколкото вредни за всички по веригата - от  авторите до крайния потребител

TUISTERa

ПиАр статии наляво надясно, а замундата си бачка със страшна сила. Стига се панирайте, който не ползва замунда няма да усети липсата , който я ползва, ще намери алтернатива, торентите съвсем не са умрели и напук на тия статии България съвсем не е последната страна останала с активни тракери.
https://github.com/Jackett/Jackett - Тук има списък с тракери, харесайте си и ползвайте, разликата със замунда е шоуто на слави ;;650
50 руски тракери,, 10 турски тракери, 20 немски тракери, за щатските няма да говорим... Не знам какъв ви е проблема, но определено не страдаме от комплекс за малоценност, след като сме се взели за толкова велики и се правим на големия проблем за света

фокус

Тия на запад са най големите пирати,искат всичко за без пари или на безценица,особенно в тая криза!
На похлупака му намерих глупака!

АлександърСтефанов

Аз няма да нападам колегата, макар че не за всичко е прав. Всичко идва от нашите доходи. Ако вземаме същите пари като в белите държави едва ли на някой ще му направи впечатление да отдели 20лв/евро за платени канали, музика или филми. Не може да се сравняваме със запада...минимална заплата в Холандия 1500-1600 евро България 300 и малко евро. Явно и осезаемо се вижда разликата. Аз също си плащам диемите и максовете но използвам торентите за филми. При тези доходи не мога да си позволя да отделям по-вече пари за развлечения. Не се нападайте един друг, такова е положението тук.... и след 20 години няма да ги стигнем европейците макар че и ние сме в Европа.

dolby

Не е и съвсем така. Сравнявайки абсолютните приходи без да се вземат предвид разходите е малко несериозно. Такъв в Холандия с минимални заплата твърде вероятно да не му остават никакви пари накрая на месеца

kkrkk

Цитат на: АлександърСтефанов;550904...Всичко идва от нашите доходи. Не може да се сравняваме със запада...минимална заплата в Холандия 1500-1600 евро България 300 и малко евро...

Оф, стига с тия доходи. Това е най-тъпото извинение за случая.
Освен това, не ние сме измислили топлата вода. В държави с къде-къде по-високи доходи се пиратства.
Но винаги ме е дразнело такова мислене, защото същите разсъждения ги прави и бай-мангау. "Бате, мене ми плащат 300лв, затова краднем. Не, че искам, ама на..."
Вместо да се сравнявяш с някой друг, помисли какво можеш да направиш за да повишиш своите доходи. Щот ако седиш и чакаш, никой няма да ти даде заплата 1500 евро за неквалифициран труд.

На всички е ясно, че пиратлъка няма да свърши. Еле па на хората в този форум, дето 90% от тях са се регистрирали за да могат да пиратстват чужди телевизии.
Винаги ще се намери начин да се заобиколи някоя поредна забрана или ограничение.

По принцип моето мнение винаги е било - Ако изкарваш пари с някой софтуер, купи си го. Ако го използваш за лични нужди, гледай да е опън сорс или безплатен по възможност.

За музиките вече има достатъчно безплатни стрийминг услуги и онлайн радиа, та пиратстването на музика вече се обезсмисля.
Предполагам, че в скоро време и с филмите и сериалите ще се случи същото. Беше на път, но просто студиата се полакомиха. Видяха, че Нетфликс правят луди пари и поискаха и те от баницата.
Но все пак това е бъдещето и в момента в който започнат да им спадат доходите от платения стрийминг, ще има и безплатен такъв.

an

Цитат на: dolby;550905Не е и съвсем така. Сравнявайки абсолютните приходи без да се вземат предвид разходите е малко несериозно. Такъв в Холандия с минимални заплата твърде вероятно да не му остават никакви пари накрая на месеца

В България повече от 2 милиона преживяват с около 500 лева на месец. Ако мислиш, че накрая на месеца остават някакви пари - то си в голяма грешка. Дай да не ги мислим холандците...

kkrkk, на чужд гръб и сто тояги са малко и сит на гладен не вярва...

TUISTERa

Кой е казал, че доходите са извинение? Те просто са причина. Ако доходите са двойно по-големи, българина ще е по-склонен да заплаща за услуги за които може и да не плаща. Ако доходите са 4-но по-големи, не само че ще е склонен, но и ще доволен и ще му прави кеф да си плаща. Това , че нямаш възможност не е оправдание, но е основание... И не ми излизайте с номера, като нямаш пари няма да гледаш, щото очевидно може да се гледа :) За капак не само че не е забранено, ами вече си заплатил на тия отсреща за това , че ще ги гледаш, слушаш и четеш, когато си си закупил празния носител на който ще се съхраняват ....
Разпространителите са друга бира, замунда са незаконни, арена са незаконни, но не и техните ползватели, които не пиратстват, а ползват... Ако някой печата пари от там той е престъпник, не и ако си свалям и слушам музиката
Една проста сметка за тричленно семейство, която изобщо не претендира за акуратност:
60 лв телефон
20 лв телевизия
10 лв интернет
20 лв вода
100 лв ток
200 лв кола
.... 500-1000 - лв доход
410 лв на 500-1000 лв
410 лв на 2000-4000 лв
410 лв на 4000-8000 лв
ето тук се изразява основно разликата в доходите.... 100 лв на месец за забавление на 500 или 1000 са страшно много, но не са нищо на 4000 или 8000 лв...

И да не забравим великата поговорока:
Гъз знае и две и двеста, та колкото и да взимаме все няма да стигат ;;650

digimp

Свиквайте! Където и да живеете, вие сте само ресурс от който се облагодетелства някой друг. В колкото по-богата държава живееш - толкова повече те дерат с измислени данъци, глоби, такси.

Където и да си - в един момент се оказва, че работиш само за да хрантутиш  общинските и държавните служби.

Колкото до заплащане на авторското право - както обикновено цените са несправедливо - едностранно - максимално завишени - все пак това си е поредния инструмент за печалби.

Както и да е - със здраве! ;;650
:s101     :c040: ;;650

dolby

Цитат на: digimp;550947Свиквайте! Където и да живеете, вие сте само ресурс от който се облагодетелства някой друг. В колкото по-богата държава живееш - толкова повече те дерат с измислени данъци, глоби, такси.

.......

Ми не е така, понякога се получава в колкото по богата държава живееш толкова по малко данъци плащаш

vasilstf

Цитат на: TUISTERa;550944Кой е казал, че доходите са извинение? Те просто са причина. Ако доходите са двойно по-големи, българина ще е по-склонен да заплаща за услуги за които може и да не плаща. Ако доходите са 4-но по-големи, не само че ще е склонен, но и ще доволен и ще му прави кеф да си плаща. Това , че нямаш възможност не е оправдание, но е основание... И не ми излизайте с номера, като нямаш пари няма да гледаш, щото очевидно може да се гледа :) За капак не само че не е забранено, ами вече си заплатил на тия отсреща за това , че ще ги гледаш, слушаш и четеш, когато си си закупил празния носител на който ще се съхраняват ....
Разпространителите са друга бира, замунда са незаконни, арена са незаконни, но не и техните ползватели, които не пиратстват, а ползват... Ако някой печата пари от там той е престъпник, не и ако си свалям и слушам музиката
Една проста сметка за тричленно семейство, която изобщо не претендира за акуратност:
60 лв телефон
20 лв телевизия
10 лв интернет
20 лв вода
100 лв ток
200 лв кола
.... 500-1000 - лв доход
410 лв на 500-1000 лв
410 лв на 2000-4000 лв
410 лв на 4000-8000 лв
ето тук се изразява основно разликата в доходите.... 100 лв на месец за забавление на 500 или 1000 са страшно много, но не са нищо на 4000 или 8000 лв...

И да не забравим великата поговорока:
Гъз знае и две и двеста, та колкото и да взимаме все няма да стигат ;;650
Бих казал, че разходите които си описал са под средните им стойности. Може да добавиш и едни 200-300 лева заеми. Защото почти не остана домакинство без поне един заем от банката за кола, техника, ремонт, бала на детето, сватба... Иначе за едно си прав - колкото и да получава човек, все са му малко и ще се жалва колко е беден. Друг е въпроса, че познавам много хора които едвам събират пари за хляб, но не пропускат да си купят цигари или алкохол. Като цяло финансовата култура на повечето от нас е близо до нула.

dolby

Цитат на: an;550908В България повече от 2 милиона преживяват с около 500 лева на месец. Ако мислиш, че накрая на месеца остават някакви пари - то си в голяма грешка. ........

Така де, дали Холандия дали България на минимална заплата по вероятно е нищо да не остане па ако ще и 10000 долара да е минималната заплата

АлександърСтефанов

Цитат на: kkrkk;550907Оф, стига с тия доходи. Това е най-тъпото извинение за случая.
Освен това, не ние сме измислили топлата вода. В държави с къде-къде по-високи доходи се пиратства.
Но винаги ме е дразнело такова мислене, защото същите разсъждения ги прави и бай-мангау. "Бате, мене ми плащат 300лв, затова краднем. Не, че искам, ама на..."
Вместо да се сравнявяш с някой друг, помисли какво можеш да направиш за да повишиш своите доходи. Щот ако седиш и чакаш, никой няма да ти даде заплата 1500 евро за неквалифициран труд.

На всички е ясно, че пиратлъка няма да свърши. Еле па на хората в този форум, дето 90% от тях са се регистрирали за да могат да пиратстват чужди телевизии.
Винаги ще се намери начин да се заобиколи някоя поредна забрана или ограничение.

По принцип моето мнение винаги е било - Ако изкарваш пари с някой софтуер, купи си го. Ако го използваш за лични нужди, гледай да е опън сорс или безплатен по възможност.

За музиките вече има достатъчно безплатни стрийминг услуги и онлайн радиа, та пиратстването на музика вече се обезсмисля.
Предполагам, че в скоро време и с филмите и сериалите ще се случи същото. Беше на път, но просто студиата се полакомиха. Видяха, че Нетфликс правят луди пари и поискаха и те от баницата.
Но все пак това е бъдещето и в момента в който започнат да им спадат доходите от платения стрийминг, ще има и безплатен такъв.

Не ми давай съвети как да си повиша доходите, нито ме познаваш нито нищо... а и да не е оффтопик аз лично пари имам говоря като цяло. По-голямата част от населението едвам си плащат сметките за ток камоли да си плащат за филми и музика айде стига с тези глупави разсъждения и ти. Явно не живееш в България и незнаеш тук какво се случва.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания