Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

РЕТРО: Ламбова техника

Започната от DON Джолан, Октомври 21, 2010, 08:19:21 AM

« назад - напред »

preslav

Това направо е класика в жанра.

koko313

Цитат на: Джак;55982По-практично е да го напиша в ebay.com. Туку виж си харесам нещо за ламбов предусилвател. Май ми влезе тази муха в главата.
Мислиш ли, че тези ще издадат приятен ламбов звук, независимо от цената им, която е далеч под 20K ?

Цък1
Цък2
Цък3

;;601

Аз много години ползвам, Лампов усилвател , навремето го правих по старо списание "Радио телевизия електроника"  и все още си го мисля за перфектен. Много транзисторни , интегрални усилватели съм правил след това , но не могат????? Усилвателя е претърпял много модернизаций от тогава , но все още като си ида на село, искренно му се кефя.
Ще поста оргиналната схема в уплоуда. Цък!
Колкото, до твоя избор.... Не виждам , лампов пред усилвател с графичен еквалайзер,поне да си заслужава парите.
Моя както ще го видиш не го видиш, предусилвателя е транзисторен , а крайното стъпало е Лампово.
Качеството на един усилвател, се дава в елементите в който са най-големите токове, или крайните транзистори или крайните лампи...последното стъпало.Там изкривяванията са най-големи;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

preslav

Малко съм ги по забравил тези неща.При твоя вариант крайното стъпало двутактово ли се водеше?

koko313

Цитат на: preslav;55993Малко съм ги по забравил тези неща.При твоя вариант крайното стъпало двутактово ли се водеше?

Да,
 Дву тактов.
Доста време от времето , на "Вефа"който беше двутактов- не съм виждал едно едно тактово(едно полярно крайно стъпало).;;650
[SIGPIC][/SIGPIC]

preslav

Сега започнаха да се връщат някои спомени.Май се водеше линеен усилвател.

koko313

Цитат на: preslav;55995Сега започнаха да се връщат някои спомени.Май се водеше линеен усилвател.

Да точно , на лампи поне до като имаше такива , съм срещал мощности до 10W с транзистоти до 0,5W. За по големите мощности дву тактни крайни стъпала, на който и качеството е много по добро.;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

preslav

Имаше нещо при транзисторните краини стъпала с по малка мощност.Комплементарна двойка.

Джак

Аз затова искам да го използвам като предусилвател - защото няма да може да захрани тонколоните ми самостоятелно. Тези от ebay.com на които дадах линкове са по 15W.
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

preslav

15w е малко множко да атакуваш крайното стъпало.Получават се изкривявания.

koko313

Като си спомня, на времето правехме училищни забави с два лампови усилвателя MV по 11Вата.
Щурците и Диана Експрес свиреха с Два китарни лампови усилвателя "Маршал" по 100Вата и един Микрофонен Лампов Усилвател " VOX" с 8 микрофони входа-240Вата и правеха супер концерти.;;650
[SIGPIC][/SIGPIC]

preslav

Ех ,спомени.Имаше и високоговорители без постоянен магнит.

Didko

Колко от хората тук с ръка на сърце могат да заявят, че ще направят разлика между лампи, транзистори и интегралки, ако са с вързани очи? :twisted:

lz1jer

Джак,в един друг форум пише как,наше момче си купило лампов усилвател от интернет и като го включил бил очарован от звука.Обаче един ден, единия канал спрял да свири и юнака го отворил за ремонт.Що да види? На лампите били свързани само отопленията (това дето свети),а другото било - 2 интегрални схеми :).Ще намеря статията и ще я пусна да се посмеете. Един хубав изходящ траф струва колкото тези усилватели, които си харесал.Ако се зарибиш на тази тема , търси си ръчно изработен усилвател от България.Тук има способни момчета и цените са съвсем нормални - почти на цената на частите.Търси по форумите.

Дидко,има хора,на които природата е дарила по-добри сетива и Те чуват! А другите са музикантите.Твърди се ,че познават ламповия звук от километър :).
Vu+Solo,H-H,Triax 110

lz1jer

Ето тук - за фалшивия усилвател, а тук нещо истинско.
Vu+Solo,H-H,Triax 110

koko313

Съвременна дънна платка за компютър.
С лампово стъпало за звука на Суббуфера.
[SIGPIC][/SIGPIC]

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания