Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем TV1000 с Vivacom

Започната от valsinats, Септември 25, 2010, 06:37:43 PM

« назад - напред »

valsinats

Проблема с TV1000 за момента си остава:s103.

Другите канали :;810 работят , проверих връзките при приемника всичко е ок

alexi

Цитат на: mmony;53049А с какво настройва чинията за да получиш такива стойности? Само с приемника или ползва и уред?

Само с приемника, като ми го бяха настроили монтажниците с уред нивото беше 84-86.....Ма те хората толкова си можеха явно....

alexi

Цитат на: valsinats;53069Проблема с TV1000 за момента си остава:s103.

Има проблем с TV1000 и при мен, въпреки че съм изстискал максималното като сила и качество на сигнала.

Проблема е общ явно......:s103

mmony

Цитат на: valsinats;53069Проблема с TV1000 за момента си остава:s103.

Това би трябвало да е нормална стандартна настройка на антената с параметри които да не създават проблеми? (имах предвид стойностите на прикачената снимка)

bmvtooo

Цитат на: mmony;53093Това би трябвало да е нормална стандартна настройка на антената с параметри които да не създават проблеми? (имах предвид стойностите на прикачената снимка)

Да стойностите са добре!

Нормално е потребителите на Виваком да бързат (все пак за парите си трябва да получат обратно качество), но е и нормално все пак да има и проблеми, като се има в предвид от кога започнаха Виваком със сателитната телевизия! Имали много заявки за включване, пък и има още програми които искат да включат в пакетите и им се е събрала много работа на куп да вършат и то с нещо с което до сега не са се занимавали!
Ако си спомним само ITV и Булсатком когато стартираха как беше ще се сетим, че не трябва да сме толкова припряни с оперотор който до сега не се е занимавал с подобен род дейност! Търпение се иска ама не всеки го има за жалост!
HDTV DVB-S2+DVB-T2 COMBO приемник + HDTV DVB-S2+DVB-T COMBO приемник - DiSEqC 4 in 1 - 19.2°E; 16°Е; 39°Е; 42°Е + ефирни 41; 51; 57 и още 7 сат антени и др. приемници

малборо

Ти да не почна работа във виваком.
п.пПич ,кажи защо не си активират дисеците на приемниците

bmvtooo

Цитат на: малборо;53097Ти да не почна работа във виваком.
п.пПич ,кажи защо не си активират дисеците на приемниците

ТЦ не съм почнал да бачкам за тях макар че сложих няколко антенки!
Дайсека ще го активират скоро, но имат още много работа - цитат на техен служител от другия форум:
ЦитатВ момента се работи по въпроса с Дуал Фиид и  на 42 градуса, ако стане, ще отключат дисека!
В момента се извършва ъпгрейд на софтуера на приемниците, ъпгрейд на CAS-a, ъпрейд на кодеците! Една камара заявки за включване на нови абонати има!  Всичко се прави накуп и бедна ви е фантазията колко работа се върши!

Все пак от скоро се занимават и е нормално да е така!
HDTV DVB-S2+DVB-T2 COMBO приемник + HDTV DVB-S2+DVB-T COMBO приемник - DiSEqC 4 in 1 - 19.2°E; 16°Е; 39°Е; 42°Е + ефирни 41; 51; 57 и още 7 сат антени и др. приемници

малборо

Цитат на: bmvtooo;53102ТЦ не съм почнал да бачкам за тях макар че сложих няколко антенки!
Дайсека ще го активират скоро, но имат още много работа - цитат на техен служител от другия форум:

Все пак от скоро се занимават и е нормално да е така!

Е да направят дуал феед с астра с доп антена.

bmvtooo

Те като го отключат дайсека не е проблем да се сложи антена към Астрата!

ЛюбомирР

Цитат на: bmvtooo;52989Всичко друго е добре само бера ти е 4 а не 9 но не е фатално!
!
Колеги, колкото е по-малък Bit Error Rate (BER), толкова по-добре, защото по-малко грешки трябва да се коригират. В случая цитираният BER 4.10E-7 (означава 4 грешки на 10 милиона бита) е повече от два пъти по-добър от 9.10Е-7.

bmvtooo

Цитат на: ЛюбомирР;53198Колеги, колкото е по-малък Bit Error Rate (BER), толкова по-добре, защото по-малко грешки трябва да се коригират. В случая цитираният BER 4.10E-7 (означава 4 грешки на 10 милиона бита) е повече от два пъти по-добър от 9.10Е-7.

Проверих настройката и сега BER е 4.0Е-7, а не 9.0Е-7 както беше! Само нивото не може да стане 122 както беше написано по-горе, а си е 104 (мисля, че не е фатално за Quad конвертор - все пак е по тежък, а и са вързани още два приемника)?!

alexi

Цитат на: bmvtooo;53200Проверих настройката и сега BER е 4.0Е-7, а не 9.0Е-7 както беше! Само нивото не може да стане 122 както беше написано по-горе, а си е 104 (мисля, че не е фатално за Quad конвертор - все пак е по тежък, а и са вързани още два приемника)?!

Аз към точно с Quad конвертор- Inverto Red Classic с него съм докарал ниво 122. Не е фатално да е 104, но ако е 104 при ясно време, като се заоблачи качествено може да почне да накъсва. При мен вчера при плътни черни облаци и дъжд от 122 падна до 113,, а след това до 104, което значи, че ако при ясно време е 104, като се появат облаци ще стане 95 или 86, а 86 вече е на ръба.

bmvtooo

Ами тук в Тетевен като валя дъжд вчера и нивото си остана на 104 - не е падало по-надоло?!

alexi

Цитат на: bmvtooo;53206Ами тук в Тетевен като валя дъжд вчера и нивото си остана на 104 - не е падало по-надоло?!

Облаците са били по-тънки ;)

Хиена

Що си чешите езиците.Пропускате една малка подробност, че са на 3/4 това означава, че ще сече на 6 дб.
С тяхната чиния, сравнено с булсатската чиния над 13db, сигнала като дб е един и същ, само фек е малко по различен, което означава, че е трябва да си е бая буря за да сече.
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания