Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Честоти и параметри на цифровата телевизия на СКК

Започната от полплам, 05-08-2010, 18:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Радо1948

Цитат на: daniordanov;148213Здравейте,има ли звук на Mtv HD,Discovery HD и Deluxe lounge HD?
Или грешката е при мен? Приемника е DigiView HD.
И при мен всичко е наред .
Изброените от теб канали са с Dolby Digital звук, нещо в приемника явно ти е проблема !

полплам

По скоро проблема е в телевизора не подържа MPEG4 ,и аз имах същия проблем.Реших така проблема COAXIAL: цифровия изход на приемникана към ресивър.

daniordanov

Да,успях да го пусна.Проблема беше в една от настройките за звука.

kssat

Полплам, ти последно на кой оператор си абонат щото в един друг форум здраво
плюеш по NET1 от както си им станал абонат.Само не ми казвай,че плащаш и на двата, а пък тука става дума за СКК.

"Какво нама да се ядосвам за звука,като съм дал над 1500 лева за  техника.Преди това бях към TVNET и знам за какво става въпрос,и сега  много се ядосвам че се преместих към NET 1.
TVNET  имат качествен звук,защо не и NET 1."

полплам

Цитат на: kssat;148305Полплам, ти последно на кой оператор си абонат щото в един друг форум здраво
плюеш по NET1 от както си им станал абонат.Само не ми казвай,че плащаш и на двата, а пък тука става дума за СКК.

абонат сън към NET1,брат ми е към СКК друг апартамент затова имам
поглед на двата оператора.

Underworld

Сега се връщам от една от касите на СКК. Пуснали са промоция за 20 лв. (ТВ + 30 Mbit интернет) само дето е с 1 година договор.
Май ще сменям Мегалан..

Радо1948

TV1000

Цитат на: Радо1948;149102На 458 се появи 24 Kitchen

На мен ми тръгна и МАД , вече не е черен екран ;;650

Радо1948

Да и МАД се оправи и се гледа, въпреки, че не е с много добро качество!
В този ред на мисли да ви попитам : имате ли проблем с качеството на някои от каналите : Eurosport 2. Animal Planet, Viasat Nature и Pink ?
При мен са с много кофти качество, нямащо нищо общо с цифров сигнал .

Underworld

Цитат на: Радо1948;149193Да и МАД се оправи и се гледа, въпреки, че не е с много добро качество!
В този ред на мисли да ви попитам : имате ли проблем с качеството на някои от каналите : Eurosport 2. Animal Planet, Viasat Nature и Pink ?
Здрасти Радо,
При мен проблем с качеството при изброените канали от теб има само на Eurosport 2 и Pink.
Animal Planet и Viasat Nature са с добро добро качество.  Твто ми е ЛГ и съм го калибрирал с професионални настройки - въпреки че това е много относително.

Радо1948

Ами то и при мен е горе долу така, ES2 и Pink са най зле, но определено и Viasat Nat и Animal Planet не са с качеството на другите канали .
Ето примерно новия канал 24 Kitchen е с идеално качество :)

Underworld

Цитат на: Радо1948;149216Ами то и при мен е горе долу така, ES2 и Pink са най зле, но определено и Viasat Nat и Animal Planet не са с качеството на другите канали .
Ето примерно новия канал 24 Kitchen е с идеално качество :)
Да така е - сега пуснах за 1ви път 24 Kitchen и наистина е с перфектно качество. Досега мерило ми бяха немските канали и по-специално SAT1.

gerr

Ако има някой с тв Филипс,да каже има ли проблеми с часовника и EPG-то

Underworld

Цитат на: gerr;149256Ако има някой с тв Филипс,да каже има ли проблеми с часовника и EPG-то
Здрасти gerr,

Според мен това не зависи от кабелната телевизия.

Цитат от http://forum.setcombg.com/index.php/topic,48336.0.html :
Как да настроя часовника в телевизора ? Не мога да намеря такова  меню.

1.Времето се взема от телетекста. Когато изберете канал с телетекст, времето автоматически се взема от него. Превключите ли на друг канал с телетекст и друго време - времето се взема от този канал
       2. Времето се взема при първото включване от телетекста на първият канал с телетекст, на който се включиш .
      Как да променим времето -
         1. търсиш канал с телетекст на който има правилното  за тебе време.
         2. c ДУ гасиш телевизора.
         3. изключваш телевизора от  контакта и след 15 секунди включваш отново
         4. включваш телевизора с ДУ
         5. отиваш на нужният канал с нужното време на телетекста.
   3. Поставете на първи канал телевизора канал с правилното време в телетекста. След включването на телевизора то ще бъде взето от него.
# Установяване на времето ръчно или с друг способ, освен телетекста, няма

И още:

Как да синхронизирам двата часовника /на тв и на EPG/?
Изключете  ТВ-ра от всичко и го оставете така 15 минути.
След това го включете и направо на канал 1 -да си свери "долния" часовник и постепенно преминавате през всички  канали (на всеки стоите около 10-15 секунди) и "чудо" всичко си идва на мястото - долния часовник (дето се сверява от телетекста) и този отгоре се сверяват абсолютно точно на всички канали.

Дано стане,

Поздрави!

kssat

Цитат на: Радо1948;149193Eurosport 2. Animal Planet, Viasat Nature и Pink ?
Качеството е такова каквото го получват кабелните оператори.
На практика и аналоговите канали са цифрови.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания