Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Честоти и параметри на цифровата телевизия на СКК

Започната от полплам, 05-08-2010, 18:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Радо1948

Цитат на: КалоНико;143542Хмм много странно. Пуснах бързо сканиране и не намери нищо, вика провери си ID на мрежа, а съм го пуснал на Auto него. Или са размазали нещо или държавата ми е кофти, вие на каква страна сетвате преди сканиране?
Не се притеснявай и при мен е така .
Просто дай на Честота 458, другото всичко на Автоматично и ще ти се появят.
Държавата при Сони няма значение.

КалоНико

хм....

не знам дали при мен е по различен тунера, но като дам една честота само да сканира я намира, но след това като пусна на ауто това каквото преди това е имало като канали изчезва. Поне това беше преди, сега не успях дори и индивидуални честоти да сканирам. Верно че пробвах само с 538.

Пуснах сега пълно сканиране но като оставих за държава "-" тоест всички. Пълното сканиране отне около 35 минути и откри 119 услуги. 105 канала и 14 радия. Но новите HD ги няма :(, започват програмите от 458.

Вие имате ли ги сега тези новите на 450?

ще взема да пробвам още веднъж да му дам бързо сканиране на 450 и след това едно бързо сканиране на честота = auto.

Rado, ти като казваш на Авто имаш предвид за честотата предполагам?

Започвам да се чудя кой е по зле, телевизора ми или кабелния оператор....

Nicky

;;601  'Грами'' къде ще може да се гледат наградите ?
1.Варна - Сат:140 см.                          
2.Ferguson Ariva 152Combo      HD сателитен  DVB-S2 + ефирен DVB-T2 приемник                                  

Радо1948

Цитат на: КалоНико;143594хм....

не знам дали при мен е по различен тунера, но като дам една честота само да сканира я намира, но след това като пусна на ауто това каквото преди това е имало като канали изчезва. Поне това беше преди, сега не успях дори и индивидуални честоти да сканирам. Верно че пробвах само с 538.

Пуснах сега пълно сканиране но като оставих за държава "-" тоест всички. Пълното сканиране отне около 35 минути и откри 119 услуги. 105 канала и 14 радия. Но новите HD ги няма :(, започват програмите от 458.

Вие имате ли ги сега тези новите на 450?

ще взема да пробвам още веднъж да му дам бързо сканиране на 450 и след това едно бързо сканиране на честота = auto.

Rado, ти като казваш на Авто имаш предвид за честотата предполагам?

Започвам да се чудя кой е по зле, телевизора ми или кабелния оператор....
Значи аз давам така :
Начин на сканиране - Бързо сканиране
Честота - 458 MHz
ID на мрежата - Автомат.
Скорост на предаване - Автомат.
Тип услуга - Безплатни услуги

Трябва да ти намери 124 канала(SD - 93 + 8 платени = 101, HD - 9, Радио - 14)

радодаскалов

Здравейте отново,
след като и аз вече си пуснах цифровите канали, благодарение на вашите напътствия, искам да питам следното. Тези канали, по които дават само филми и нямат марка (лого), те са от оператора, нали? Откъде обаче, да им разбера програмата, в смисъл какво дават в момента и какво ще дават. На Инфо на телевизора не излиза нищо?

Радо1948

Ами програмата я няма никъде, в инфоканала се вижда кои филми дават за деня, но в колко започват не се знае .

петерман

Цитат на: КалоНико;143495Радо, оправи  ли се проблема с 538 ? Аз преди време страдах от съшите симптоми. Със Sony 46W4000 съм и мисля че това е недостатък на тунера на Sony.  Ако се е оправило да сканирам и аз, макар че като гледам какво има на 538 май мога да ги жертвам заради HD каналите.

Аз също имам проблеми с тунера. Първоначално /преди 3-4 месеца/ при сканиране не намираше 538. В последствие изчезнаха още няколко честоти, като в момента остана само 458. Интересното е, че преди сканирането програмите се хващаха, а след това не ги намира. Идваха от СКК, и с техния set box хванаха всички програми. Писах за проблема и на Sony, но отговор няма. Телевизорът ми е SONY 32S3000.

полплам

Нещо изчезна.

КалоНико

Абе видно е че Сони вече не са това което бяха. Само ние със сонитата се оплакваме от подобен проблем, но пък магически се оправя след време, явно онези от СКК правят нещо по въпроса.

Иначе по магическата схема на Радо успяхд а ги намеря всичките. Противно на логиката, поне моята. Не проумявам как при задаване на честота 458 успява да намери всички останали. Дори и да предположим че това задава стартова честота на търсенето то тогава как открива 450? :)

ама нейсе предвид че в момента е ОК няма да се оплаквам

Радо1948

Цитат на: полплам;143974Нещо изчезна.
При мен канала го има !

Цитат на: КалоНико;144044Абе видно е че Сони вече не са това което бяха. Само ние със сонитата се оплакваме от подобен проблем, но пък магически се оправя след време, явно онези от СКК правят нещо по въпроса.

Иначе по магическата схема на Радо успяхд а ги намеря всичките. Противно на логиката, поне моята. Не проумявам как при задаване на честота 458 успява да намери всички останали. Дори и да предположим че това задава стартова честота на търсенето то тогава как открива 450? :)

ама нейсе предвид че в момента е ОК няма да се оплаквам
Тунерите на Сони са леко по капризни и тук нещата явно не се правят точно както трябва и затова става така .Но хубавото е, че екипа на СКК си върши работата и нещата дори и по бавно се оправят .

Имате ли разминаване на EPG-то на Nat Geo Wild ?

Underworld

Не само Сонито има проблеми - при мойто LG на авто скениране, не излизат пакетите, които не са на стъпка 8 Mhz след пакета на 450 MHz. Но добре, че е този форум, за да ги добавя ръчно.
В реда на мисли, май най-добре е да се добави НИТ таблица на някоя честота, за да няма такива неудобства.

Радо1948

TV1000

Цитат на: Радо1948;133510Това е програмната схема на СКК към днешна дата, нещата с EPG то са почти оправени, надявам се само да пуснат и на Crime & Investigation Network защото канала е много добър,а почти никъде няма инфо за програмата му !

458 - Planeta Tv, BNT 1, TV7, bTV, Nova TV, Diema 2, Discovery Ch, Diema
466 - Nova Sport, DIVA Uni, Kanal 3, Discovery Sci, Discovery Word, History Ch, Ring.Bg, Tv Evropa, Super 7
538 - Fox Life, FOX Crime, BBT, The Voice,
Disney Ch, BNT 2, Planeta Folk, NBT
546 -
Diema Family, National Geo, TV1000, Animal Planet, bTV Cinema, Eurosport, bTV Comedy, Eurosport 2 BG, bTV Action
690 - DW-TV,
VTV, BNT World, VTK, E-Kids, BG TV, Boomerang, Bloomberg, Ohota&Ribalka
730 -
HBO Comedy, HBO, Cinemax, Cinemax 2, Private Spice, D-XTV2, SCT 7, D-XTV, Viasat Explorer
819 - FAN TV, Extreme, City TV, Folklor TV, MAD TV, Pink Plus, MTV, Balkanika,Russia Today, France 24, EWTN
827 - ORT 1 Russ, Carton Net, NatGeo Wild, Zone Reality, AXN, AXN Sci Fi, AXN Crime, Viasat History, TV5, RTL, RTL2
835 -
Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai News, Crime & Investigation, Jim Jam EMEA, RTVi Europe, RTVi Nashe Kino, Fine Living Net
843 - Viva Polska, VH1, Fiesta TV, Renault TV, Al Jazeera, ProSieben Austria, Kabel 1 Austria, SAT 1 A, Super RTL,VOX
851 - Planeta HD, Eurosport HD, Discovery HD, NatGeo HD
859 - PPV 1. PPV 2, PPV 3, PPV 4, PPV 5, PPV Info

Канали с EPG

Радо, мога ли да те помоля да отредактираш програмите към днешна дата - обмислям да се включа и искам да видя пълната актулна програмна схема, а сайта им е още в изграждане. Благодаря ти предварително! ;;650

полплам

450
A 450-MTV live HD,NatGeo Wild HD,DELUXE,AutoMotorsSport,Discoveri HD

Радо1948

Програмната схема на TV NET към днешна дата :

450
- Discovery HD, NatGeo Wild HD, MTV Live HD, AutoMotorSport HD, Deluxe Lounge HD
458 - Planeta Tv, BNT 1, TV7, bTV, Nova TV, Kino Nova, Discovery Ch, Diema
466 - Nova Sport, DIVA Uni, Kanal 3, Discovery Sci, Discovery Word, History Ch, Ring.Bg, Tv Evropa, Super 7
538 - Fox Life, FOX Crime, BBT, The Voice, Disney Ch, BNT 2, Planeta Folk, NBT, Travel HD
546 - Diema Family, National Geo, TV1000, Animal Planet, bTV Cinema, Eurosport, bTV Comedy, Eurosport 2 BG, bTV Action
690 - DW-TV, VTV, BNT World, VTK, E-Kids, BG TV, Boomerang, Travel, Ohota&Ribalka, Bloomberg
730 - HBO Comedy, HBO, Cinemax, Cinemax 2, Private Spice, D-XTV2, SCT 7, D-XTV, Viasat Explorer
819 - FAN TV, Extreme EMEA, City TV, Folklor TV, bTV Lady, Pink Plus, DM SAT, MTV, Balkanika,Russia Today, France 24
827 - ORT 1 Russ, Carton Net, NatGeo Wild, Zone Reality, AXN, AXN Sci Fi, AXN Crime, Viasat History, TV5, RTL, RTL2
835 - Rai 1, Viasat Nature, Rai 3, Rai News, Crime & Investigation, Jim Jam EMEA, RTVi Europe, RTVi Nashe Kino, Fine Living Net
843 - Viva Polska, VH1, Fiesta TV, Renault TV, Al Jazeera, ProSieben Austria, Kabel 1 Austria, SAT 1 A, Super RTL,VOX
851 - Planeta HD, Eurosport HD, NatGeo HD, TVE
859 - PPV 1. PPV 2, PPV 3, PPV 4, PPV 5, PPV Info

Канали с EPG

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания