VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДИСКУСИИ - Всичко за сателитната и наземната телевизия > ПРИЕМНИЦИ за цифрова сателитна телевизия > FERGUSON

Отговори
 
Контрол над темата Търси в тази тема Начин на разглеждане
  #1  
Стар 13-05-2012
незнайко незнайко не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Sep 2010
Мнения: 21
Благодари: 4
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 40
Ъплоуди: 0
По подразбиране Ariva 200 проблем с ъпгрейд с v2.15B8

Здравейте,

Днес пробвах да сложа A200_20110830_V2.15B8_patch.abs на Аривата. Бях на 2.08 преди това.
Качих файла на USB, отидох в менюто Upgrade by USB
Избрах Allcode + bootloader и от долу се показа файла.
Натиснах старт и започна упгрейда. (забележка - като натиснах старт излезе съобщението че BIN-a не бил мачвал, но го игнорирах, все пак беше за А200 и предположих, че е нормално).
Накрая екрана изгасна и се появи "No signal" на телевизора.

Направих рестарт и на ТВ и на Аривата но няма успех.

Въпреки това от дисплея на аривата виждам "Main menu" както и мога да навигирам, примерно мога да стигна до Tools и т.н.

Прецакал ли съм Аривата тотално , или има шанс да се ресетне поне до фактори дефултс?

Благодаря на отзовалите се...

Последно редактирано от незнайко : 13-05-2012 на 13:04
Отговори с цитат
  #2  
Стар 13-05-2012
Аватара на фолкръм
фолкръм фолкръм е на линия
вечно учещ се
 

Дата на присъединяване: Nov 2010
Местоположение: Майна таун
Мнения: 1,465
Благодари: 922
Получил благодарност:
1,025 пъти в 422 поста
Сваляния: 79
Ъплоуди: 1
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от незнайко Вижте мненията
Здравейте,

Днес пробвах да сложа A200_20110830_V2.15B8_patch.abs на Аривата. Бях на 2.08 преди това.
Качих файла на USB, отидох в менюто Upgrade by USB
Избрах Allcode + bootloader и от долу се показа файла.
Натиснах старт и започна упгрейда. (забележка - като натиснах старт излезе съобщението че BIN-a не бил мачвал, но го игнорирах, все пак беше за А200 и предположих, че е нормално).
Накрая екрана изгасна и се появи "No signal" на телевизора.

Направих рестарт и на ТВ и на Аривата но няма успех.

Въпреки това от дисплея на аривата виждам "Main menu" както и мога да навигирам, примерно мога да стигна до Tools и т.н.

Прецакал ли съм Аривата тотално , или има шанс да се ресетне поне до фактори дефултс?

Благодаря на отзовалите се...
Провери си кабела между приемника и тв то!Щом навигираш из менюто Аривата е ок!
__________________
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Последно редактирано от фолкръм : 13-05-2012 на 13:13
Отговори с цитат
  #3  
Стар 13-05-2012
Аватара на bu12tras
bu12tras bu12tras е на линия
Пластичен Хирург
 

Дата на присъединяване: Jun 2008
Мнения: 6,322
Благодари: 1,688
Получил благодарност:
2,536 пъти в 1,453 поста
Сваляния: 103
Ъплоуди: 6
По подразбиране

Най-вероятно по дефолт не ти е на hdmi това е от имиджа и затова , навигирай до менюто смени на hdmi и си готов
Отговори с цитат
  #4  
Стар 13-05-2012
незнайко незнайко не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Sep 2010
Мнения: 21
Благодари: 4
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 40
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Поне е успокоение. Сега ако някой каже и как да сменя дефолт изхода или поне в кое меню да го търся...
Отговори с цитат
  #5  
Стар 13-05-2012
незнайко незнайко не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Sep 2010
Мнения: 21
Благодари: 4
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 40
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Оправих се - вече съм мастер по навигиране в менюто и ъпгрейдване на софт-а без монитор :
Отговори с цитат
  #6  
Стар 13-05-2012
ab52y ab52y не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: May 2010
Мнения: 47
Благодари: 10
Получил благодарност:
9 пъти в 7 поста
Сваляния: 193
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Нямаш запаметени канали. Явно не си направил бекъп на каналите преди да смениш софта, ще ти се наложи да сканираш сателитите отново...
Отговори с цитат
  #7  
Стар 14-05-2012
petar258 petar258 не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Jul 2008
Местоположение: Бургас
Мнения: 714
Благодари: 14
Получил благодарност:
132 пъти в 96 поста
Сваляния: 54
Ъплоуди: 3
По подразбиране

Прецъкай на вход тунер на телевизора и след 10 секунди пак на HDMI който ползваш.
Има един такъв проблем който не оправиха въпреки че им писах, след версия 2.08b4 всички следващи не пускат някакъв сигнал по hdmi и телевизора ми не тръгва автоматично както беше по-рано.
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на petar258 за този полезен пост :
незнайко (14-05-2012)
  #8  
Стар 14-05-2012
незнайко незнайко не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Sep 2010
Мнения: 21
Благодари: 4
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 40
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Ще ми кажеш ли в кое меню е тази настройка? Да не говориш за Format бутона на дистанционното?

Лошото е че аз нямам никакви други кабели освен HDMI-HDMI, т.е. имам един SKART->s-video, ама нямаше резултат, като го включих
Отговори с цитат
  #9  
Стар 14-05-2012
petar258 petar258 не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Jul 2008
Местоположение: Бургас
Мнения: 714
Благодари: 14
Получил благодарност:
132 пъти в 96 поста
Сваляния: 54
Ъплоуди: 3
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от незнайко Вижте мненията
Ще ми кажеш ли в кое меню е тази настройка? Да не говориш за Format бутона на дистанционното?

Лошото е че аз нямам никакви други кабели освен HDMI-HDMI, т.е. имам един SKART->s-video, ама нямаше резултат, като го включих
Хахаха за менюто на телевизора ти говоря и за дистанционното на телевизора. Само не казвай че не знаеш как че ще ме умориш. Все пак всеки телевизор има тунер за приемане на тв.


Sent from my HTC Explorer A310e using Tapatalk 2

Последно редактирано от petar258 : 14-05-2012 на 12:43
Отговори с цитат
  #10  
Стар 14-05-2012
незнайко незнайко не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Sep 2010
Мнения: 21
Благодари: 4
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 40
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Хмм, не ме брой за много знаещ в тази материя

Но принципно гоправих като бях с другите версии - сменях инпут-а на телевизора, защото пробвах с s-video-то и разцъках всички инпути и нямаше никаква разлика. Т.е. със сигурност съм превключил от хдми към тв и към RGB и после пак към хдми без успех
Отговори с цитат
Sponsored Links
VIVO Rent A Car  Вземи своят Vu+ сега!  SatPlus  Изработка на уеб сайт, онлайн магазин и реклама
Отговори

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
200, ariva, проблем, ъпгрейд


Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)
 
Контрол над темата Търси в тази тема
Търси в тази тема:

Разширено търсене
Начин на разглеждане

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
Ъпгрейд на Мултифийд Rafaello САТЕЛИТНИ АНТЕНИ 7 22-12-2011 14:06
Проблем с Ariva 200 HD COMBO kaicheto FERGUSON 8 05-08-2011 20:03
Проблем с Ariva 100? rbonchev FERGUSON 5 22-07-2011 16:40


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 22:04.


DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.