Виж само едно мнение
  #1  
Стар 19-03-2011
Аватара на dido sat 2010
dido sat 2010 dido sat 2010 не е на линия
Супер сат и GLOBUL ФЕН
 

Дата на присъединяване: Jun 2010
Местоположение: Sofia
Мнения: 866
Благодари: 436
Получил благодарност:
306 пъти в 164 поста
Сваляния: 34
Ъплоуди: 0
Thumbs up Новините на турски в регионален канал

Новините на турски език се местят в нов национален регионален канал, стана ясно след срещата между ръководството на БНТ и лидера на “Атака” Волен Сидеров. С цялата парламентарна група той внесе вчера в телевизията над 33 хил. подписа срещу емисията на турски. На 3 март Сидеров даде 14 дни на БНТ да свали новините от ефир.

“Не сме настроени враждебно към никого, но законите трябва да се спазват. БНТ трябва да поиска от СЕМ промяна в програмния лиценз, с която да се спрат новините на турски език. Емисиите може да се преместят в регионален или частен канал”, заяви Сидеров. След срещата с Анкова той обясни, че шефката на БНТ е обещала новините да се преместят в нов канал от есента.

“Още през юли защитих в концепцията си създаването на национален регионален канал, който ще обедини в едно тв центровете по места”, обясни пред “24 часа” Вяра Анкова. Каналът ще е 24-часов и в него ще има “прозорци” с програма за съответния регион. Освен новини на турски могат да се излъчват и емисии на други езици. При създаването на мултиплекса пък зрителят сам ще избира езика, на който да слуша новините, обясни Анкова. Тя е категорична, че обществената медия няма да променя програмата си под политически натиск.

Източник 24 часа
__________________
AC MILAN TU SEI TUTTA LA MIA VITA

AC Milan champions Italy with 18 league title it the best we have!
Отговори с цитат