Виж само едно мнение
  #22  
Стар 24-09-2020
Аватара на AChechev
AChechev AChechev не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Jun 2007
Местоположение: 41.22.40 с.ш./23.36.23 и.д.
Мнения: 896
Благодари: 113
Получил благодарност:
227 пъти в 160 поста
Сваляния: 276
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от изага Вижте мненията
търся човек, който да ми настрои антената или да даде съвет, как да го направя сам

Антената е булсаткомска, но я връзвам към вивакомски приемник. От форума намерих информация, че за да я пренастроя, трябва да я завъртя 6 градуса на ляво. Белязах старото положение, един час си играх, нищо не намерих, върнах я на старото положение. Включих стария приемник (булсаткомския) и ... нямаше обхват. Подозирам, че още от самото начало си е била на криво (не е ползвана много дълго време, а аз не я проверих на телевизора) и просто съм търсил михаля.

Та първата ми молба е има ли човек, който може да дойде и да я нагласи? Виваком не мога да ги ползвам, защото става дума за вилата. Там си нося единия приемник от вкъщи. Селото е на 50км от София, транспорта и почерпката се подразбират.

Вариант 2 е някой да ми обясни имам ли шанс да се оправя сам. Прочетох за менюто със сигнала ... даже влязох веднъж в него. Има две скали, лява (сила) и дясна (качество). Лявата беше изцяло оранжева (което ще рече да е пълна май), а дясната сива. Седя в това меню и въртя антената докато запълня и дясната ли?
Трябва да избереш честота на приемника за Вивата,напр.12520 V 30000 5/6 и търсиш пълнежа за качество/дясната/. https://www.lyngsat.com/packages/Vivacom-TV.html
Отговори с цитат